Sport

Alexandra Dulgheru s-a luptat din greu cu Şarapova

Ziarul de Vrancea
28 aug 2014 599 vizualizări
Jucătoarea romană îi dă puţine şanse Simonei Halep, într-un eventual sfert de finală la US Open cu rusoaica *Simona joacă astăzi cu croata Mirjana Baroni în turul III

Alexandra Dulgheru (95 WTA)  i-a dat o replică foarte bună rusoaicei Maria Şarapova, favorita numărul 5, care a avut nevoie de trei seturi (4-6, 6-3, 6-2) şi de peste două ore şi jumătate de joc pentru a se califica în turul III al US Open. Dulgheru, fost număr 26 WTA, a etalat un tenis de înaltă clasă şi a pus-o de multe ori în dificultate pe Şarapova. Romanca, acuzand accidentarea la încheietura mainii drepte, suferită în primul tur, s-a recunoscut greu învinsă, surprinzănd-o pe Şarapova cu loviturile sale caştigătoare, într-una dintre cele mai frumoase partide de pe tabloul feminin al US Open. "Lupta a fost cumplită, am avut o adversară tenace azi. Ea a alergat foarte bine, dar important este că am caştigat", a declarat Şarapova, la microfonul Eurosport. Aceasta a fost cea de-a treia partidă dintre cele două jucătoare, şarapova caştigandu-le şi pe precedentele două destul de greu. Maria Şarapova o poate întalni pe Simona Halep în sferturile de finală ale turneului de la US Open, ultimul Grand Slam al anului. Simona Halep a fost strălucitoare în partida cu jucătoarea slovacă Jana Cepelova (65 WTA), cu 6-2, 6-1 în 58 de minute.
Alexandra Dulgheru a declarat, într-o conferinţă de presă că acest meci îi dă încredere că poate reveni între cele mai bune 30 de jucătoare de tenis din lume. "La încălzire practic n-am putut să joc cu dreapta şi m-am gandit dacă sa intru sa joc sau nu. Am decis să intru, am luat antiinflamator şi am reuşit să joc pană la capăt, dar maine cu siguranţă că o să mă doară destul de tare. Din setul doi am simţit că îmi oboseşte mana. Sunt bucuroasă că am reuşit să duc meciul pană la capăt, pentru public şi pentru mine în primul rand. Un meci ca acesta mă ajută mult să-mi aduc aminte că pot sa revin din nou la locul la care am fost", a spus Alexandra Dulgheru, care a adăugat că îşi va lua o pauză de două săptămani după US Open: “ Aveam în program să joc în Asia, dar primele două turnee n-o să le joc şi o să încerc să mă fac bine în aceste două săptămani pentru a putea să le joc pe următoarele trei", a spus Dulgheru. Întrebată despre şansele Simonei Halep să o învingă pe Maria Şarapova, dacă ambele jucătoare vor ajunge în sferturi de finală la US Open, Dulgheru a spus: "Pe Şarapova de fiecare dată cand am jucat cu ea am simţit-o ca o piatră, ca un stalp. Este o luptătoare incredibilă, greu de bătut pentru că luptă pană la capăt. Dă impresia uneori că nu mai poate, dar stă cu tine de gat pană la ultima suflare. E foarte tenace, chiar dacă este înaltă şi pare uneori necoordonată. Simona este mult mai în formă decat mine, fizic e mai bine pregătită, însă nu ştiu dacă o poate bate. Halep este mai mică de înălţime şi asta se simte în meciurile pe care le-am văzut cu ele. Trebuie să acopere mult mai mult teren decat Şarapova şi pană la urmă şi ea oboseşte".
În reste, surprizele serii de miercuri la US Open, au fost realizate de Peng Shuai, Johanna Larsson şi Belinda Bencic. Chinezoaica a eliminat-o pe favorita nr. 4, Agnieszka Radwanska (6-3, 6-4), suedeza a dispus de Sloane Stephens (SUA) cu 5-7, 6-4, 6-2, iar speranţa elveţiană a trecuc cu 6-4, 4-6, 6-1 de japoneza Kurumi Nara. Viitoarea adversară a Simonei Halep va fi, în această seară, croata de 32 de ani,  Mirjana Baroni (fostă Lucic), 119 WTA. Ea a avut varful carierei în ultimii ani ai mileniului trecut, cand a jucat sfert de finală la Wimbledon (1998) şi a atins poziţia 19 WTA, în 1999. Mirjana a eliminat o altă jucătoare experimentată, Shahar Pe’er (Israel), scor 6-7, 6-3, 6-2. În alte partide disputate miercuri noaptea, Venus Williams a dispus cu 6-1, 6-4 de Timea Bascsinszky (Elveţia) şi Sara Errani (Italia) a dispus cu 6-4, 7-6 de Anastasia Rodionova (Australia). Învingătoarea partidei dintre Venus şi Sara ar putea s-o întalnească în optimi pe Simona Halep. Aseară, la simplu, au jucat în turul II Monica Niculescu a jucat cu Barbora Zahlavova (Cehia) şi Sorana Cîrstea, cu Eugénie Bouchard (Canada).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.