Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Tandem Carţu - Sandoi la Craiova

Ziarul de Vrancea
3 sep 2014 412 vizualizări
Sorin Carţu va ocupa funcţia de director tehnic la CS Universitatea Craiova, iar Emil Săndoi va fi antrenor, cei doi avand ca principal obiectiv salvarea echipei de la retrogradare

Potrivit lui Sorin Carţu, atat el cat şi Săndoi vor avea aceleaşi responsabilităţi la echipă. Cei doi au preluat formaţia după ce antrenorul Ionel Gane şi-a reziliat contractul. În cele 6 etape din startul sezonului, Universitatea Craiova a acumulat doar două puncte, ocupand ultima poziţie în clasamentul Ligii I.

Alina Rotaru, o atletă care creşte

Atleta romană Alina Rotaru a caştigat proba de săritură în lungime din cadrul concursului World Challenge de la Zagreb, marţi seara, cu performanţa de 6,56 m, în timp ce Marian Oprea a ocupat locul al doilea la triplusalt, cu 16,59 m.
Alina Rotaru a devansat-o cu un singur centimetru pe sarboaica Ivana Spanovic, 6,55 m, în timp ce locul trei a revenit suedezei Erica Jarder, 6,36 m.
în proba masculină de triplusalt, victoria a revenit cubanezului Alexis Copello, care s-a impus cu 16,66 m, fiind urmat în ierarhia finală de romanul Marian Oprea, 16,59 m, şi de rusul Aleksei Fedorov, 16,36 m.

Petrolul plăteşte o amendă grasă

Gruparea Petrolul Ploieşti a fost sancţionată de către Comisia de Discipliniă a FRF cu o penalitate sportivă de 20.000 lei şi interzicerea spectatorilor în trei sectoare la următoarele două partide de pe teren propriu în urma incidentelor de la meciul cu CFR Cluj. Jucătorul Filipe Teixeira a fost supendat de către comisie pentru următoarele trei partide, în urma eliminării din partida Petrolul - CFR Cluj, scor 1-2. După ce a fost eliminat, în minutul 81, Filipe Teixeira, extrem de nervos, a încercat să sară la arbitru, fiind stăpanit cu greu de Geraldo şi Gerson. După ce a ieşit de pe teren, Teixeira i-a dat tricoul arbitrului de rezervă.

Bourceanu mai are de stat

FC Steaua a anunţat pe site-ul oficial, că mijlocaşul Alexandru Bourceanu a fost diagnosticat cu o tendinită cvadricipitală, iar perioada estimată pentru recuperare este de aproximativ o lună.  "Cu toate acestea, ţinand cont de faptul că Alex nu a participat la o prăgatire specifică înaintea începerii sezonului, revenirea sa pe teren ar putea fi amanată şi după perioada de recuperare medicală", scrie steauafc.com.  Alexandru Bourceanu a fost împrumutat un sezon de Trabzonspor la Steaua şi a fost prezentat oficial marţi. El va purta la Steaua numărul 55.

“U” Cluj a transferat un manager

Eugen Parvulescu, fostul conducător al echipei Pandurii Targu Jiu, este noul director sportiv al Universităţii Cluj, în timp ce Marian Onicaş va ocupa postul de team-manager al "studenţilor", informează site-ul oficial al clubului ardelean. Administratorul special Vlad Munteanu consideră venirea lui Parvulescu drept cel mai important transfer al verii efectuat de U Cluj. "Sunt foarte încantat să lucrez cu Eugen Parvulescu, un om de fotbal cu mare experienţă. După ce timp de patru ani şi jumătate a făcut performanţă la Pandurii, echipă care a ajuns în grupele Europa League, venirea sa aici va fi un mare plus. Eu consider că această mutare e cea mai bună achiziţie a verii pentru noi", a spus Vlad Munteanu, administrator special şi preşedinte al FC "U". Eugen Parvulescu a părăsit conducerea clubului Pandurii Targu Jiu la 1 august.

Ruşii vor să limiteze străinii

Rusia vrea să reducă numărul de jucători străini care evoluează în această ţară, pentru ca astfel sportivii ruşi să poată progresa, a anunţat, miercuri, ministrul Sporturilor, Vitali Mutko. Ministrul a explicat că se pregăteşte o lege pentru reducerea numărului de jucători care evoluează în diverse competiţii din ţară. "Dorim ca sportivii ruşi să joace un rol de prim plan în cluburile din ţară", a declarat Vitali Mutko agenţiei ITAR-TASS. La echipele de fotbal, numărul jucătorilor străini va fi redus la şase. Cluburile de hochei pe gheaţă, volei şi baschet vor avea dreptul doar la trei jucători străini. În mai, selecţionerul echipei de fotbal, italianul Fabio Capello, a apreciat că în Rusia evoluează prea mulţi jucători străini, astfel că se reduce aria de selecţie pentru naţională

Şi Zico a ajuns în India

Fostul fotbalist brazilian Zico va antrena echipa FC Goa, din campionatul Indiei, a anunţat, marţi, Indian Super League (ISL) pe Twitter. La 61 de ani, Zico, care a jucat la trei ediţii ale Cupei Mondiale cu Brazilia, va prelua formaţia FC Goa, iar aceasta va evolua într-un campionat desfăşurat pe parcursul a zece săptămani. La competiţia indiană vor mai participa şi alte vedete precum francezii David Trézéguet şi Robert Pirès, italianul Alessandro Del Piero sau englezul David James.

Tandem englez la naţionala Iordaniei

Fostul mijlocaş al echipei Manchester United, Ray Wilkins, a fost numit selecţioner al Iordaniei, a anunţat federaţia iordaniană. Fostul internaţionat englez, care a jucat pentru United în perioada 1979 -1984, a fost recent secundul lui Rene Muelensteen la Fulham, pană la demiterea din luna februarie. Wilkins, 57 de ani, va fi ajutat de fostul atacant al echipei Arsenal, Frank Stapleton. El va prelua echipa după meciul amical cu China din 9 septembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.