Sport

Campioană în agonie

Ziarul de Vrancea
25 aug 2014 460 vizualizări
Handbaliştii străini fug de la HCM Constanţa din cauza problemelor financiare * sunt şanse foarte mici ca echipa campioană să participe la turneul pentru Liga Campionilor

 Handbaliştii croaţi Goran Bogunovic şi Nikola Kedzo şi macedoneanul Branislav Angelovski au părărsit gruparea HCM Constanţa, din cauza problemor financiare cu care se confruntă clubul dobrogean. Croatul Goran Bogunovic a fost învoit de club să-şi rezolve unele probleme personale, dar nu a mai revenit în Romania, iar în ceea ce îl priveşte pe Nikola Kedzo constănţenii nu au plătit suma de 2.400 de euro reprezentand taxa de transfer internaţională, după ce a fost adus de la Metalurg Skopje.  Internaţionalul macedonean Branislav Angelovski, care activa la HCM Constanţa din 2010, a decis să plece fiind nemulţumit de problemele grave cu care se confruntă clubul. În plus, nici antrenorul cu portarii Alexandru Buligan nu mai face parte din staful tehnic al echipei constănţene.
"Sunt 90 la sută şanse să nu ne prezentăm nu numai în Liga Campionilor, în meciurile de calificare, ci şi în campionat, pentru că nu s-au găsit bani. Noi mai avem speranţe şi mai aşteptăm un răspuns de la Ministerul Sportului. Dacă vom avea un răspuns favorabil, s-ar putea să deblocăm acei bani de la Consiliul Judeţean, pe care nu-i putem accesa din cauza acestei noi Legi 350. Probabil că Supercupa Romaniei va fi ultimul meci. Chiar dacă vom rămane la HCM, vom fi într-o formulă mult, mult mai restransă. Mă aşteptam ca în ţara asta măcar sportul să fie lăsat în pace, pentru că e singurul domeniu în care putem scoate capul la nivel internaţional", a declarat extrema stangă George Buricea. HCM Constanţa, campioana Romaniei la handbal masculin în ultimii şase ani, ar trebui să participe, în perioada 6-7 septembrie, în Belgia, la turneul de calificare în grupele principale ale Ligii Campionilor, însă acest lucru este condiţionat de plata a aproximativ 30.000 de euro, bani pe care conducerea clubului nu îi are. Curtea de Conturi a blocat suma de 4 milioane de lei (aproximativ 900.000 de euro) acordată de consilierii judeţeni din Constanţa, în luna ianuarie, grupării HCM Constanţa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.