Sport

Focşaniul are centru de excelenţă la judo

Dan Chiriac
11 sep 2014 1060 vizualizări
Iniţiativa profesorului Dumitru Zisu s-a realizat cu ajutorul deputatului Angel Tîlvăr u 20 de sportivi se vor pregăti pe cheltuiala Ministerului Educaţiei Naţionale şi a Federaţiei Romane de Judo

Focşaniul are, începand de ieri, centru de excelenţă la judo. Acesta este primul centru de excelenţă înfiinţat în ţara noastră la această disciplină sportivă. Profesorul Dumitru Zisu, de la CSS-LPS Focşani, a încercat în mai multe randuri, în ultimii ani, să înfiinţeze acest centru, dar totul s-a realizat abia în această săptămană. “Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a aprobat ordinul privind înfiinţarea Centrului Naţional de Excelenţă la Focşani. Acesta are drept scop pregătirea elevilor la disciplina sportivă judo. MEN asigură, prin ISJ Vrancea, 50% din cheltuielile privind alocaţia de masă şi cazare pentru 20 de persoane, transferul pe linie şcolară a elevilor selecţionaţi în acest centru, folosirea gratuită, minimum 6-8 ore/zi, a bazelor sportive aflate în patrimoniul MEN, asigurarea fondurilor necesare pentru participarea sportivilor la competiţiile naţionale, în limita bugetului aprobat. Federaţia Română de Judo asigură salarizarea personalului de specialitate, restul de 50% din cheltuielile de cazare şi masă, precum şi aparatura și echipamentele necesare desfăşurării activităţii”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Selecţie pe bază de valoare

Iniţiatorul proiectului, profesorul Dumitru Zisu, spune că centrul de excelenţă a fost înfiinţat cu ajutorul deputatului Angel Tîlvăr. “Pană acum am avut nenumărate tentative, încerc de 7-8 ani să înfiinţez acest centru de excelenţă, dar toţi m-au pasat. Acum, şeful Comisiei pentru Învăţămant, Sport şi Cultură din Camera Deputaţilor a realizat acest lucru. Vom avea 20 de sportivi, la nivelul cadeţi, pană la varsta de 18 ani. Aceştia vor primi cazare, masă, şcolarizare gratuită, condiţii de antrenament. Selecţia se va face în funcţie de valoarea sportivilor. Dacă unul din cei selecţionaţi nu va corespunde, va pleca şi va veni altul. Antrenamentele se vor desfăşura la sala de judo de la Sala Polivalentă Focșani”, ne-a spus profesorul Dumitru Zisu. Acesta este antrenorul coordonator la centru de excelenţă, unde va fi ajutat de colegul său Iulian Surlă. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Radu, acum 3507 zile, 10 ore, 45 minute, 55 secunde
Bai Zisu,cu ce vopsea iti dai pe par?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.