Sport

Traseu chinuitor pentru Simona Halep

Ziarul de Vrancea
10 aug 2014 615 vizualizări
Deşi este a doua favorită a turneului de la Cincinnati, romanca se poate confrunta în optimi cu Venus Williams şi în sferturi cu Şarapova * Monica Niculescu şi Irina Begu, la un pas de calificare pe tabloul principal


Simona Halep, cap de serie 2 pe un tablou de 56 de jucătoare la turneul de categorie Premier 5 de la Cincinnati, cu premii de 2,4 milioane de dolari, va juca direct în turul doi, unde o va întalni pe învingătoarea din meciul dintre belgianca Kirsten Flipkens şi o sportivă venită din calificări. Pe tabloul principal la Cincinnati se mai află şi Sorana Cîrstea, care va juca în runda inaugurală cu sportiva sarbă Ana Ivanovic, cap de serie numărul 9, pe care a învins-o în acest an, în cadrul partidei de Fed Cup Romania - Serbia. Pe tabloul de calificări sunt înscrise Monica Niculescu, Irina Begu şi Alexandra Dulgheru.  Simona Halep nu a mai evoluat din 13 iulie, cand s-a impus în finala turneului de la Bucureşti, în faţa jucătoarei italiene Roberta Vinci. Halep va juca la Cincinnati din poziţia a doua mondială, pe care va urca, astăzi, odată cu publicarea clasamentului WTA. Simona Halep are o parte grea de tablou: după o evuntuală victorie asupra jucătoarei belgiene, ea ar putea s-o întalnească pe Venus Williams, revenită într-o formă de zile mari şi apoi pe Maria Şarapova. La ediţia trecută, Halep, locul 25 WTA atunci, a atins faza sferturilor de finală, fiind eliminată de Serena Williams, cu scorul de 6-0, 6-4. Sportiva din Constanţa are de apărat 225 de puncte la turneul american. Deţinătoarea trofeului este Viktoria Azarenka, care a învins-o în finală pe Serena Williams, cu scorul de 2-6, 6-2, 7-6.
În privinţa calificărilor, două dintre cele trei concurente romane au obţinut victorii în primul tur. Monica Niculescu a dispus cu 6-3, 6-3 de croata Donna Vekic şi va juca pentru calificarea pe tabloul principal cu Zarina Dias (Kazahstan) care a caştigat cu 6-3, 6-3 întalnirea cu Shellby Rogers (SUA). Irina Begu a trecut cu 1-6, 6-2, 6-4 pe veterana japoneză Kimiko Krumm, viitoarea sa adversară fiind rusoaica Elena Vesnina, 6-4, 6-3 cu Sachia Vickery (SUA). În schimb, Alexandra Dulgheru s-a accidentat la încheietura mainii drepte după primul set pierdut cu 4-6 în faţa americancei Varvara Lepcenko şi a abandonat.
Ungur,  aproape de victorie la San Marino
* Adrian Ungur a avut o evoluţie excelentă la turneul challenger de 64.000 de euro de la San Marino. Ungur a reuşit să-i învingă pe Filippo Volandri (Italia) cu 6-7, 6-2, 6-2, pe spaniolul Albert Montañes (1-6, 7-5, 7-6) şi, în semifinale, pe un alt italian, Alessandro Gianessi cu 6-3, 6-3. El susţine finala cu Antonio Veic (Croaţia), 6-3, 3-6, 6-2 în semifinala cu Guilherme Clezar (Brazilia). De remarcat faptul că Veic l-a eliminat în turul II pe Victor Hănescu, încă cel mai bine clasat jucător roman, scor 1-6, 7-6, 6-4. Adrian Ungur a ajuns în semifinale şi la dublu, alături de croatul Franco Skugor, cedand cu 4-6, 1-6 în faţa perechii Radu Albot / Enrique Lopez (Croaţia / Spania).
* Elena Bogdan a caştigat, alături de rusoaica Valeria Solovieva, proba de dublu a turneului ITF de la Hechingen (Germania), cele două confirmandu-şi statutul de prim-favorite. În semifinale, ele au înins cu 7-6, 6-4 cuplul Xenia Knoll/Laura Siegemund (Elveţia/Germania), iar în finală au învins echipa germană Carolin Daniels/Antonia Lottner (nr. 4) cu 6-3, 6-1. La simplu, Elena Bogdan a fost eliminată încă din calificări de Ana Bogdan (simplă potrivire de nume). Ana a ajuns pană în semifinale, unde a cedat cu 0-6, 1-6 în faţa germanei Carina Wilthoeft.
* Prima jucătoare a lumii, Serena Williams, a fost învinsă în semifinale turneului de la Montreal, pe care îl caştigase anul trecut într-o finală cu Sorana Cîrstea. Serena a fost învinsă în semifinale chiar de sora ei, Venus, scor 7-6, 2-6, 3-6 după două ore şi un minut. În finală, Venus o va întalni pe poloneza Agnieszka Radwanska, învingătoare în două tie-break-uri asupra rusoaicei Ekaterina Makarova. Finala turneului masculin "Rogers Cup" care se dispută în acest an la Toronto îi va opune pe Roger Federer (Elveţia) şi Jo-Wilfried Tsonga (Franţa). Tsonga, pană nu de mult jucător de Top 10, a avut un turneu senzaţional, învingand rand pe rand pe liderul mondial Novak Djokovic (6-2, 6-2), scoţianul Andy Murray (7-6, 4-6, 6-4) şi pe bulgarul Grigor Dimitrov, cu 6-4, 6-3.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.