Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Bute revine de Sfantul Nicolae

Ziarul de Vrancea
23 aug 2014 577 vizualizări
Pugilistul Lucian Bute a anunţat, joi seară, că următorul său meci va avea loc în data de 6 decembrie, fără să ofere alte detalii cu privire la confruntarea ce va urma.

 "E oficial - următorul meci pe 6 decembrie... amănunte în curand ... staţi aproape...", a precizat Bute pe contul său de Facebook. Lucian Bute a boxat ultima dată la 19 ianuarie, la Montreal, fiind învins atunci la puncte de canadianul Jean Pascal, într-un meci contand pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea. Bute (31-1, 24 KO) a pierdut centura IBF la categoria supermijlocie în mai 2012, cand a fost învins de britanicul Carl Froch.

Lyon l-a pierdut pe Grenier pentru retur

Antrenorul echipei Olympique Lyon, Hubert Fournier, a declarat  că fotbalistul Clément Grenier, care s-a accidentat la meciul cu Astra Giurgiu, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, va fi indisponibil între şase şi opt săptămani,  "Nu vreau să spun că este un lucru bun, dar cel puţin ştim cum stăm", a spus Fournier. Formaţia Astra Giugiu a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-1), echipa franceză Olympique Lyon, în prima manşă a play-off-ului Ligii Europa. Clement Grenier a intrat pe teren în minutul 76 şi ulterior a părăsit gazonul acuzand dureri. Fotbalistul are o recidivă a pubalgiei de care suferea de mai multe luni. Returul dintre Astra şi Olympique Lyon va avea loc la 28 august, la Giurgiu.

La Ternana, via Cagliari

Gruparea Cagliari a anunţat, ieri, că l-a achiziţionat pe jucătorul Ştefan Adrian Popescu şi l-a îmmprumutat la echipa Ternana din Serie B, informează site-ul oficial al clubului italian. Popescu, fundaş în varstă de 21 de ani format la Iaşi, a evoluat ultima oară la Astra Giurgiu. El a mai jucat în Italia, la Roma şi Cesena, dar şi în Franţa, la Olympique Marseille (echipa a doua) şi Ajaccio.

Un secol de olimpism în Romania

Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman (COSR) a anunţat, pe site-ul oficial, că va sărbători în data de 12 septembrie un secol de olimpism în Romania, la eveniment urmand să fie prezent şi preşedintele CIO, Thomas Bach. Alături de Bach, la celebrarea a 100 de ani de olimpism în Romania şi-au confirmat participarea şi preşedintele Comitetului Olimpic European, Patrick Hickey, precum şi reprezentanţii celor mai importante comitele olimpice naţionale şi ambasadori.  Evenimentul din data de 12 septembrie va avea loc la Ateneul Roman.

Samaras, în Premier League

Atacantul grec Georgios Samaras a semnat un contract pe doi ani cu gruparea West Bromwich Albion, a anunţat, ieri, clubul din Premier League. "Am achiziţionat un fotbalist cu mare experienţă şi sunt încantat de acest lucru", a declarat tehnicianul Alan Irvine. Georgios Samaras face parte din lotul convocat în principiu de selecţionerul Greciei, Claudio Ranieri, pentru meciul cu Romania, programat la 7 septembrie, în preliminariile Campionatului European din 2016. Samaras a jucat în ultimii şase ani la echipa Celtic Glasgow, cu care a caştigat de patru ori titlul naţional şi de două ori Cupa Scoţiei.

Nu-s probleme cu Ebola, în Maroc

Campionatul Mondial al Cluburilor, la care va participa şi deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, Real Madrid, se va putea desfăşura în decembrie în Maroc, cum s-a stabilit, această ţară nefiind afectată de Ebola, a anunţat FIFA. "Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, nu există niciun caz de Ebola în Maroc, astfel că nu sunt motive ca să discutăm despre schimbarea locului de desfăşurare a competiţiei", a precizat FIFA într-un comunicat. Din luna martie pană în prezent, în Africa de Vest (Liberia, Guineea, Nigeria, Sierra Leone) au decedat 1.350 de persoane din cauza virusului Ebola. La Campionatul Mondial al Cluburilor, programat să se desfăşoare în perioada 10-20 decembrie, vor participa Real Madrid, argentinienii de la San Lorenzo, mexicanii de la Cruz Azul, neo-zeelandezii de la Auckland City şi marocanii de la Moghreb Tetouan, precum şi caştigătorilor Ligii Campionilor Africii şi LC Asiei, care urmează să fie stabiliţi.

Legitimare condiţionată

Internaţionalul italian al echipei AC Milan, Mario Balotelli, va trebui să semneze un cod de conduită în cazul în care transferul său la gruparea Liverpool se va concretiza, susţine presa engleză. Sportmediaset.it a scris, joi, că AC Milan a acceptat oferta de 22 de milioane de euro făcută de FC Liverpool pentru Mario Balotelli. Administratorul delegat al clubului italian, Adrian Galliani, ar fi acceptat oferta englezilor şi ar urma ca şi Balotelli să-şi dea acordul pentru acest transfer. Mario Balotelli a mai jucat în Premier League, în perioada 2010-2013, pentru Manchester City. El s-a remarcat atunci prin mai multe probleme extrasportive, între care se numără accidente rutiere, faptul că a aruncat cu o săgeată pentru darts într-un jucător de la echipa de juniori şi un incendiu în baia locuinţei sale, cauzat de artificii. Balotelli, în varstă de 24 de ani, a fost achiziţionat de AC Milan în ianuarie 2013 de la Manchester City, după ce anterior mai evoluase la formaţiile Lumezzane şi Internazionale Milano.

Neymar s-a accidentat din nou

balistul echipei FC Barcelona, Neymar, refăcut în urma unei fracturi la o vertebră, a suferit o entorsă la glezna stangă, în timpul antrenamentului de joi, a anunţat clubul catalan, "Neymar a încheiat antrenametul de joi cu dureri la glezna stangă şi investigaţiile făcute au arătat că jucătorul a suferit o entorsă de gradul I", a precizat FC Barcelona, fără să menţioneze durata de indisponibilitate a brazilianului în varstă de 22 de ani. Anunţul acestei accidentări vine la doar cateva zile după ce medicii îl declaraseră pe Neymar apt de joc. Brazilianul a suferit o fractură la o vertebră, în data de 4 iulie, la Cupa Mondială.  Luni seară, Neymar a înscris două goluri într-un meci amical cu mexicanii de la Club Leon, scor 6-0.

Tim Howard face o pauză

Portarul reprezentativei Statelor Unite ale Americii şi al echipei Everton, Tim Howard, a decis să îşi întrerupă cariera la naţionala ţării sale pană în septembrie 2015, a anunţat US Soccer. "Joc în străinătate de 12 ani. Vreau să petrec mai mult timp cu familia mea", a precizat Howard într-un comunicat postat pe site-ul federaţiei americane. US Soccer a subliniat că Howard nu se retrage din echipa naţională, ci doreşte să petreacă mai mult timp împreună cu familia sa. Portarul în varstă de 35 de ani nu va participa la Gold Cup, competiţie ce va avea loc în perioada 7-26 iulie 2015, în Statele Unite. De asemenea, el va lipsi de la opt meciuri amicale. Howard a fost selecţionat de 104 ori în reprezentativa SUA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.