Sport

Sindicaliştii din Sănătate se pregătesc din nou de proteste

Raluca Manolache
4 sep 2014 728 vizualizări
Pe 18 septembrie urmează să se organizeze o nouă întalnire în cadrul careia se va analiza situaţia actuală din sistemul sanitar şi se va stabili programul de proteste

Sindicaliştii de la Federaţia Sanitas ameninţă cu declanşarea protestelor, după 15 septembrie, dacă autorităţile nu vor reuşi să le rezolve toate revendicările. Acest subiect a fost abordat în ultima şedinţă a Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas, întalnire la care a participat şi Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea. Acesta spune că pe 18 septembrie urmează să se organizeze o nouă întalnire în cadrul careia se va analiza situaţia actuală din sistemul sanitar şi se va stabili programul de proteste în cazul în care situaţia o va impune. „Având în vedere faptul că Federaţia SANITAS din România a decis suspendarea acţiunilor de protest până la data de 15 septembrie 2014 pentru a da posibilitatea reprezentanţilor Guvernului României de a soluţiona următoarele revendicări: extinderea prevederilor Contractului colectiv de muncă la nivelul sectorului de sănătate şi activităţi sanitar-veterinare şi publicarea lui în Monitorul Oficial; eliminarea inechităţilor din sistemul de salarizare precum şi creşterea veniturilor tuturor angajaţilor din sistemul sanitar, asistenţă socială  şi din unităţile medico-sociale cu minim 10% până la sfârşitul acestui an; deblocarea posturilor din sistemul sanitar, asistenţă socială şi din unităţile medico-sociale. Constatând că la apropierea termenului de soluţionare al acestor revendicări niciuna dintre solicitările noastre nu a fost finalizată, ci dimpotrivă s-au înmulţit cazurile de neacordare a tichetelor de masă şi chiar diminuarea ori anularea unor sporuri existente, membrii ai Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS avertizează reprezentanţii Guvernului, în speţă pe cei ai Ministerului Finanţelor, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi cei ai Ministerului Sănătăţii, că vor relua protestele întrerupte în luna iunie a.c. dacă până la data stabilită nu vor fi onorate cererile Federaţiei noastre. Federaţia SANITAS va relua pichetările celor trei ministere imediat după data de 15 septembrie 2014, urmând ca ulterior să stabilească măsuri radicale de protest în susţinerea revendicărilor sale”, se arată într-un comunicat al celor de la Sanitas. În luna iunie 25 de cadre sanitare au participat la acţiunile de protest organizate la Bucureşti. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.