Sport

Viorel Ion, condus pe ultimul drum de peste 400 de prieteni şi colegi

Dan Chiriac
21 aug 2014 2128 vizualizări
Elevii săi de la Liceul cu Program Sportiv Focşani s-au întors pentru o zi din cantonamentul de la Izvorul Mureşului, pentru a fi alături de mentorul lor

Durere mare, ieri la pranz, cand peste 400 de persoane l-au condus pe ultimul drum pe regretatul profesor Viorel Ion. Profesorul şi antrenorul de la secţia de rugby a Liceului cu Program Sportiv Focşani i-a avut alături în ultimele momente pe majoritatea colegilor, prietenilor, dar şi pe reprezentanţii Federaţiei Romane de Rugby. Vicepreşedintele Victor Istrate a fost cel care s-a preocupat în mod special ca totul să decurgă conform ritualulului la înmormantarea celui care a adus în ultimii anii mari performanţe pentru secţia de rugby. Alături de el s-a-au aflat oameni de la forul din capitală, prezenţa lor dovedind că Viorel Ion a însemnat mult în sportul cu balonul oval.

“Toată lumea rugbyului este în doliu. Este o zi foarte tristă pentru rugbyul romanesc. Am pierdut un mare om, care şi-a dedicat viaţa acestui sport. A fost un prieten, alături de care am jucat. De fiecare dată cand ajungeam la Focşani mă opream să beau o cafea cu Viorel Ion. Din păcate, de această dată, vizita mea în oraşul Focşani a avut un alt scop... Este o mare pierdere, este un om care s-a implicat în dezvoltarea rugyului romanesc. A dat rugbyului romanesc multe generaţii de jucători, iar pentru acest lucru merită toate respectele”, a spus Hari Dumitraş, fostul căpitan al echipei naţionale a Romaniei, prezent la tristul moment de ieri. Alături de acesta, la Focşani au ajuns secretarul general, al doilea vicepreşdinte, dar şi directorul de competiţii la copii şi juniori din cadrul Federaţiei Romane de Rugby. Toţi şi-au exprimat imensul regret pentru dispariţia lui Viorel Ion.

Echipa i-a fost alături

Cortegiul funerar s-a pus în mişcare în jurul orelor 14.00, iar sutele de prieteni şi colegi l-au condus pe Viorel Ion pană la Cimitirul Nordic din Focşani. Un sobor de trei preoţi a efectuat serviciul religios. Soţia lui Viorel Ion, fiica şi soacra lui au stat permanent langă sicriul omului drag. Fratele său, venit din Italia, a fost, de asemenea, langă familia îndoliată. Finul lui Viorel Ion, directorul Liceului cu Program Sportiv Focşani, Mihai Petruţ, a fost la randul său aproape de familie. Este de remarcat că echipa de rugby de la LPS Focşani era în aceste zile în cantonament la Izvorul Mureşului. Alături de colegul de catedră a lui Viorel Ion, Romică Păun, toţi jucătorii au renunţat la o zi de pregătire şi au preferat să vină la Focşani pentru a fi alături de mentorul lor pe ultimul drum.

După pomană, toţi s-au întors la Izvorul Mureşului, dar gandul le-a rămas la Viorel Ion. Jucătorii au promis că în sezonul care va începe pe 27 septembrie vor încerca să facă o mare performanţă care să i-o dedice profesorului trecut prea repede în lumea celor drepţi, la doar 54 de ani. Viorel Ion îşi va dormi somnul de veci în Cimitirul Nordic. Viorel Ion a trecut în nefiinţă marţi dimineaţa dimineaţă, în jurul orelor 9.30. Din păcate, Viorel Ion a pierdut lupta cu o boală nemiloasă, cancer de colon, care îl măcina de ceva timp. Chiar dacă a luptat din răsputeri pentru a se face bine, Viorel Ion a decedat într-un salon al Spitalului Judeţean. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Valentin Bizna, acum 3505 zile, 21 ore, 35 minute, 45 secunde
Il cunosc pe Viorel Ion pentru care am numai cuvinte de lauda.A fost um om deosebit.Pacat ca a plecat de langa noi la aceasta varsta.Transmit pe aceasta cale sincere condoleante familiei indoliate, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.