Sport

Echipa de futsal a transferat un jucător de la Chiajna

Dan Chiriac
5 sep 2014 958 vizualizări
Progresul Focşani va juca maine, în prima etapă a Ligii întai, în deplasare, cu Muncitorul Reşiţa u obiectivul echipei în noul sezon este un loc între primele opt şi calificarea în play-off

Echipa de futsal şi-a prezentat ieri lotul pentru noul sezon al ligii întai, care va începe maine. Noutatea din lotul formaţiei focşănene este Robert Oancea, un jucător transferat de la Concordia Chiajna. Acesta se va alătura lotului focşănean pentru meciul de la Reşiţa, de maine. A doua noutate este Florin Săraru, readus în lotul Progresului. Chiar dacă acesta nu va face deplasarea în jocul din prima etapă, Săraru va fi prezent la unele jocuri importante din campionat. Lotul formaţiei focşănene este format din următorii jucători: Borş, Crăciun, Dima, Duca, Stratulat, Ungureanu, Ilaş, Bălosu, Mănăilă, Oltianu, Ciornei, Oancea, Săraru. Alături de cei 12, din lot mai fac parte încă doi jucători, Sergiu Sava şi Dumitriu. Ambii sunt însă accidentaţi şi nu vor putea juca o perioadă de timp. “La Dumitriu nu se pune problema să intre pe teren în acest tur. Poate abia în luna decembrie va începe alergarea. În schimb, Sergiu Sava are o entorsă, suferită acum cateva săptămani. Nu va face deplasarea la Reşiţa, dar sperăm să-l recuperăm cat mai repede”, ne-a spus antrenorul Elvis Ilaş. Lotul echipei focşănene nu-l va curprinde pentru moment pe jucătorul din Republica Moldova, Tomşa, care evoluează la Euromania Dumbrăveni, în Superliga Vrancei. Conducerea echipei nu a putut să-l legitimeze, acesta avand nevoie de carte verde şi permis de muncă.


Un loc între primele opt

În cadrul unei conferinţe de presă, antrenorii Petrache Gurguiatu şi Elvis Ilaş au prezentat şi obiectivele echipei pentru noul sezon. “Vrem să ne clasăm între primele opt şi să ne calificăm în play-off. Este un obiectiv realist şi cred că-l putem realiza. Sperăm să prindem un loc cat mai sus în clasament, poate chiar poziţia a cincea. Vrem să avem o evoluţie apreciată şi în partidele din play-off-ul ligii întai”, a spus Petrache Gurguiatu. În prima etapă a campionatului, focşănenii vor juca în deplasare la Reşiţa, urmand ca în runda secundă să stea, după ce adversara sa, Sportif Targovişte, s-a retras din campionat. Meciul de la Reşiţa va avea loc duminică, 7 septembrie, cu începere de la ora 16.00, în sala sporturilor din oraşul din Caraş-Severin. “Pentru meciul de duminică, obiectivul este obţinerea celor trei puncte în joc. Ţinand cont că echipa gazdă este la debut în liga întai, iar noi avem experienţa atator ani în campionat, credem că putem aduce cele trei puncte. Cu experienţa unor jucători ca Borş sau Ungureanu şi cu tinereţea altor jucători, sperăm să ne dovedim superioritatea pe terenul de joc”, a spus Elvis Ilaş.

Meciurile de acasă se vor juca duminica sau lunea

Progresul Focşani va evolua în liga întai în acest sezon, alături de alte unsprezece echipe. Componenţa ligii întai în sezonul 2014/2015 este următoarea: Dunărea Călăraşi, Clujana Cluj, Autobergamo Deva, City’us Tg. Mureş, FK Odorhei, KTE Tg. Secuiesc, Spicom Sf. Gheorghe, Clujana Cluj, Progresul Focşani, Muncitorul Reşiţa CSMS Iaşi şi United Galaţi. Rămane de văzut dacă decizia de retragere din campionat a celor de la Sportif Targovişte va rămane definitivă. Formaţia pregătită de Petrache Gurguiatu şi Elvis Ilaş se bazează pe tinerii de la clubul LPS Focşani, Dima, Duca, Bălosu sau Stratulat. Aceştia vor putea evolua în continuare şi la sală. “Meciurile de acasă le vom disputa duminica sau lunea. Asta pentru că avem în lot jucători de la LPS Focşani care evoluează în campionatele de juniori. Trebuie să treacă 24 de ore între meciuri. Azi, vom urmări partida juniorilor cu Rapid, după care, la ora 14:00, vom pleca spre Reşiţa. În cazul jocurilor televizate, ziua de disputare va fi marţea. Pană la primul joc de pe teren propriu, vom stabili şi dacă vom avea în acest sezon bilete de intrare la joc. Am discutat cu consilierul local Adrian Vrabie, care ne-a cerut să nu punem bilet, pentru că această echipă primeşte bani de la CL Focşani”, a spus Petrache Gurguiatu. Dacă partida cu Sportif Targovişte nu va avea loc, atunci primul meci acasă pentru focşăneni va avea loc peste două săptămani, în compania celor de la Clujana Cluj. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.