Sport

Încă două romance avansează la US Open

Ziarul de Vrancea
26 aug 2014 511 vizualizări
Alexandra Dulgheru se pregăteşte de confruntarea cu Şarapova, după ce a învins-o pe Kristyna Pliskova * Irina Begu a început catastrofal şi a încheiat în triumf jocul cu Silvia Soler

Victoria aşteptată a Simonei Halep, deşi obţinută cu puţine emoţii, în faţa necunoscutei Danielle Collins, a fost urmată în cursul nopţii de alte două calificări romaneşti în turul II al US Open. Reamintim că Simona a învins-o pe tanăra americancă cu scorul de 6-7,6-1, 6-2 după două ore de joc şi va întalni, probabil, diseară în faza următoare pe jucătoarea slovacă Jana Cepelova, caştigătoarea turneului de la Charleston din primăvară (pe zgură) după ce a eliminat-o pe Serena Williams. Cepelova (65 WTA)  s-a calificat în turul secund după ce a învins-o cu  2-6, 7-5, 6-1 pe Maria-Teresa Torro (62 WTA).
La cateva ore după victoria Simonei, Alexandra Dulgheru şi Irina Begu au obţinut şi ele calificarea, în faţa unor jucătoare valoaroase. Irina (61 WTA) a întalnit o adversară experimentată şi arţăgoasă, cum sunt de obicei spaniolele, Silvia Soler. După ce a fost condusă cu 0-4 în primul set, Irina Begu a reuşit să egaleze, şi-a mai pierdut odată serviciul, dar s-a agăţat de toate şansele şi a dus setul în tie-break, pe care l-a caştigat cu 7-4. Depăşită în asemenea hal, spaniola a pierdut controlul partidei şi un break a fost suficient pentru Irina în setul II. Scor final: 7-6, 6-3 în 100 de minute pentru Irina Begu, care o va în turul II pe italianca Roberta Vinci (30 WTA). Aceasta a trecut cu scorul de 6-3, 6-3, de Paula Ormaechea (Argentina), locul 99 WTA. Alexandra Dulgheru (95) a învins-o cu 6-3, 6-4 pe speranţa cehă Kristyna Pliskova (92), dar are o misiune grea în turul următor, cu Maria Şarapova, care a impresionat în meciul cu conaţionala ei, Maria Kirilenko (113): 6-4, 6-0.
Ce spune Alexandra de confruntarea cu Şarapova? "N-am absolut nicio presiune, am jucat bine cu ea. Am jucat de două ori, mi-a plăcut să joc cu ea să văd cum se simte mingea ei în teren, n-am absolut nimic ce pierde, doar îmi doresc să fiu OK cu mana, de-abia maine o să-mi dau seama cum o să fie. Cel mai mult îmi doresc să pot intra pe teren şi să joc". Alexandra Dulgheru, care s-a retras în turneul de la Cincinnati, a declarat că are încă probleme cu încheietura mainii drepte, dar speră să poată juca bine în continuare, în pofida durerii care încă persistă.  Irina Begu, care a învins-o pe Silvia Soler  în primul tur al US Open, a declarat că, după ce a reuşit să se impună în primul set, în cea de a doua parte s-a simţit mult mai bine: "A fost un meci greu, Soler este o jucătoare foarte bună, am jucat cu ea de mai multe ori. Să caştigi un tie-break îţi dă mai multă încredere şi începi să-ţi dai drumul la joc, mă bucur că am reuşit să revin în primul set, a condus cu 4-0 şi nu mi-a fost uşor, dar după caştigarea primului set, manşa a doua a fost mult mai uşoară şi m-am simţit mult mai bine".
În turneul feminin de la US Open mai sunt înscrise încă două romance, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea. Cea mai mare surpriză de pană acum este eliminarea spaniolei Garbiñe Muguruza (favorită nr. 25), învinsă cu 3-6, 6-7 de jucătoarea croată Mirjana Baroni (121 WTA). Muguruza ar fi fost o posibilă adversară în turul III a Simonei Halep.
Tecău şi Mergea la dublu mixt
Tenismanul Horia Tecău va face pereche cu Lucie Hradecka (Cehia) în proba de dublu mixt de la US Open. Tecău şi Hradecka, cap de serie numărul 5, vor întalni, în runda inaugurală, cuplul Hao-Ching Chan/Max Mirnîi (Taiwan/Belarus). Chan şi Mirnîi au pierdut finala turneului de Grand Slam de la Wimbledon din acest an. Tot în proba de dublu mixt de la US Open, perechea Florin Mergea/Elina Svitolina (Romania/Ucraina) va juca, în primul tur, împotriva cuplului Casey Dellacqua/Jamie Murray (Australia/Marea Britanie).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.