Sport

FC Botoşani joacă azi la Adjud, în faţa unei selecţionate vrancene

Dan Chiriac
3 sep 2014 1729 vizualizări
FCM Adjud - FC Botoşani, azi, orele 16.00, pe municipalul din Adjud u fostul arbitru vrancean, Mihai Lungu, ajutat de cei care se ocupă de fotbalul adjudean, a reuşit să perfecteze acest meci u fondurile stranse vor fi donate lui Cristi Bărbînţă

FC Botoşani va veni azi la Adjud pentru un meci caritabil. Echipa din prima ligă şi-a dat acceptul să dispute un meci caritabil pe municipalul din Adjud. Mihai Lungu, fost arbitru în cadrul Colegiului Judeţean de Arbitri Vrancea, plecat între timp în Anglia, a reuşit să perfecteze meciul caritabil. Acţiunea are scop adunarea de fonduri pentru fostul jucător de la Vrancart Adjud, Cristi Bărbînţă, cel care nu trece printr-o perioadă foarte bună. Echipa din Botoşani va întalni o selecţionată locală. Din randurile echipei vrancene vor face parte mai mulţi jucători de la FCM Adjud, FC Panciu şi CSM Focşani, care vor încerca să dea o replică cat mai bună unei formaţii din prima divizie. “Am discutat cu oficialii clubului din Botoşani, care mi-au confirmat că vor ajunge în jurul pranzului la Adjud. Aveau două partide de pregătire la Chişinău, dar acestea au fost anulate”, ne-a spus Mihai Lungu. Partida este organizată pentru sprijinirea lui Cristi Bărbînţă, cel care în perioada 1994-2001 a marcat foarte multe goluri pentru două echipe vrîncene. Bărbînţă a fost vedeta echipei Vrancart Adjud, pe vremea cand aceasta era în plină glorie şi juca cu Steaua în Cupa Romaniei. Ulterior, acesta s-a transferat la Diplomatic Focşani, unde a jucat un an de zile sub comanda regretatului Costică Ştefănescu. După venirea lui Ionuţ Chirilă la Focşani, Bărbînţă a fost cedat foarte uşor, acesta jucînd apoi la FCM Oneşti şi Laminorul Roman.

Urne pentru spectatori

Cei prezenţi la meciul de azi vor putea să-l ajute pe Cristi Bărbînţă cu ce sumă de bani doresc. Vor fi instalate mai multe urne, unde fiecare spectator va dona după posibilităţi. Necazurile jucătorului au început în 2004, cand Bărbînţă a făcut meningită. Problemele medicale ale fotbalistului s-au acutizat, acesta a suferit şi un atac cerebral şi a fost semi-paralizat o vreme. Necazurile au continuat şi în familie. Soţia sa l-a părăsit, a plecat în Spania şi l-a lăsat singur cu băiatul lor, Dragoş,  care acum are zece ani. Cristi Bărbînţă este pensionat pe caz de boală şi trăieşte cu  numai 1.000 de lei. La buna organizare a evenimentului au pus umărul, pe langă Mihai Lungu, Pompiliu Borza, preşedintele clubului FCM Adjud, Primăria municipiului Adjud, primarul Constantin Armencea, Daniel Vrînceanu, Claudiu Cristea, Aurel Savancea şi Marian Drăghici. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.