Sport

Trei zile de minibaschet în Piaţa Unirii

Dan Chiriac
16 sep 2014 998 vizualizări
Turneul începe vineri după-amiază, urmand ca finala să se desfăşoare duminică, la orele 13.00 u primarul Decebal Bacinschi promite că va plăti anul viitor 15.000 de euro pentru un teren multifuncţional, ce va fi instalat în centrul oraşului

Echipa de minibaschet de la Liceul cu Program Sportiv Focşani va participa la finalul acestei săptămani la un turneu organizat în Piaţa Unirii din Focşani. Pe terenul instalat în centrul oraşului vor evolua şase echipe din zona Moldovei, respectiv Galaţi, Brăila, Buzău, Iaşi şi Vrancea. Meciurile se vor juca pe un teren ce va fi instalat în cursul zilei de azi. Evenimentul este organizat cu sprijinul CSM Focşani 2007. În cadrul acţiunii se vor organiza meciuri demonstrative. “Este o idee de afară, după ce am participat în urmă cu ceva timp la un astfel de festival în Italia. Vor participa şase echipe. Iniţial am dorit să aducem formaţiile din Euro-regiunea de sud-est, dar după refuzul celor din Constanţa şi Tulcea am invitat o formaţie din Iaşi şi o a doua echipă din Galaţi. Aşteptăm mulţi copiii să fie prezenţi la acest eveniment. Joi va fi o consfătuire cu profesorii de sport din oraş şi le vom spune să invite elevii la manifestarea din centrul oraşului”, a spus Mihai Petruţ, directorul LPS Focşani.

CSM şi-a prezentat noul echipament de joc

Primarul Decebal Bacinschi, prezent la conferinţa de presă, s-a interesat de suma necesară pentru construirea unui teren multifuncţional în centrul oraşului. Afland că este vorba de 15.000 de euro, edilul a promis că va face toate demersurile ca în 2015, un astfel de teren să fie făcut în Piaţa Unirii. Pe acesta se vor putea organiza meciuri de volei, baschet, handbal, badminton, tenis de camp sau tenis cu piciorul. Tot în cadrul conferinţei de presă, directorul CSM Focşani 2007, Marian Rădulescu, şi cel al LPS Focşani, Mihai Petruţ, ajutaţi fiind de două voleibaliste, Andrea Buzilă şi Mihaela Cîrlan, au prezentat echipamentul de joc, în sezonul 2014-2015 a formaţiilor de volei, handbal şi baschet.

Echipa de minibaschet vrea să ajungă pe podiumul naţional

LPS Focşani a pornit un proiect ambiţios cu grupa de varstă 2003-2004, cea care va participa la festivalul de minibaschet din Piaţa Unirii. Proiectele noii echipe de la LPS Focşani prevăd înscrierea în campionat, la o categorie de varstă superioară, iar în anii următori, o medalie naţională. Lotul formaţiei este alcătuit din următorii jucători: Denis Miron, căpitanul echipei, Teodor Crăciun, Eric Stanciu, David Antonescu, Octavian Cioruţă, Dragoş Cristea, Teodor şi Paul Lavric, Valeriu Dima, Bogdan Stoian, Fillip Răducan şi Ştefan Modreanu. Toţi jucătorii au speranţa că vor putea ajunge să joace baschet la un nivel ridicat. Pană atunci, echipa de minibaschet va participa la festivalul de minibaschet ce va avea loc în perioada 19-21 septembrie. (Dan CHIRIAC)

Programul turneului:

Vineri:
Ora 16.00: LPS Galaţi- Cuza Sport Brăila
17.00: Preventis Iaşi – Phoenix Galaţi
18.00: CSM Focşani 2007 – LPS Galaţi
Sambătă:
10.00: CSS Buzău – Phoenix Galaţi
11.00: CSM Focşani 2007 – Cuza Sport Brăila
12.00: CSS Buzău – Preventis Iaşi
Sambătă:
16: Loc 3 Gr1 -  Loc 3 Gr 2
17.00: Semifinala 1
18.00 Semifinala 2
Duminică:
10, 11.00, 12.00 Finale
13.00 Festivitatea de premiere


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.