Sport

Kei Nishikori, maratonistul de la US Open

Ziarul de Vrancea
4 sep 2014 793 vizualizări
Japonezul a caştigat al doilea meci consecutiv în cinci seturi şi a făcut istorie pentru ţara sa * Serena Williams a ajuns în semifinale

Jucătoarea americană de tenis, Serena Williams, numărul 1 mondial, dublă deţinătoare a titlului, a mai făcut un pas spre cel de-al 18-lea trofeu de Grand Slam din îndelungata ei carieră, învingand-o la Flushing Meadow pe italianca Flavia Pennetta. Ca orice italiancă, Flavia s-a luptat cu multă determinare, însă Serena s-a impus cu 6-3, 6-2, iar cand Serena este în priză, nu mai e nimic de făcut. Adversara americancei în semifinală este rusoaica Ekaterina Makarova, cea care a eliminat-o pe Viktoria Azarenka din Belarus (6-4). Cealaltă semifinalistă se va alege dintre daneza Caroline Wozniacki şi chinezoaica Peng Shuai.
Ultimele partide din sferturile turneului masculin de la US Open, au fost extrem de atractive: Liderul mondial, Novak Djokovic, a înfrant cerbicia scoţianului Andy Murray (nr. 8), iar japonezul Kei Nishikori a caştigat un nou maraton de cinci seturi, în faţa lui Stan Wawrinka (nr. 3). Prin  victoria sa cu 7-6, 6-7, 6-2, 6-4, Djokovic va juca a opta semifinală consecutivă de US Open. ''Ştiam că va fi dificil, deoarece Murray a intrat în teren pentru a arăta cele mai bune lovituri ale sale, iar cel mai agresiv urma să-şi apropie victoria. Sunt satisfăcut de modul în care mi-am conservat energia pe teren şi mi-a permis să mă menţin fizic bine pană la final, cand am făcut efortul decisiv'', a declarat “Nole”. Murray, învingător la Flushing Meadows în 2012, a declarat că a dat totul, dar nu şi-a apropiat victoria: ''A fost mai proaspăt pe final de meci. Am încercat să joc cat de bine am putut şi am dat tot pentru victorie''.
Nu e de mirare că Nishikori şi Wawrinka au făcut un nou meci de cinci seturi, însă este adevărat că japonezul a fost vizibil mai bun, la fel ca şi în optimea cu Milos Raonic. Scorul a fost 3-6, 7-5, 7-6, 6-7 pentru Kei, primul japonez care a ajuns într-o semifinală de Grand Slam, din 1933!. Semifinala Djokovic – Nishikori pare, de asemenea, o dispută de nivel înalt: ''Nu am mai jucat de ceva timp cu Kei. Evident e un mare jucător şi cred că face cel mai bun tenis al vieţii lui în ultimele două luni. Ambii am avut partide lungi în sferturi. Va caştiga cel mai bun'', a spus liderul mondial din Serbia, care nu a caştigat decat un singur US Open.
Semifinale la dublu mixt: Sania Mirza / Bruno Soares (India / Brazilia, nr. 1) – Chan Yung Jan / Ross Hutchins (Taiwan / Marea Britanie) 7-5, 4-6, 10-7; Agifal Spears / Santiago Gonzalez (SUA / Mexic) – Taylor Townsend / Donald Young (SUA) 6-3, 6-4.


Simona revine la Wuhan

Jucătoarea romană de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial, va juca următorul turneu la Wuhan, în China, în perioada 21-27 septembrie. După cum informează site-ul oficial al competiţiei, la Dongfeng Motor Wuhan Open, în afară de Simona vor fi prezente, toate jucătoarele din top 10. De la turneul din China nu va lipsi Serena Williams (SUA), liderul WTA, iar reprezentanta gazdelor, Na Li, locul 3 mondial, va reveni în circuit. Partidele vor avea loc pe hard, iar suma totală a premiilor este de 2,4 milioane dolari.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.