Sport

Patru puncte obţinute în faţa Rapidului

Dan Chiriac
7 sep 2014 607 vizualizări
LPS Focşani -Rapid Bucureşti 2-1 la juniori A şi 1-1 la juniori B, în campionatele naţionale de juniori.Meciurile au avut loc sambătă, pe stadionul “Milcovul”

Echipele de juniori A şi B de la Liceul cu Program Sportiv Focşani au obţinut patru puncte în partidele din cadrul etapei a doua a campionatului. Focşănenii au învins în meciul juniorilor mari, pe Rapid, cu 2-1, în timp ce la juniori B, meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1. Focşănenii se aflau în faţa primului meci oficial din acest sezon, după ce meciurile din prima etapă s-au amanat. Partidele cu Rapid se anunţau foarte interesante, mai ales că numele clubului bucureştean a avut ecou în randul microbiştilor focşăneni care au venit în număr mare la Stadionul “Milcovul”. Numai că, bucureştenii nu au arătat ca o formaţie foarte puternică, problemele existente la clubul giuleştean fiind pe deplin simţite şi la formaţiile de juniori. Focşănenii îşi doreau din plin să obţină victorii la debut pentru a confirma evoluţiile foarte bune din sezonul precedent, atunci cand juniorii A au ajuns pană în faza a doua a campionatului naţional.

Fani de la Mărăşeşti pe stadion

Începutul partidei de juniori A a fost favorabil echipei pregătitre de Daniel Bănică, care a deschis scorul încă din minutul 1. Bogdan Grigorică a finalizat cu un şut la colţul lung o acţiune colectivă de atac. Grigorică, fiul unui jucător care ani de zile a fost căpitanul echipei Chimica Mărăşeşti, Valentin Grigorică, a arătat că are valoare şi îi poate urma în carieră părintelui său. Grigorică a fost unul dintre cei mai buni jucători în partida de sambătă. De altfel, în echipa focşăneană au fost prezenţi mai mulţi jucători din Mărăşeşti, astfel încat în tribunele stadionului “Milcovul” s-au aflat mai mulţi fani veniţi din oraşul vrancean. După gol, rapidiştii au replicat în două rânduri, iar centrul apărării gazdelor s-a clătinat serios. Berechet a scăpat singur cu portarul Ichim, după o greşeală a fundaşului Zaharia, dar şutul acestuia a trecut peste transversală. Profesorul Daniel Bănică a schimbat rapid, retrăgându-l în apărare pe Constantin şi trimiţind în teren pe vârful Pascu. A urmat o lungă perioadă de joc fără faze de poartă periculoase. În minutul 37, însă, oaspeţii au bătut repede un aut, iar Berechet a trimis un trasor de la 25 de metri. Mingea a luat o traiectorie curioasă şi s-a oprit în plasă, păcălindu-l pe portarul Ichim: 1-1.

Trei puncte preţioase

În partea a doua a meciului, focşănenii au iuţit jocul, au pus presiune pe adversari şi, în minutul 56, Serkan Kumova a deviat în poartă centrarea venită din corner de la Lăbunţ şi prelungită cu capul de Georgian Dima. Oaspeţii au încercat să dea replica, dar singura ocazie de poartă a venit în minutele de final, cand, după o greşeală în defensiva gazdelor, Mihai a scăpat singur cu Ichim, dar mingea a fost scoasă în extremis de un fundaş focşănean. Chiar dacă meciul nu a fost foarte spectaculos, cel mai important lucru este victoria obţinută. Cele trei puncte contează mult mai mult decat aspectului jocului, acolo unde spectacolul fotbalistic a avut de suferit. Elevii lui Daniel Bănică au ştiut să profite din plin de puţinele ocaziile ivite şi să se impună în faţa rapidiştilor, pregătiţi de fostul fundaş stanga, din generaţia de aur a Rapidului, Aurel Dumitru.
Cele două formaţii au fost:
LPS Focşani: Ichim – Duca, Zaharia (20 Pascu), Dima (56 Ivanciu), Blănaru – Lăbunţ, Grigorică, Negrea, Văceanu (62 Borcea) – Kumova, Constantin.
Rapid: Manea – Lungu, Petre, Vlad, Pilă – Burcea, Dumitru, Stan, Pleşa – Mihai, Berechet.

Meci echilibrat la juniori B

Meciul juniorilor B putea începe la fel ca primul joc, cu un gol rapid al focşănenilor. Florea a fost lansat în adancime, a rămas singur cu portarul advers, în poziţie laterală, dar a preferat o centrare în faţa porţii în locul unui şut direct. De altfel, Florea a fost foarte activ în meciul de sambătă, el marcand unicul gol al focşănenilor şi ratand alte ocazii de poartă. Prima repriză, fără mari ocazii de gol, s-a încheiat cu scor alb. În repriza a doua, dominarea focşănenilor lăsa impresia că victoria nu poate scăpa. Numai că, aşa cum se întamplă în fotbal, oaspeţii au marcat un gol frumos, cu un şut de la mare distanţă. Florea a ratat egalarea, după ce mingea împinsă de el cu talpa spre poarta goală a fost respinsă în extremis de un fundaş al oaspeţilor venit din lateral. Acelaşi Florea avea însă să marcheze golul egalizator, aducand scorul mai aproape de realitatea din teren. În ciuda dominaţiei din finalul jocului, focşănenii nu au mai reuşit să egaleze. Formaţia LPS Focşani a fost: Galavan – Dediu, Salaoru, Popa – Marin, Duca, Carabă – Palade, Florea, Zaharia. Au mai fost înscrişi pe foaia de joc Mirică, Marian, Ursu, Budeanu, Alexandru, Soare, Dumitraşcu.
Echipele pregătite de Daniel Bănică şi Alin Samoilă ar fi trebuit să joace în prima etapă a campionatului, în deplasare cu Progresul Bucureşti. Conducerea clubului bucureştean a trimis cu o zi înaintea jocului o adresă la Federaţia Romană de Fotbal prin care informa că mai mulţi jucători din cele două echipe s-au îmbolnăvit. În aceste condiţii, FRF a decis să reprogrameze jocul pentru data de 10 septembrie. Partidele dintre Progresul şi LPS Focşani se vor desfăşura miercurea viitoare, de la orele 12.00 şi 14.00, pe stadionul “Prefabricate” din Capitală. (Dan CHIRIAC)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.