Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Irina Begu merge doar la dublu

Ziarul de Vrancea
10 sep 2014 501 vizualizări
Jucătoarea de tenis Irina Begu, locul 54 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost eliminată, ieri, în turul II al turneului de la Taşkent (Uzbekistan), dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari.

 Ea a fost învinsă, în turul doi, cu scorul de 6-3, 1-6, 6-7, după două ore şi 12 minute, de Lesia Ţurenko (Ucraina), poziţia 124 în ierarhia mondială. Irina Begu şi partenera sa de dublu, italiana Karin Knapp, s-au calificat în semifinalele de dublu. învingand cu 7-5, 4-6, 10-7 cuplul sarbo-muntenegrean Bojana Jovanovski/Danka Kovinic. În semifinale, Irina şi Karin se vor confrunta cu perechea rusă Margarita Gasparian/Alexandra Panova, care a trecut, cu scorul de 6-3, 6-3, de cuplul prim favorit Darija Jurak/Megan Levy (Croaţia/SUA).

Baia Mare debutează cu polonezele

Campioana la handbal feminin, HCM Baia Mare, va debuta în noul sezon al Ligii Campionilor, pe teren propriu, în 17 octombrie, cu formaţia poloneză MKS Lublin, din Grupa D mai făcand parte echipele Metz Handball (Franţa) şi Larvik HK (Norvegia). Potrivit anunţului de ieri al Federaţiei Europene de Handbal, HCM Baia Mare va juca primul meci din grupă, pe teren propriu, în 17 octombrie, de la ora 17.00.  În celelalte meciuri, echipa băimăreană va juca astfel: cu Metz Handball (deplasare, 25 octombrie), cu Larvik HK (pe teren propriu, 31 octombrie şi în deplasare, 8 noiembrie), cu MKS Lublin (în deplasare, 16 noiembrie) şi cu Metz Handball (pe teren propriu, 21 noiembrie).  Ulterior, se va disputa faza grupelor principale, sferturile de finală şi Turneul Final Four.

Doar pe plajă îi batem pe nemţi

Echipa naţională de fotbal pe plajă a Romaniei a învins, ieri, reprezentativa Germaniei, scor 2-0 la loviturile de departajare, în faza a doua a calificărilor la Cupa Mondială din 2015, informează site-ul oficial al FRF. La finalul timpului regulamentar, cele două formaţii s-au aflat la egalitate, scor 3-3. Golurile "tricolorilor"au fost marcate de Dobre (2) şi Posteucă. La loviturile de departajare, "tricolorii" au înscris prin Măciucă şi Dobre, în timp ce nemţii au ratat de două ori. În urma victoriei la loviturile de departajare, Romania a primit un punct. Un succes în timpul regulamentar este recompensat cu trei puncte, iar o victorie în prelungiri aduce două puncte. Următoarele meciuri ale Romaniei în grupa decisivă de calificare: cu Grecia (astăzi, ora 12.30) şi cu Rusia (vineri, ora 17.30). Echipa clasată pe primul loc în grupă se va califica la Cupa Mondială din 2015, care va avea loc în Portugalia.

Islanda merge, Romania nu

Echipele naţionale de tineret ale Ucrainei, Slovaciei şi Islandei se numără printre cele 14 echipe care au obţinut calificarea în play-off-ul Campionatului European de fotbal din Cehia din 2015, în urma ultimelor meciuri din grupe care au avut loc marţi. Cele 14 echipe participante sunt următoarele: Anglia, Danemarca, Slovacia, Spania, Croaţia, Germania, Suedia, Portugalia, Italia, Franţa (calificate în calitate de caştigătoare a celor zece grupe), Ucraina, Olanda, Serbia, Islanda (calificate de pe locul II).  Tragerea la sorţi a partidelor de baraj va avea loc vineri, de la ora 15.00. Meciurile se vor disputa la 8 şi 14 octombrie. Turneul final va avea loc între 17 şi 30 iunie 2015, în Cehia.

A murit Călin Zanc

Fostul fotbalist al echipelor "U" Cluj, FC Naţional, Sportul Studenţesc, Rocar şi Poli Timişoara, Călin Zanc, a murit în urma unui accident rutier petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, în comuna Jichişu de Jos, judeţul Cluj. Potrivit purtătorului de cuvant Poliţiei Judeţene Cluj, Simona Varci, accidentul s-a petrecut în comuna Jichişu de Jos, din judeţul Cluj, în noaptea de marţi spre miercuri, în autoturism aflandu-se trei persoane. Din cauza vitezei, şoferul autoturismului a pierdut controlul volanului şi s-a ciocnit de un gard. În urma impactului, şoferul şi încă o persoană aflată în maşină au fost răniţi grav, fiind transportaţi la un spital din Dej, iar al treilea pasager, care era fostul fotbalist Călin Zanc şi care se afla pe bancheta din spate a autovehiculului, a murit pe loc, potrivit poliţiştilor.  Călin Zanc avea 43 de ani. După încheierea carierei de jucător, el a fost antrenor, dar şi director sportiv la Poli AEK Timişoara, în perioada în care preşedintele echipei bănăţene era Toni Doboş.

 “U” Cluj are exclusivitate la Calcan

Gruparea Universitatea Cluj a precizat, pe site-ul oficial, că este singurul club care îl are în proprietate pe mijlocaşul Andreas Calcan, Steaua urmand să beneficieze de 30 la sută din suma cu care fotbalistul va fi transferat în ţară sau în străinătate. "În ultimele zile a circulat informaţia conform căreia jumătate din drepturile sale federative ar aparţine clubului Steaua Bucureşti. Realitatea e, însă, cu totul alta. Transferul lui Valentin Lemnaru de la Steaua Bucureşti la Universitatea Cluj a fost efectuat, luni, cu titlu gratuit. În schimb, clubul bucureştean va beneficia de un procent de 30 la sută din suma cu care Andreas Calcan va fi transferat la un club din ţară sau străinătate, însă nu mai mult de un anumit cuantum stabilit în contractul dintre cele două părţi. Andreas Calcan aparţine doar de Universitatea Cluj, singurul club care-i reprezintă interesele în relaţia cu alte echipe.", se menţionează în comunicatul clubului Universitatea Cluj.

Nihsikori ia bani grei de la sponsori

Jucătorul de tenis Kei Nishikori, finalist la US Open, va primi 100 de milioane de yeni (735.000 de euro) premiu din partea sponsorului său Uniqlo şi a propietarului acestei mărci de îmbrăcăminte. "Ce a făcut Nishikori (n.r. - primul japonez în finala unui turneu de Grand Slam) va rămane în istorie. Dorim să-i mulţumim, să-i arătăm susţinearea noastră şi să-i transmitem speranţele noastre pentru viitor", a declarat pentru AFP un purtător de cuvant al Uniqlo. O parte din sumă va fi oferită de societatea Uniqlo, iar cealaltă de Tadashi Yanai, preşedintele-fondator al mărcii, cel mai bogat japonez, potrivit Forbes. "Imaginea Uniqlo beneficiază din plin de rezultatele lui Nishikori", a precizat un alt responsabil cu comunicarea, din cadrul companiei. Nishikori este susţinut de Uniqlo din 2011, iar printre vedetele sponsorizate de această marcă se numără şi liderul clasamentului mondial, tenismenul sarb Novak Djokovic.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.