Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Maxim a învăţat multe la Stuttgart

Ziarul de Vrancea
6 aug 2014 440 vizualizări
Mijlocaşul echipei VfB Stuttgart, Alexandru Maxim, a declarat,ieri, într-un interviu pentru site-ul oficial al clubului german, că jucătorii au învăţat multe lucruri din sezonul trecut şi a precizat că nu vor mai repeta greşelile.

"Am devenit cu adevărat profesionist de cand am ajuns în Germania. Acum dau totul la antrenamente. Aici, oamenii sunt mereu concentraţi pe munca lor. Această mentalitate a fost nouă pentru mine, dar este una foarte bună. Sunt relaţii bune între jucători şi nu există grupuri. Aspiraţiile pentru noul sezon sunt foarte mari. Cu toţii am învăţat multe lucruri din sezonul trecut şi nu vom mai repeta greşelile", a spus Maxim.

Neuer are concurenţă serioasă

Portarul spaniol al echipei FC Liverpool, José Manuel Reina, va juca din acest sezon la formaţia Bayern München, a anunţat, ieri, campioana Germaniei pe contul său de Twitter. "Reina este un jucător extrem de experimentat. El satisface exigenţele manageriale ale clubului nostru", a declarat Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele grupării bavareze. Pepe Reina, în varstă de 31 de ani, va veni în zilele următoare la München pentru a efectua vizita medicală şi pentru a semna contractul cu ultima caştigătoare a Ligii Campionilor. Reina, care va fi rezerva lui Manuel Neuer la Bayern, a fost împrumutat sezonul trecut de FC Liverpool la echipa SSC Napoli. El a mai jucat în cariera sa la formaţiile FC Barcelona şi Villarreal.

O nouă achiziţie la Rapid

Fundaşul dreapta Cătălin Mihai Savin a semnat, miercuri, cu FC Rapid un contract valabil un sezon cu opţiune de prelungire, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul grupării giuleştene. Savin a evoluat sezonul trecut la Concordia Chiajna, însă contractul cu gruparea ilfoveană a expirat în această vară. în varstă de 23 de ani, fundaşul a făcut parte din selecţionata Under 19 a Romaniei şi a mai evoluat în cariea sa de pană acum la formaţiile Gaz Metan Mediaş şi FC Cisnădie. Cătălin Mihai Savin devine al şaselea fotbalist care semnează cu FC Rapid de la preluarea clubului de către Valerii Moraru, după Emil Dică, Ioan Mera, Iulian Roşu, Sebastian Cojocnean şi Nicolae Vasile.

Lampard rămane în Premiership pană la iarnă

Mijlocaşul Frank Lampard a fost împrumutat oficial, miercuri, de echipa New York City FC la formaţia Manchester City, pană la sfarşitul anului. "Îi mulţumesc lui Manuel Pellegrini că s-a gandit la mine şi oficialilor de la New York că m-au lăsat să vin pană la sfarşitul anului la Manchester City", a declarat Lampard. Frank Lampard, în varstă de 36 de ani, va purta tricoul cu numărul 18 la campioana Angliei. Lampard a evoluat 13 sezoane pentru Chelsea, iar în această vară a semnat cu New York City FC din postura de jucător liber. Ediţia următoare a campionatului nord-american de fotbal (MLS) va începe în martie 2015, iar Frank Lampard se va alătura echipei New York City FC în ianuarie.

O femeie antrenează în NBA

Echipa nord-americană de baschet San Antonio Spurs a anunţat, ieri, că a angajat-o pe Becky Hammon în postul de antrenor secund, aceasta fiind a doua femeie din istorie care intră în staful unei formaţii din NBA. "Sunt sigur că inteligenţa sa în baschet, etica în muncă şi calităţile interpersonale vor constitui un aport important pentru San Antonio Spurs", a declarat Gregg Popovich, antrenorul pricipal al campioanei NBA. Prima femeie care s-a aflat în staful unei echipe din NBA a fost Lisa Boyer, la Cleveland Cavaliers, în sezonul 2001-2002. Becky Hammon, în varstă de 37 de ani, a anunţat că se va retrage din activitate la finalul acestui sezon, după 16 ani petrecuţi în campionatul nord-american la echipele feminine New York Liberty şi San Antonio Stars. Ea deţine două recorduri în WNBA, liga feminină nord-americană, 1.112 pase decisive şi 493 de aruncări de trei puncte reuşite.

Whelan a fost eliberat

Britanicul Ray Whelan, directorul Match Services, furnizor exclusiv FIFA, suspectat de a fi liderul reţelei de revanzare ilegală a biletelor la meciurile de la Cupa Mondială, a fost eliberat în timpul procesului său. Reţinut în 14 iulie, după ce s-a predat poliţiei braziliene, Whelan (64 de ani) a fost eliberat, dar nu va putea părăsi regiunea Rio de Janeiro. Poliţia susţine că Whelan distribuia bilete VIP, care erau gratuite şi destinate ONG-urilor, partenerilor şi jucătorilor, lui Mohamadou Lamine Fofan, care le revindea pe piaţa neagră, prin intermediul unor agenţii de turism, graţie numeroaselor sale legături cu lumea fotbalului. Potrivit anchetatorilor, această reţea era activă din 2002, acoperind ultimele patru ediţii ale Cupei Mondiale, şi a vandut ilegal aproximativ 1.000 de bilete pe meci, la un preţ de bază de 1.000 de euro. Operaţiunea poliţiei a fost botezată "Jules Rimet", ca omagiu adus preşedintelui francez al FIFA care a creat Cupa Mondială. Dacă va fi găsit vinovat, Ray Whelan riscă o pedeapsă de patru ani de închisoare.

Howard Webb s-a retras din arbitraj

Centralul englez Howard Webb s-a retras din cariera de arbitru, el urmand să devină director tehnic al Asociaţiei Arbitrilor Profesionişti, a anunţat, ieri, Premier League, informează The Guardian. În varstă de 43 de ani, Webb a arbitrat meciuri în Premier League din 2003, iar în perioada 2005-2014 a fost arbitru FIFA.  El a arbitrat finala Ligii Campionilor din 2010, dintre Internazionale Milano şi Bayern, dar şi ultimul act al Cupei Mondiale din acelaşi an, dintre Spania şi Olanda. în 2013, Webb a fost desemnat cel mai bun arbitru de către Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului. Singurul meci al Romaniei pe care Webb l-a arbtirat a fost victoria din 2012 de la Istanbul, contra Turciei, scor 1-0.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.