Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Come-back spectaculos

Ziarul de Vrancea
2 sep 2014 627 vizualizări
Jucătoarea de tenis Nicole Vaidisova, care s-a retras din activitate în 2010, la 20 de ani, va încerca să revină pe teren la un turneu ITF din SUA, programat în această lună, a anunţat, luni, cotidianul praghez Sport

Semifinalistă la Roland-Garros (2006) şi la Australian Open (2007), Vaidisova a primit un "wild card" la turneul ITF de la Albuquerque, dotat cu premii de 75.000 de dolari, care începe la 15 septembrie, scrie cotidianul praghez, citandu-l pe agentul jucătoarei, Olivier van Lindonk. Vaidisova, fost număr 7 mondial (mai 2007), care a caştigat şase titluri WTA, s-a retras din activitate în 2010, cand era pe locul 176 mondial. Nicole Vaidisova a caştigat primul său titlu WTA în 2004, la Vancouver, la 15 ani şi trei luni. Căsătorită cu Radek Stepanek în iulie 2010, cei doi au divorţat în iunie 2013.

S-a făcut: Falcao la ManUnited!

Oficialii clubului Manchester United au confirmat, ieri dimineaţă, împrumutul pe un sezon cu drept de achiziţionare definitivă a atacantului columbian Radamel Falcao de la echipa AS Monaco. "Suntem fericiţi să vă anunţăm că Radamel Falcao a fost adus împrumut pentru un sezon de la AS Monaco, cu drept de achiziţionare definitivă", se arată într-o postare pe contul de Twitter al clubului englez, în care apare şi o poză cu atacantul columbian în tricoul echipei de pe “Old Trafford”. Conform unor surse din cadrul grupării AS Monaco, împrumutul lui Falcao o va costa pe Manchester United zece milioane de euro. Dacă în vara viitoare vor dori să-l achiziţioneze definitiv pe internaţionalul columbian, englezii vor trebui să plătească 55 de milioane de euro. Pe de altă parte, oficialii clubului Manchester United au anunţat transferul fundaşului olandez al echipei Ajax Amsterdam, Daley Blind (24 de ani), în schimbul a 18 milioane de euro. Daley Blind, fiul fostului internaţional olandez Danny Blind, a semnat un contract pe patru ani cu Manchester United.

Întăriri serioase la “vulturi”

Jucătorii echipei SSC Napoli, Goran Pandev şi Blerim Dzeimaili, au fost cedaţi la formaţia Galatasaray Istanbul, a anunţat, ieri, clubul italian. Atacantul macedonean Goran Pandev a semnat un contract pe un sezon cu drept de prelungire pentru încă unul, în timp ce mijlocaşul elveţian Blerim Dzemaili va juca în următorii trei ani la Galatasaray. În urma cestei tranzacţii, SSC Napoli va încasa patru milioane de euro.

Cehii şi-au fixat lotul pentru Cupa Davis

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Cehiei, Jaroslav Navratil, a anunţat, ieri, că i-a convocat pe jucătorii Tomas Berdych (locul 7 ATP), Lukas Rosol (27), Radek Stepanek (39) şi Jiri Vesely (75) pentru meciul cu Franţa din semifinalele competiţiei. "Alegerea a fost foarte uşoară, deoarece toţi jucătorii convocaţi sunt în Top 100. Din păcate, nu avem alţi jucători la acest nivel, nu mai este niciun tenisman ceh în Top 200. Sunt fericit că Berdych a revenit alături de noi. Cu el în echipă avem mai multe şanse la victorie, deşi formaţia Franţei este înfricoşătoare", a declarat Navratil. Cehia a caştigat ultimele două ediţii ale Cupei Davis, dar în acest sezon Tomas Berdych a renunţat la meciul cu Japonia de la Tokyo, din sferturile de finală, caştigat de europeni cu scorul de 5-0. Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Franţei, Arnaud Clément, i-a convocat pe tenismenii Jo-Wilfried Tsonga (locul 10 ATP), Richard Gasquet (14), Gaël Monfils (24) şi Julien Benneteau (28), iar Gilles Simon (31) va fi rezervă. Cele două echipe s-au întalni de 14 ori pană acum în Cupa Davis, fiecare formaţie obţinand cate şapte victorii.

Demonstraţie Năstase – Pavel

Fostul lider al clasamentului ATP, Ilie Năstase, şi căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a Romaniei, Andrei Pavel, vor susţine, sambătă, de la ora 19.00, la Baza Sportivă Olimpia din Braşov un meci demonstrativ în cadrul turneului challenger care are loc în localitatea transilvăneană. Potrivit unui comunicat al organizatorilor BRD Braşov Challenger, meciul, la care intrarea va fi gratuită, se va desfăşura după cele două semifinale de simplu şi finala de dublu.

Schweinsteiger, noul căpitan

Mijlocaşul echipei Bayern München, Bastian Schweinsteiger, va fi noul căpitan al naţionalei Germaniei, după retragerea fundaşului Philipp Lahm, a anunţat, ieri, selecţionerul Joachim Löw. Schweinsteiger, în varstă de 30 de ani şi 103 selecţii la prima reprezentativă, nu va evolua în partida amicală cu reprezentativa Argentinei, care va avea loc miercuri, la Düsseldorf. Germania a învins Argentina, cu scorul de 1-0 după prelungiri, în finala Cupei Mondiale din Brazilia din această vară. Philipp Lahm şi-a anunţat retragerea din naţionala Germaniei la cicni zile după ce a devenit campion mondial.

Hulk s-a accidentat la coapsă

Atacantul brazilian al echipei Zenit Sankt Petersburg, Hulk, s-a accidentat la coapsă şi va lipsi de pe teren între patru şi şase săptămani, a anunţat, ieri, site-ul oficial al UEFA. Hulk s-a accidentat în finalul partidei de campionat cu Lokomotiv Moscova, scor 1-0, iar testele medicale au arătat că va fi nevoit să stea departe de teren între patru şi şase săptămani. Internaţionalul brazilian în varstă de 28 de ani va rata primele două meciuri pe care Zenit Sankt Petersburg le va disputa în grupa C a Ligii Campionilor, cu Benfica Lisabona (16 septembrie) şi AS Monaco (1 octombrie).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.