Sport

Stadion inaugurat de Nicolae Rainea la Bilieşti

Dan Chiriac
24 aug 2014 2387 vizualizări
Marele arbitru gălăţean şi primarul Chirilă au tăiat panglica de inaugurare a bazei sportive. “Nu uitaţi că mă cheamă Rainea! Nu mă interesează cine caştigă, trebuie să jucaţi fotbal, iar noi să arbitrăm”, a spus Rainea, la începutul partidei dintre seniori şi veterani

Comuna Bilieşti a reuşit în mai puţin de un an să inaugureze o bază sportivă modernă. Dacă în 2013, pe locul unde se află acum stadionul era doar un lan de porumb, acum, baza sportivă mai are nevoie doar de vestiare pentru a putea organiza partide chiar din Superliga Vrancei. Terenul se prezintă în condiţii regulamentare, avand chiar şi bănci de rezerve. Primarul Vasile Chirilă, preşedintele echipei locale Viitorul, Călin Răducan, dar şi alţi oameni din comună s-au implicat pentru a construi această bază sportivă. Evenimentul de sambătă a fost marcat de prezenţa celui mai mare arbitru roman din toate timpurile, Nicolae Rainea.



Acesta a urmărit meciul dintre actuala echipă a comunei, Viitorul şi fostele glorii locale, care în urmă cu 25 de ani evoluau în fotbalul judeţean sub denumirea de Pomicultorul Bilieşti. “În lunga mea carieră nu am refuzat niciodată o invitaţie la un meci de fotbal, indiferent de categoria în care se juca acesta. Astfel, chiar dacă între timp apăruse o altă problemă, nu am putut să refuza fiu prezent alături de aceşti oameni care au construit o bază sportivă. Sunt prieten cu preotul din comună, ne leagă o prietenie de peste 30 de ani, dar am avut ocazia să-l cunosc şi pe primarul comunei”, a spus Nicolae Rainea. Chiar dacă echipa de old-boys i-a cerut lui Rainea ca scorul partidei să fie cat mai strans, fostul arbitru gălăţean le-a reamintit că arbitrajul înseamnă în primul rand corectitudine. “Nu uitaţi că mă cheamă Rainea! Nu mă interesează cine caştigă, trebuie să jucaţi fotbal, iar noi să arbitrăm”, a spus Rainea, care a avut ca sprijin un tanăr arbitru din Galaţi care a condus partida. Rainea, trecut de 80 de ani, a urmărit meciul de la centrul terenului, după ce a dat lovitura de începere. Echipa actuală s-a impus în faţa celei de old-boys, dar învingătorul a contat mai puţin. Locuitorii comunei Bilieşti au avut ocazia să urmărească după mult timp, din nou, un meci de fotbal. Evenimentul de sambătă s-a desfăşurat în cadrul Zilelor comunei Bilieşti. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
silviu, acum 3522 zile, 2 ore, 52 minute, 26 secunde
"toate bune si frumoase"...dar un drum cand il repare domnule primar ca de facut ....mai greu! Este o comuna blestemata sau avem noroc doar de primari incapabili?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.