Sport

Etapa marilor surprize

Ziarul de Vrancea
10 aug 2014 593 vizualizări
Pandurii şi Astra Giurgiu au fost învinse de echipe candidate la retrogradare * Dinamo - ASA Targu Mureş, un meci doldora de evenimente

CSU Craiova - FC Viitorul 2-2 (2-1). Curelea ('23, '32) / Mitrea ('20 - penalty, '79). Ambele echipe vizau prima victorie în campionat, însă niciuna n-a obţinut-o! Echipa patronată de Gică Hagi a înscris mai întai un gol prin salvadorianul Bonilla, anulat corect pentru ofsaid, dar a deschis scorul şi pe bune, dintr-un penalty acordat la un fault comis de Acka asupra lui Pană. Însă atacantul Craiovei, Curelea a încheiat operaţiunea de reglare a tirului începută în etapele trecute şi a înscris de două ori. Dar oltenii nu au avut ocazia să se bucure pentru că Mitrea a transformat magistral o lovitură liberă de la 25 de metri.
* Rapid - Gaz Metan Mediaş 1-1 (1-0). Pancu ('42) / Llullaku (‘90^4). Dacă începutul partidei a aparţinut oaspeţilor, Rapid a avut avantaj la vestiare, după o centrare foarte bună a lui Ciolacu din care bătranul Pancu, excelent demarcat a înscris cu capul. Repriza a doua părea să curgă spre victoria Rapidului, care s-a frant la o mare gafă a portarului Bornescu. “Pepe” a scăpat din mană o minge venită din corner, iar Llullaku a fost pe fază.
* Pandurii Targu Jiu - Ceahlăul Piatra Neamţ 0-1 (0-0). Dumitraş ('62). O evoluţie submediocră a jucătorilor gorjeni care l-a uimit pană şi pe antrenorul lor, Petre Grigoraş. Venită în nordul Olteniei în postura de victimă sigură, după evoluţiile din primele două etape, echipa pregătită de Florin Marin (după demisia antrenorului Marin Barbu) s-a apărat cu exactitate, a beneficiat de incoerenţa în acţiuni a echipei gazdă şi a dat lovitura de graţie după o superbă acţiune individuală a fundaşului Andrei Dumitraş, încheiată cu un gol la colţul lung.
* Dinamo Bucureşti - ASA Targu Mureş 1-1 (1-1). Balaur ('45 - autogol) / Mureşan ('9). Un meci plin de evenimente, început cu o gravă eroare de arbitraj a brigăzii conduse de Lucian Rusandru. Chiar în primele minute, Lazăr s-a năpustit spre poarta mureşeană şi a fost oprit de portarul Stăncioiu în postură de ultim apărător. Ar fi fost al doilea meci consecutiv al "cainilor" în care portarul advers este eliminat încă din start, însă Stăncioiu a primit doar galben. În replică, Gabi Mureşan a transformat perfect o lovitură liberă de la 30 de metri, care l-a surprins pe portarul Samoilă. Dinamo părea să nu fi fost afectată, însă în min. 29, fundaşul Popa face henţ în careu şi mureşenii au fost la un pas de mărirea avantajului. Însa Samoilă şi-a spălat păcatele apărand şutul telefonat al lui N'Doye. După ce au ratat ocazii clare, dinamoviştii au egalat printr-o fază stupidă, o minge centrată de Steliano Filip fiind deviată în proprie poartă de Balaur. Mai slabă ca spectacol decat prima repriză, partea secundă nu s-a remarcat decat prin eliminarea lui N'Doye, care a primit două cartonaşe galbene în minutele 60 şi 63.
* FC Botoşani - Astra Giurgiu 1-0 (0-0). Batin ('86). O evoluţie surprinzător de slabă a Astrei, după succesul european de la Liberec. Deşi oaspeţii au dominat teritorial, cele mai mari ocazii au aparţinut gazdelor, care, deşi în inferioritate numerică din min. 66 (Ianc, eliminat pentru cumul de cartonaşe) au nimerit poarta lui Lung, printr-un şut al lui Batin, uşor deviat de Ben Youssef.
Aseară, s-au mai disputat meciurile CSMS Iaşi - Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj - Steaua. Astăzi, sunt programate partidele Concordia Chiajna - "U" Cluj (18:30, Look TV)  şi FC Braşov - Oţelul Galaţi (ora 21:00, Look Plus).
Etapa viitoare (15-18 august): Gaz Metan Mediaş - CSU Craiova, Steaua - Pandurii Targu Jiu (vineri), Astra Giurgiu - CSMS Iaşi, Petrolul - Rapid (sambătă), ASA Targu Mureş - Concordia Chiajna, Oţelul Galaţi - FC Botoşani, Ceahlăul Piatra Neamţ - Dinamo (duminică), "U" Cluj - FC Braşov, FC Viitorul - CFR Cluj (luni).
 
- Uruguayanul Eugenio Figueredo a demisionat de la conducerea Confederaţiei sud-americane de fotbal (Conmebol) pentru a deveni vicepreşedinte al FIFA în locul lui Julio Grondona, care a încetat din viaţă în urmă cu opt zile, informează AFP.
Paraguayanul Juan Angel Napout, 56 de ani, a fost ales preşedinte interimar al Conmebol pană la congresul din 1 mai 2015.
Figueredo, 82 de ani, era în funcţie din aprilie 2013.
Grondona, care a încetat din viaţă la 30 iulie, se ocupa şi de comisia de finanţe a FIFA şi era şi preşedinte al federaţiei argentiniene.

Preşedintele FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat că se va deplasa, în cursul acestei zile, în Bulgaria, pentru a continua discuţiile cu Botev Plovdiv pentru Younes Hamza şi că gruparea bucureşteană negociază cu Pandurii Targu Jiu pentru Nicandro Breeveld.
"Nu vă pot spune dacă transferul lui Hamza se va face pană luni. Azi voi merge din nou în Bulgaria pentru a discuta şi cred că vom finaliza negocierile. Negocierile sunt grele şi cred că voi rămane în Bulgaria şi maine. Suntem în negocieri cu Pandurii pentru Breeveld, iar ei sunt aproape inflexibili la negocieri", a spus Argăseală într-o conferinţă de presă prilejuită de prezentarea fundaşului Srgian Luchin.
Valeriu Argăseală a precizat că nu există nicio legătură între venirea lui Luchin şi plecarea lui Florin Gardoş. "Aveam nevoie de un fundaş central, iar dacă va exista o ofertă bună după play-off pentru Gardoş atunci el va pleca", a adăugat el.

Leila Bolat, leila.bolat@mediafax.ro
CSMS: Caparco – Mitic, Plămadă, L. Munteanu, I. Voicu – Olah, Creţu – Bosoi, Wesley, Ciucur – Pălimaru. Antrenor: Marius Lăcătuş
Petrolul: Peçanha – Alcenat, Geraldo, Gerson, Fanchone – De Lucas, Mustifar –Albin, Mutu, Astafei – Tamuz. Antrenor: Răzvan Lucescu.
Arbitru: Cristian Balaj


Portarul spaniol al echipei Real Madrid, Diego Lopez, va evolua din acest sezon la AC Milan, el urmand să semneze un contract valabil pană în 2018 cu gruparea italiană, informează cotidianul Marca.
Potrivit sursei citate, reprezentantul fotbalistului, Manolo Garcia Quilon, a ajuns la un acord cu oficialul AC Milan, Adriano Galliani, sambătă dimineaţă, în localitatea Forte dei Marmi.
Diego Lopez va semna un contract pe patru ani şi va efectua vizita medicală luni.
Leila Bolat, leila.bolat@mediafax.ro

Bal a fost selecţioner interimar al Ucrainei în 2012.

Formaţia Ludogoreţ Razgrad, adversara Stelei în play-off-ul Ligii Campionilor, a învins, sambătă, în deplasare, cu scorul de 4-1, echipa Lokomotiv Plovdiv, în etapa a patra a campionatului Bulgariei, într-un meci în care Cosmin Moţi a fost integralist. Golurile învingătorilor au fost marcate de Juninho Quixada  ('11, '19), Wanderson ('34) şi Misidjan ('52) . Pentru Lokomotiv Plovdiv a înscris Karageren, în minutul 90^1. Ludogoreţ a evoluat în următoarea formulă: Cvorovici - Choco, Mantyla, Moţi, Vasilev - Zlatinski, Espinho - Abel, Wanderson, Misidjan (Petrov ) - Juninho Quixada. Formaţia Steaua va întalni echipa bulgară Ludogoreţ Razgrad, la care evoluează Cosmin Moţi, în play-off-ul Ligii Campionilor, urmand să joace prima manşă la 19 august, pe teren propriu. Returul va avea loc la 27 august, în Bulgaria.
- Dinamo Zagreb, adversara echipei Petrolul Ploieşti în play-off-ul Ligii Europa, a învins, sambătă, în deplasare, cu scorul de 2-1, formaţia NK Osijek, în etapa a patra a campionatului Croaţiei.
Golurile învingătorilor au fost marcate de Duje Cop, în minutele 15 şi 72 (penalti). Pentru Osijek a înscris Barisici, în minutul 79, din penalti.
Dinamo Zagreb a evoluat în următoarea formulă: Eduardo - Pinto, Simunovici, Sigali, Ibanez - Goncalo (Andrijasevici '63), Machado (Wilson '57), Antolici - Brozovici, Pjaca (Corici '75), Cop.
Formaţia Petrolul Ploieşti va întalni echipa croată Dinamo Zagreb în play-off-ul Ligii Europa, gruparea prahoveană urmand să joace turul pe teren propriu, la 21 august. Manşa secundă va avea loc în data de 28 august, la Zagreb.
Leila Bolat, leila.bolat@mediafax.ro

FC Barcelona a anunţat, sambătă, pe site-ul oficial, că a ajuns la un acord cu gruparea Arsenal pentru transferul internaţionalului belgian Thomas Vermaelen, acesta urmand să semneze un contract pe cinci ani cu clubul catalan.
Vermaelen juca la Arsenal Londra din 2009.
Potrivit presei internaţionale, suma de transfer ar fi de aproximativ 19 milioane de euro.
Leila Bolat, leila.bolat@mediafax.ro

- Portarul olandez Maarten Stekelenburg a fost împrumutat de clubul Fulham grupării AS Monaco, pentru un sezon, a anunţat, sambătă, clubul din Ligue 1, informează AFP.
Olandezul va purta la AS Monaco tricoul cu numărul 16.
Stekelenburg, în varstă de 31 de ani, a mai jucat de-a lungul carierei pentru Ajax Amsterdam (2001-2011) şi AS Roma (2011-2013).


Sportiva americană Katie Ledecky, în varstă de 17 ani, a stabilit un record mondial în proba de 400 de metri liber, sambătă, la Campionatele Statelor Unite, cu timpul de trei minute, 58 de secunde şi 86 de sutimi, informează AFP.
Precedentul record - 3:59.15 - îi aparţinea din 2009 italiencei Federica Pellegrini.
Ledecky a caştigat în proba de 400 m liber a treia medalie de aur la Campionatele SUA, după cele de la 800 m şi 1.500 m, şi a egalat performanţa ce fusese înregistrată pană acum doar de Janet Evans.


- Sportiva Ana Maria Branză a declarat că sezonul încheiat recent a fost sub aşteptări, avand în vedere faptul că l-a încheiat pe locul cinci în clasamentul Cupei Mondiale, informează site-ul oficial al Federaţiei Romane de Scrimă.
"Personal, consider că a fost un sezon sub așteptări, avand în vedere că la începutul anului mă aflam pe poziția întai în clasamentul mondial, iar în momentul de față ocup poziția cu numărul cinci. Dacă ar fi să privesc partea bună, aceasta ar fi că echipa a rămas pe poziția numărul trei în clasamentul mondial și asta înseamnă că ne-am îndeplinit obiectivul", a spus Branză.
Ea a precizat că nu prea reuşeşte să găsească plusuri în ceea ce priveşte sezonul încheiat. "Minusurile în schimb sunt destule: faptul că nu am reușit sa urc pe podium la Campionatul European și Campionatul Mondial în proba individual; am obținut doar două medalii la etapele de Cupă Mondială și mai ales, faptul că nu m-am regăsit pe planșă și am fost învinsă de cele mai multe ori de adversare mai slab cotate decat mine", a adăugat sportiva.
Ana Maria Branză este de părere că echipa feminină de spadă nu a urcat pe podium la Campionatul Mondial deoarece a greşit tactic: "Am greșit tactic, iar italiencele nu au riscat cum o făcuseră cu o lună înainte, cand le-am învins la Campionatul European de la Strasbourg. Ne-am mobilizat foarte bine pentru meciul cu Germania, dar cu Italia niciuna dintre noi nu a fost în stare să facă diferența. în următoarele întalniri, cu China și USA, ne-am revenit, dar acestea nu mai contau pentru medalie. Din punctul meu de vedere, locul cinci obținut cu echipa la Kazan este rezultatul corect!".
"Am avut un sezon 2013 extraordinar și un 2014 dezamăgitor, dar am beneficiat de aceleași condiții. Probabil, uneori trebuie să mai și cobori pentru a putea urca din nou. Și, pe de-o parte, mă bucur că această cădere a avut loc acum, pentru că încă mai avem timp să lucrăm în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Rio. Următorul sezon pornește la drum destul de repede, la începutul lunii octombrie, așadar nu avem prea mult timp la dispoziție. Nu vreau să mă încarc gandindu-mă la rezultate. Vreau doar să mă bucur de scrimă!", a mai afirmat Ana Maria Branză.
Sportiva romană a încheiat sezonul competițional de spadă pe locul cinci în clasamentul Cupei Mondiale și nu a reușit să obţină vreo medalie la individual la Campionatul European sau la Campionatul Mondial.


Selecţionerul naţionalei under 21 a Romaniei, Viorel Moldovan, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că meciul amical cu Italia este foarte important şi că pentru acest joc a convocat doar fotbalişti pe care îi va folosi în perspectiva viitoarelor preliminarii.
"Vom avea un joc foarte important. Italia este o echipă foarte bine organizată din toate punctele de vedere. Ei vin cu tot ce au mai bun, sunt convins că vor face totul pentru a caştiga acest joc. Am dosarul echipei Italiei, cu jucători foarte buni care activează în campionate străine. Au jucători capabili să facă diferenţa, iar noi trebuie să fim agresivi şi să nu le dăm spaţii de joc. Avem probleme de lot, Brănescu are o hernie de disc, Manea are o entorsă după meciul de la Craiova, mai avem ceva probleme la mijlocaşii din faţa apărării, dar în rest avem la dispoziţie tot ce are mai bun de oferit fotbalul romanesc. Am convocat doar jucători pe care îi voi folosi în perspectiva viitoarelor preliminarii. Pe Stanciu nu l-am convocat pentru că are o problemă la spate şi este sub tratament. Am considerat că nu poate face faţă, dar el oricum nu va mai putea juca decat două meciuri la tineret", a spus Moldovan.
Reprezentativa under 21 a Romaniei va întalni Italia, miercuri, de la ora 19.30, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti.


Naţionala de handbal feminin a Romaniei s-a clasat, duminică, pe locul 4 la Campionatele Mondiale Universitare din Portugalia, după ce a fost învinsă în finala mică de reprezentativa Coreei de Sud.
Tricolorele au fost învinse în finala mică a CMU de reprezentativa Coreei de Sud cu scorul de 20-30 (11-14).
La Campionatele Mondiale Universitare feminine au participat 11 echipe.
Romania a înregistrat următoarele rezultate: 32-15 cu Uruguay, 24-21 cu Polonia, 24-28 cu Coreea de Sud (în grupa C), cu Spania, 25-24 (în sferturi), 26-29 cu Rusia (în semifinale) şi 20-30 cu Coreea de Sud (în finala mică).
Tot duminică, naţionala similară masculină a Romaniei va juca pentru clasarea finală pe locurile 5-6, cu Egipt.
Adina Osan, sports@mediafax.ro
- Naţionala de handbal masculin a Romaniei s-a clasat, duminică, pe locul 6 la Campionatele Mondiale Universitare de la Guimares după ce a fost învinsă în meciul de clasament final de reprezentativa Egiptului.
Tricolorii au condus tot meciul, dar au fost egalaţi în ultimul minut de joc în meciul pentru locurile 5-6, după care au pierdut la aruncările de la 7 metri, scor final 32-34 (14-13, 30-30).
Anterior, echipa Romaniei a obţinut următoarele rezultate la CMU: 29-33 cu Brazilia, 28-29 cu Spania, 33-32 cu Japonia, 25-32 cu Portugalia, 28-26 cu Cehia şi 32-34 cu Egipt.
Tot duminică, naţionala feminină a Romaniei s-a clasat pe locul 4 la Campionatele Mondiale Universitare, după ce a fost învinsă în finala mică de Coreea de Sud, cu scorul de 20-30 (11-14).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.