Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Tribuna lui Moţi

Ziarul de Vrancea
28 aug 2014 648 vizualizări
Patronul clubului Ludogoreţ, Kiril Domusciev, a declarat, joi, că în oraşul Razgrad construieşte un stadion nou, iar o tribună a arenei va primi numele fundaşului Cosmin Moţi, un erou al Bulgariei prin contribuţia sa la calificarea în premieră a echipei de la sud de Dunăre în grupele LC.

"Rezultatul final este foarte corect. Moţi va primi o primă specială, bineînţeles. Construim un nou stadion la Razgrad şi o tribună va primi numele lui Moţi. Nu este numai un erou pentru oraşul nostru, el este un erou al Bulgariei. Singurul jucător de la Steaua pe care aş fi gata să-l cumpăr este Chipciu, dar nu este posibil pentru că în Bulgaria perioada de transferuri s-a încehiat la 15 august", a declarat Kiril Domusciev. Finanţatorul a dăugat că fiecare jucător al echipei Ludogoreţ va primi o primă de 100.000 de euro.

Ratare cu ghinion

Naţionala de baschet masculin a Romaniei a ratat calificarea la turneul final al CE din 2015 la coşaveraj, fiind singura echipă de pe locul doi în grupele preliminare, poziţie calificantă pentru şase reprezentantive, care nu a prins "biletele" pentru competiţia de anul viitor. Naţionala de baschet masculin a Romaniei a fost învinsă, miercuri seară, la Sibiu, de Letonia, cu scorul de 70-82 (37-37), în ultimul meci din grupa F preliminară a turului doi contand pentru CE din 2015 şi a încheiat pe locul secund, cu 10 puncte. Din această fază s-au calificat la turneul final echipele Bosnia, Islanda (grupa A), Israel, Olanda (B), Polonia, Germania (C), Belgia, Macedonia (D), Georgia, Cehia (E), Letonia (F), Italia şi Rusia (G).

Platini nu-l concurează pe Blatter

Preşedintele UEFA, Michel Platini, nu va candida la funcţia de conducător al Federaţiei Internaţionale de Fotbal, a anunţat, joi, belgianul Michel D'Hooghe, membru atat al forului mondial, cat şi al celui european. Conform sursei citate, Platini nu doreşte să intre în competiţie cu actualul preşedinte al FIFA, Joseph Blatter, deoarece nu este sigur de victorie. Singura persoană care şi-a anunţat pană în acest moment candidatura la preşedinţia FIFA este francezul Jerome Champagne, în varstă de 56 de ani. Alegerile pentru preşedinţia FIFA vor avea loc în 29 mai 2015. Blatter a lăsat să se înţeleagă că va candida pentru al cincilea mandat, dar nu şi-a oficializat încă decizia.

raşovul, bun de plată

Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF a obligat,ieri, clubul FC Braşov să plătească 120.500 de euro către jucătorii Romeo Surdu, Andrei Cristea, Alexandru Mateiu, Cristian Bordea şi Janos Szekely.  De asemenea, FC Braşov va trebui să achite 1.820 de lei cheltuieli de judecată. Suma de 120.500 de euro pe care FC Braşov o are de achitat celor cinci fotbalişti se împarte astfel: 42.000 de euro lui Surdu, 35.000 de euro lui Cristea, 33.000 de euro lui Mateiu, 6.500 de euro lui Bordea şi 4.000 de euro lui Szekely.  Clubul Astra Giurgiu a fost obligat să achite suma de 20.000 de euro către Andrei Mureşan şi 8.000 de euro către Sergiu Ungurean, plus 910 lei cheltuieli de judecată. Gruparea CFR Cluj a fost obligată la plata sumei de 20.300 de euro, echivalentul în lei, către atacantul Paul Batin şi 455 de lei taxă de procedură.  Clubul FC Vaslui a fost obligat la plata a 62.064 de euro net către portarul Cătălin Straton şi 455 de lei taxă de procedură.

Xabi Alonso, la Bayern

Clubul Bayern München a anunţat, pe site-ul oficial, că a ajuns la un acord de transfer cu mijlocaşul echipei Real Madrid, Xabi Alonso, iar jucătorul va susţine astăzi, vizita medicală.  "Am ajuns la un acord cu Xabi Alonso pentru transferul său. Sperăm să ajungem la un acord şi cu Real Madrid în următoarele două zile", a declarat Hans-Christian Dreesen, directorul financiar al grupării germane. Xabi Alonso, în varstă de 32 de ani, care miercuri şi-a anunţat retragerea din naţionala Spaniei, mai are contract cu Real Madrid pană în vara anului 2016. Xabi Alonso a caştigat cu naţionala Spaniei titlul european în 2010 şi pe cel european în 2008 şi în 2012.

Negruţ se operează în Turcia

Mijlocaşul formaţiei CFR Cluj, Sergiu Negruţ, a fost supus unei intervenţii chirurgicale de reconstrucţie la ligamentele încrucişate la o clinică din Turcia şi va fi indisponibil pentru următoarele 6-7 luni, informează site-ul oficial al grupării ardelene. Negruţ a fost operat la genunchiul drept de doctorul Omer Taşer, la Centrul de Medicină Sportivă a Spitalului Acibadem Fulya. Atacantul formaţiei CFR Cluj s-a accidentat în partida cu Steaua, din cadrul etapei a III-a a Ligii I, în urma unui duel cu portarul Giedrius Arlauskis.

Del Piero va juca în India

Fostul atacant al formaţiei Juventus Torino, Alessandro Del Piero, va juca, în perioada 12 octombrie - 20 decembrie, în campionatul Indiei, la formaţia Dynamos Delhi, a anunţat, ieri, cotidianul The Times of India. Del Piero va fi prezentat oficial astăzi, într-o conferinţă de presă. Echipa Dynamos Delhi este proprietatea unei companii de televiziune prin cablu. În nou înfiinţatul campionat al Indiei vor mai evolua francezii David Trézéguet şi Robert Pirès, spaniolii Luis Garcia şi Joan Capdevilla şi englezul David James. Cele opt echipe care vor juca în campionatul indian sunt Goa, Dynamos Delhi, Guwahati, Kochi, Kolkata, Mumbai, Pune FC şi Chennai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.