Sport

Ocazie mare pentru echipa de Cupa Davis

Ziarul de Vrancea
23 aug 2014 621 vizualizări
Copil, Ungur, Tecău şi Mergea vor întalni Suedia în baraj de menţinere, echipă pe care Romania n-a învins-o niciodată

Întalnirea de Cupa Davis dintre Romania şi Suedia, contand pentru turul I al play-off-ului pentru menţinerea în Grupa I a Zonei Euro-africane, va avea loc în perioada 12-14 septembrie, la Arenele BNR din Bucureşti, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX. Căpitanul nejucător Andrei Pavel a declarat că i-a convocat pe cei mai buni jucători de tenis pe care îi are Romania în acest moment, atat la simplu, Adrian Ungur şi Marius Copil, cat şi la dublu, Horia Tecău şi Florin Mergea. "Avem o echipă bună, mai bună dacă ne luăm după clasament, închegată, determinată şi sperăm ca împreună să trecem de emoţiile acestui baraj al Grupei I. Aşteptăm cat mai mulţi fani ai tenisului şi ai jucătorilor noştri să vină să ne susţină în întalnirea cu Suedia pentru că ştiu cat de important este să simţi încurajarea propriului public", a spus Pavel. Preşedintele Federaţiei Romane de Tenis, George Cosac, s-a declarat încrezător înaintea întalnirii cu Suedia. "A venit timpul să mai înclinăm puţin balanţa întanirilor directe Romania-Suedia. Chiar dacă Suedia este deţinătoare a şapte trofee de Cupa Davis şi ne-a învins în ambele întalniri de pană acum, sunt sigur că echipa pe care o vom alinia anul acesta va face tot ce îi va sta în putinţă pentru a caştiga cele trei puncte necesare pentru victorie. În plus, vom avea susţinea propriilor fani pe care îi aşteptăm să umple Arena Centrală", a afirmat el. Echipele de Cupa Davis ale Romaniei şi Suediei s-au mai întalnit de două ori pană acum, în 1979 şi  2009, ambele întalniri fiind caştigate de nordici.
Monica a dat lovitura la dublu
* Monica Niculescu a reuşit să se califice, alături de franţuzoaica Caroline Garcia în semifinalele de dublu ale turneului WTA de la New Haven (710.000 $), eliminandu-le chiar pe primele favorite, Cara Black (Zimbabwe) şi Sania Mirza (India), cu scorul de 7-6, 6-4. În semifinale, perechea romano-franceză va întalni cuplul Marina Erakovic (Noua Zeelandă)/Arantxa Parra (Spania), care în sferturi a dispus cu 1-6, 7-5, 10-7 de Anabel Medina (Spania) /Iaroslava  Şvedova (Kazahstan). Cealaltă semifinală este deja cunoscută: Darija Jurak / Meghan Levy (Croaţia / SUA) / Andreja Klepac / Silvia Soler (Slovenia / Spania).
În sferturile de finală ale turneului de simplu, Magdalena Rybarikova (Slovacia), cea care a eliminat-o pe Simona Halep, a dispus cu 7-5, 0-6, 6-5 de americanca Alison Riske. Celelalte rezultate din sferturi: Camila Giorgi (Italia) – Garbiñe Muguruza (Spania) 6-4, 6-7, 6-2; Petra Kvitova (Cehia) – Barbora Zahlavova (Cehia) 6-4, 6-1; Samantha Stosur (Australia) – Kirsten Flipkens (Belgia) 6-3, 4-6, 6-3. Semifinalele sunt Kvitova – Stosur şi Rybarikova – Giorgi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.