Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Tamaş a înscris în proprie poartă

Ziarul de Vrancea
25 aug 2014 506 vizualizări
Arbitrul spaniol Alberto Undiano Mallenco va conduce la centrul meciul dintre echipa bulgară Ludogoreţ Razgrad şi formaţia Steaua Bucureşti, din manşa secundă a play-off-ului Ligii Campionilor, a anunţat, ieri, site-ul oficial al UEFA.

Undiano Mallenco va fi ajutat de asistenţii Roberto Diaz Perez del Palomar şi Juan Yuste, de arbitrii suplimentari Carlos Gomez şi Javier Estrada, arbitru de rezervă fiind Pau Cebrian Devis. Mallenco a mai condus partidele Romania - Belarus, scor 3-1, în 2006, în prelimianriile Euro-2008 şi Romania - Ungaria, scor 3-0, în 2013, în preliminariile Cupei Mondiale din Brazilia. De asemenea, el a mai arbitrat partida CFR Cluj - Manchester United, scor 1-2, din faza grupelor Ligii Campionilor, sezonul 2012/2013. Partida Ludogoreţ Razgrad - Steaua Bucureşti, din manşa secundă a play-off-ului Ligii Campionilor, se va disputa miercuri, de la ora 21.45, pe stadionul Vasil Levski din Sofia. În tur, Steaua s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 1-0.
 

Dedu intră în operaţie
 

Preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a anunţat, ieri, că va suferi o intervenţie chirurgicală în urma accidentului de motocicletă suferit în 15 august şi are nevoie de donaţii de sange. Alexandru Dedu, care a suferit un accidentul de motocicletă în 15 august, a anunţat, luni, printr-un mesaj postat pe o reţea de socializare că urmează să fie operat şi are nevoie de sange.  "Mulţumesc celor care mi-au trimis mesaje de încurajare. Starea mea este bună, stabilă şi optimistă, în condiţiile în care maine dimineaţă (n.r. – astăzi), la ora 8.00, intru în operaţie.  Mi s-a spus de către medicul anestezist că voi avea nevoie de sange. Pentru asta, îi rog pe cei apropiaţi, dacă se poate, să o facă menţionand numele meu la centrul de donaţie. Mulţumesc!", a spus Dedu în mesajul său de luni. El se află la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a fost transferat în noaptea de 15 spre 16 august. Surse medicale declarau la acea vreme că preşedintele Federaţiei Romane de Handbal suferise mai multe leziuni la membre şi se afla în stare stabilă, fiind conştient.

Încă un argint la Nanjing

Atletul Alexandru Novac a cucerit, ieri, medalia de argint la aruncarea suliţei, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjng. Cea mai bună aruncare a atletului roman a măsurat 73,98 metri, cu care a cucerit medalia de argint, după Lukas Moutarde (Franţa, 74,48 metri). Medalia de bronz a revenit sportivului Mark Xaver Schmolcz (Ungaria, 72,40 metri). Prima medalie pentru delegaţia Romaniei a fost cucerită de judoka Ştefania Dobre, argint, la categoria 63 de kilograme. Au urmat două medalii de aur, cucerite de echipajele de dublu rame fără carmaci ale Romaniei, feminin şi masculin, iar duminică încă una de argint, cucerită de Andrei Rareş Toader, la aruncarea greutăţii.

Ţiriac a fost la antrenamentul Simonei

Ion Ţiriac a sosit la New York pentru a urmări primul meci al Simonei Halep, la US Open, ultimul turneu de Grand Slam din acest an, fostul tenisman asistand, duminică după-amiază, la un antrenament al ocupantei locului 2 WTA. Ţiriac a discutat cu Simona Halep şi cu antrenorul ei, belgianul Wim Fissette. Întrebat ce sfaturi i-a dat jucătoarei romane, el a răspuns: "Eu n-am ce sfaturi să-i dau, are antrenor, eu sunt doar spectator, am venit aici pentru două zile". Despre culoarul Simonei la US Open, ţiriac a spus ca este unul "foarte bun". Şi Virginia Ruzici, managerul Simonei, a asistat la antrenamentul care a durat o oră şi a avut loc pe stadionul Louis Armstrong, al doilea ca mărime din complexul Flushing Meadows.
Ţvetcov, locul III în Colorado Tour
Ciclistul roman născut în Republica Moldova, Serghei Ţvetcov (Jelly Belly), a încheiat, duminică, pe locul trei în clasamentul general al Turului Colorado. Ţvetcov a încheiat pe poziţia a patra în ultima etapă a cursei din SUA, în acelaşi timp cu americanul Alex Howes, care a caştigat sprintul. În clasamentul general, Serghei Ţvetcov a venit la un minut şi 45 de secunde în urma caştigătorului, americanul Tejay van Garderen (BMC), care s-a impus pentru al doilea an consecutiv în Turul Colorado. Pe locul secund s-a clasat un alt american, Thomas Danielson (Garmin), la un minut şi 32 de secunde în urma lui Van Garderen. În spatele lui Ţvetcov au sosit polonezul Rafal Majka (Tinfoff-Saxo), la un minut şi 49 de secunde, şi americanul Matthew Busche (Trek), la trei minute şi 11 secunde.

Lovin a semnat cu Concordia

Mijlocaşul Florin Lovin, care a evoluat ultima oară la Oţelul Galaţi, a semnat, luni, un contract valabil un sezon cu Concordia Chiajna, informează site-ul oficial al grupării ilfovene. Fotbalistul în varstă de 32 de ani a declarat că noua sa echipă trebuie să îşi propună mai mult decat menţinerea în Liga I. "Principalul motiv pentru care am ales Concordia a fost Narcis Răducan, pentru care am mers şi la Oţelul Galaţi. Unde este Narcis, este performanţă. Cel mai important argument în alegerea Concordiei este acela că e o echipă stabilă, cu o bază de pregătire cum puţine formaţii din prima divizie au. Vrem să facem împreună mult mai mult decît rămînerea în prima ligă", a afirmat Lovin. Mijlocaşul a efectuat deja primul antrenament sub comanda tehnicianului Marius Şumudică, iar miercuri va fi prezentat oficial într-o conferinţă de presă.

Egalitate în derbiul din Zagreb

Echipa Dinamo Zagreb, adversara Petrolului Ploieşti în play-off-ul Ligii Europa, a terminat la egalitate,pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), cu formaţia NK Zagreb, într-un meci din etapa a VI-a a campionatul croat, informează site-ul oficial al grupării Dinamo Zagreb. Gazdele au deschis scorul prin Ibanez, în minutul 9, oaspeţii reuşind egalarea prin Stepcici, în minutul 60. Antrenorul echipei Dinamo Zagreb, Zoran Mamic, a folosit următoarea formulă de echipă: Eduardo - Boras, Sigali, Goncalo, Ibanez - Vukojevic, Andrijasevic (Machado), Coric (Brozovic) - Soudani (Henriquez), Pjaca, Cop. Partida Dinamo Zagreb - Petrolul Ploieşti, din manşa secundă a play-off-ului Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 22.00, în Croaţia. În meciul tur, la Ploieşti, Dinamo Zagreb s-a impus cu scorul de 3-1.

Falcao salvează Principatul

Echipa AS Monaco a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia FC Nantes, în ultimul meci al etapei a III-a a campionatului francez, informează L'Equipe. Unicul gol al întalnirii a fost marcat de Radamel Falcao, în minutul 45. În clasament conduce Girondins Bordeaux, cu nouă puncte, fiind urmată de AS Saint-Etienne şi OSC Lille, ambele cu cate şapte puncte dar departajate de golavera

Puşcărie pentru blat în Vietnam

Un fotbalist vietnamez a fost condamnat la 30 de luni de închisoare după un proces de o zi pentru trucarea unui meci internaţional, a anunţat, luni, presa locală. Alţi opt membri ai echipei Vissai Ninh Binh au fost condamnaţi la pedepse de pană la 27 de luni de închisoare cu suspendare pentru manipularea rezultatului meciului cu formaţia Kelantan (Malaysia), disputat în luna martie. Conform cotidianului Thanh Nien, echipa Vissai Ninh Binh a învins formaţia Kelantan, cu scorul de 3-2, iar jucătorii vietnamezi au caştigat la pariuri un miliard de dongs (47.600 de dolari). Jucătorii se aflau în arest din luna aprilie, deoarece pariurile pe meciurile de fotbal sunt ilegale în Vietnam.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.