Sport

Tinerii olimpici pleacă în China

Ziarul de Vrancea
12 aug 2014 482 vizualizări
Sambătă, încep la Nanjing Jocurile Olimpice ale Tineretului

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, Alin Petrache, a declarat, eri, la Centrul Olimpic de la Izvorani, că speră ca sportivii romani să se întoarcă în ţară cu un număr de 6-8 medalii de la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Nanjing.
" Bineînţeles că toţi aşteptăm medalii. Cu toţi cei din federaţii cu care am discutat sunt încrezători, dar să nu uităm totuşi că e vorba de nişte tineri care nu au o experienţă vastă. Această experienţă de la Nanjing sper să-i transforme în campionii de maine. Avem un obiectiv la acest Jocuri Olimpice pentru tineret, ale federaţiilor de fapt. Obiectivele lor sunt de 6-8 medalii. Sperăm să ajungem la acest număr de medalii", a declarat Petrache.  Preşedintele COSR Alin Petrache şi ambasadorul Republicii China la Bucureşti, Huo Yuzhen, au participat, marţi, la Izvorani, la prezentarea lotului Romaniei înaintea plecării la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Nanjing. 
Romania va fi reprezentată de 41 de sportivi la cea de-a două ediţie de vară a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), care va avea loc la Nanjing (China) în perioada 16 – 28 august, competiţie rezervată performerilor cu varste cuprinse între 14 şi 18 ani.  Dintre aceştia, zece au participat şi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de anul trecut, de la Utrecht, de unde opt au revenit în ţară cu cel puţin o medalie. Echipa Romaniei este compusă din 23 de fete şi 18 băieţi participă la 14 sporturi: atletism, baschet (3X3), box, haltere, canotaj, kaiac-canoe, judo, înot, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, scrimă, taekwondo, tenis de masă şi tenis.  Sportivii vor fi însoţiţi de patinatorul Emil Imre, medaliat cu aur şi argint în probele de short-track 1000 m, respectiv 500 m, la ediţia de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European care a avut loc la Braşov în anul 2013, în calitate de tanăr ambasador, şi de 20 de oficiali.
Printre sportivii cu mari şanse la medalii se află jucătoarele de tenis Ioana Ducu şi Loredana Roşca, caştigătoarele probei de dublu junioare din cadrul turneului de la Roland Garros. .


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.