Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Dan Petrescu s-ar întoarce la Kuban

Ziarul de Vrancea
12 aug 2014 403 vizualizări
Antrenorul echipei Al-Arabi, Dan Petrescu, ar putea reveni în Rusia pentru a prelua conducerea tehnică a echipei Kuban Krasnodar, a scris publicaţia Sport Express.

Conducerea clubului rus nu este mulţumită de actualul antrenor al echipei, Viktor Goncearenko, care întampină dificultăţi în a se impune în faţa jucătorilor. Kuban, echipă la care evoluează atacantul Gigel Bucur, a remizat, vineri, scor 2-2, pe teren propriu, cu Rostov, în etapa a doua a campionatului, după ce a învins în prima rundă, tot acasă, cu scorul de 2-0, pe Ufa. Petrescu a semnat la începutul lunii iunie un contract pe doi ani cu gruparea Al-Arabi din Qatar, dar ruşii scriu că romanul ar fi de acord să-şi rezilieze înţelegerea pentru a reveni la Kuban. Antrenorul Dan Petrescu a mai pregătit echipa Kuban Krasnodar, din 29 decembrie 2009, cand formaţia evolua atunci în liga a II-a, pană în 17 august 2012. El a reuşit promovarea echipei după primul sezon, apoi a fost foarte aproape de a termina pe un loc care să-i asigure participarea în Liga Europa.

Dinamo Zagreb s-a întărit

Echipa Dinamo Zagreb se întăreşte înaintea dublei manşe cu Petrolul Ploieşti, din play-off-ul Ligii Europa, croaţii reuşind să-i împrumute pe atacantul Angelo Henriquez de la Manchester United şi pe mijlocaşul Ognjen Vukojevic de la Dinamo Kiev. Chilianul Angelo Henríquez Iturra are 20 de ani şi se afla la Manchester din vara anului 2012, venind de la Universidad de Chile. În ianuarie 2013, el a fost împrumutat o jumătate de sezon la Wigan, apoi la Real Zaragoza, în ediţia 2013/2014. Tanărul fotbalist are trei selecţii în naţionala ţării sale natale. Sosit la Kiev în urmă cu şase ani, mijlocaşul defensiv Vukojevic, 30 de ani şi 55 de selecţii în naţionala Croaţiei, a revenit la echipa la care a evoluat între 2006 şi 2008 şi va juca la Zagreb tot un sezon.

Legia a făcut apel la UEFA

Clubul Legia Varşovia, eliminat din Liga Campionilor după ce a folosit un jucător în stare de suspendare la meciul retur cu Celtic, din al treilea tur preliminar, a făcut apel la decizie, a anunţat,ieri, UEFA. Comisia de Apel a UEFA va lua în discuţie acest caz miercuri. Potrivit articolului 18 al regulamentului Ligii Campionilor şi articolului 21 al Codului disciplinar al UEFA, clubul polonez a fost sancţionat cu înfrangere la masa verde, scor 0-3, pentru că l-a folosit miercurea trecută pe Bartosz Bereszynski, suspendat, în returul cu Celtic. Legia Varşovia a fost inclusă în play-off-ul Ligii Europa şi a căzut la tragerea la sorţi cu fosta adversară a Stelei din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, FK Aktobe.

Ţîră junior joacă la Braşov

Atacantul Cătălin Ţîră a semnat marţi, un contract valabil pe două sezoane cu FC Braşov. Directorul general al grupării ardelene, Constantin Zotta, a declarat că FC Braşov îşi pune mari speranţe în tanărul fotbalist. "Ne bucurăm că am reuşit să îl aducem pe Cătălin Ţîră, care a semnat un contract pe doi ani cu FC Braşov. Este un atacant tanăr în care ne punem mari speranţe. Aveam nevoie de un varf pentru că am avut mari probleme la finalizare în debutul acestui sezon", a spus Zotta.  Cătălin Ţîră este fiul fostului atacant al Rapidului, Fanel Ţîră. Fotbalistul a jucat ultima dată pentru echipa olandeză ADO Den Haag, formaţie la care a ajuns în luna iunie a anului 2013. Zilele trecute oficialii grupării Den Haag l-au anunţat pe Ţîră-senior că nu intră în calculele antrenorului pentru noul sezon. Romanul a semnat de comun acord rezilierea contractului cu echipa olandeză şi a putut semna gratis cu FC Braşov.

Un varf mexican la Atletico

Atacantul mexican Raul Jimenez a semnat un contract pe şase sezoane cu Atletico Madrid, campioana Spaniei plătind 10,5 milioane de euro echipei America pentru acest transfer. Jimenez are 23 de ani şi toată cariera a evoluat la America din Ciudad de Mexico, echipă la care a debutat în prima ligă în 2011. El este campion olimpic cu reprezentativa Mexicului, titlu cucerit în 2012, la JO de la Londra. De asemenea, Raul Jimenez a făcut parte din lotul naţionalei mexicane care a participat la Cupa Mondială din Brazilia.

Fără tablete mari pe Old Trafford!

Clubul Manchester United le interzice suporterilor să folosească, la meciurile de pe Old Trafford, tabletele şi laptopurile care sunt mai mari de 150 mm x 100 mm (n.r. - 7 inci diagonală), informează mirror.co.uk. Manchester United şi-a informat deja suporterii, prin intermediul e-mailurilor, despre noua decizie. Presa speculează că măsura ar fi fost luată pentru a-i împiedica pe suporteri să înregistreze părţi mari din meciuri cu ajutorul dispozitivele de tip tabletă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.