Sport

Piţurcă a închis problema saudită

Ziarul de Vrancea
11 sep 2014 561 vizualizări
El va rămane selecţionerul echipei naţionale cel puţin la meciurile cu Ungaria şi Finlanda

Federaţia Romană de Fotbal (FRF) a anunţat, ieri, că Victor Piţurcă, tehnician care a negociat în ultima perioadă un contract cu gruparea saudită Al Ittihad, rămane selecţionerul echipei naţionale a Romaniei. Conducerea clubului Al Ittihad a încercat, mai multe zile, să obţină serviciile antrenorului Victor Piţurcă. Selecţionerul are contract cu Federaţia Romană de Fotbal pană la 30 noiembrie 2016 şi, conform înţelegerii cu FRF, valoarea despăgubirii pe care ar fi trebuit să o achite forului în cazul rezilierii unilaterale a contractului său de muncă în acest moment se ridica la 1,4 milioane de euro. Victor Piţurcă a negociat, marţi şi miercuri, cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, care a acceptat ruperea contractului în schimbul sumei de un milion de euro, dar clubul saudit era de acord să plătească doar 400.000 de euro. După discuţiile de marţi, FRF a dat publicităţii un comunicat în care a precizat că doreşte să continue colaborarea cu Victor Piţurcă.
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, ieri, într-un interviu acordat ProSport, că selecţionerul Victor Piţurcă nu putea părăsi echipa naţională fără să achite clauza de reziliere prevăzută în contractul său, pentru că şi tehnicianul a suţinut că înţelegerile trebuie să fie respectate. "Nu am ţinut ca acea clauză să fie plătită atata timp cat nu am produce un dezavantaj Federaţiei Romane de Fotbal. Negocierea este posibilă doar cu aprobarea Comitetului Executiv, orice ban mai puţin implică acestă aprobare. Dacă Victor Piţurcă insistă să părăsească echipa naţională, atunci nu o să ne reţină o clauză din contract. De ce? Pentru că nu poţi să ţii pe cei care nu vor să lucreze cu tine. Sigur, nu se va întampla ca domnul Piţurcă să plece fără să plătească. şi dumnealui a fost o persoană care a susţinut mereu că trebuie respectate contractele", a spus Burleanu.
Într-o conferinţă de presă, Victor Piţurcă a spus că nu a mai plecat la gruparea Al-Ittihad, pentru că oficialii clubului saudit nu au acceptat toate condiţiile sale. "Aşa cum vă spuneam la conferinţa de reunire a lotului, exista o discuţie legată de o eventuală plecare a mea la Al-Ittihad şi vă spuneam că şansele de rezolvare a acestui transfer sunt sub unu la sută. De ce v-am spus lucrul ăsta, pentru că nu discutasem cu nimeni din conducerea lui Al-Ittihad şi urma, dacă urma, după meciul cu Grecia, să vină un reprezentant şi să discutăm despre o eventuală plecare. Aşa s-a întamplat, a fost meciul cu Grecia. Marţi am avut o întalnire de o oră şi jumătate, am discutat, a rămas ca oamenii din conducerea clubului să decidă dacă sunt de acord cu pretenţiile mele. Nu s-a întamplat lucrul ăsta, iar aseară am luat decizia ca toată tranzacţia să se oprească aici", a spsu Piţurcă.
El a precizat că ajunsese la un acord cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, să-şi rezilieze contractul de selecţioner achitand o penalitate de 50 la sută din clauza prevăzută de înţelegere, în valoare de 1,4 milioane de euro. Referindu-se la oferta pe care a refuzat-o din partea grupării Al-Ittihad, Piţurcă a spus că a refuzat 5 milioane de dolari pentru un an şi ceva de contract: "Unul dintre motive pentru care nu am plecat a fost şi acela că mi-am dorit să răman în continuare să-mi duc munca pană la capăt cu echipa naţională. Dacă aş fi dorit să plec, plecam, renunţam la 5-600.000 de euro, fără nicio problemă. Eu nu am cerut un timp de gandire la federaţie, din contră preşedintele federaţiei mi-a spus să-l las pană maine. Eu sunt un antrenor foarte scump, foarte pretenţios. Dacă am refuzat de la Al-Ittihad cinci milioane şi ceva de dolari într-un an şi ceva sunt un antrenor foarte scump". Piţurcă susţine că gruparea saudită nu o duce foarte bine din punct de vedere financiar şi de aceea oficialii nu i-au acceptat toate condiţiile.
Selecţionerul va rămane pe banca naţionalei tricolore cel puţin pană după următoarele două partide din preliminariile Euro-2016, cu Ungaria şi Finlanda, din 11 octombrie, respectiv 14 octombrie. "Nu neapărat mi-am dorit eu să plec la federaţie. V-am spus că în momentul în care există o situaţie de genul acesta şi vine o ofertă pe care nu poţi să o refuzi, eşti obligat să dai curs acestei oferte. Dacă cei de la Al-Ittihad ar fi acceptat condiţiile mele, sigur aş fi fost plecat. De ce? Pentru că vine un moment cand trebuie să faci acest pas. Voi colabora la fel cu cei de la FRF ca şi pană acum. Pană după cele două meciuri cu Ungaria şi Finlanda este închisă problema plecării. Dacă vine iar o ofertă de nerefuzat, nu pot să vă păcălesc. Dacă oferta era de nerefuzat, eram plecat. Am mai avut în ultima perioadă oferte, numai că nu aţi ştiut voi", a adăugat el.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.