Sport

Planurile lui kir Kyros

Ziarul de Vrancea
4 aug 2014 491 vizualizări
Preşedintele CCA, grecul Vassaras, şi-a anunţat strategia de coordonare a arbitrajului romanesc

Noul preşedinte al CCA, grecul Kyros Vassaras, a declarat, ieri, în cadrul conferinţei de presă în care a fost prezentat oficial, că nu poate promite că arbitri romani nu vor mai face greşeli, însă poate promite că numărul erorilor comise de aceştia se va reduce. "Eu am o filozofie în ceea ce priveşte delegarea arbitrilor. Este la fel cu cea a antrenorilor. Cei mai buni arbitri vor oficia la mai multe meciuri decat ceilalţi. Deci cei mai buni jucători dintr-o echipă - în cazul nostru cei mai buni arbitri din federaţie - vor juca. Cei mai buni jucători fac greşeli. Ne aşteptăm ca şi cei mai buni arbitri să facă greşeli. Nu pot să vă promit că nu vor fi greşeli, dar pot să vă promit că încercăm să reducem numărul greşelilor, iar arbitri să facă mai puţine greşeli decat jucătorii", a spus Vassaras, la Casa Fotbalului.
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a spus că Vassaras va avea un contract valabil pană în 2018. "Am auzit foarte mulţi reprezentanţi că trebuie să aducem arbitri străini. Am zis că pentru început trebuie să aducem un şef din afara ţării pentru a ne rupe de vechiul sistem. Sumele sunt confidenţiale, dar sunt mai mici decat cele care s-au vehiculat în această perioadă de timp, dar şi mai mici decat cele pe care le-au avut alte persoane care s-au aflat la conducerea CCA. Contractul este încheiat pe durata mandatului meu", a spus Burleanu, care a mai specificat că în şedinţa din 13 august a Comitetului Executiv al FRF va fi supusă la vot propunerea ca Vassaras să fie nominalizat, din partea forului de la Casa Fotbalului, pentru Comisia de Arbitraj a UEFA.
Kyros Vassaras şi-a prezentat planul său pentru dezvoltarea arbitrajului romanesc, care cuprinde cinci direcţii importante: atragerea tinerilor către abritraj, identificarea şi promovarea talentelor din randul actualilor arbitri, îmbunătăţirea calităţii arbitrajului, reprezentatrea cu succes la nivel internaţional şi îmbunătăţirea colaborării şi dialogului la nivelul CCA. Comitetul Executiv al FRF a decis, la 11 iulie, numirea grecului Kyros Vassaras în funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Kyors Vassaras îl înlocuieşte pe Alexandru Deaconu, care urmează să-şi continue activitatea în cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor. În varstă de 48 de ani, Kyros Vassaras, de profesie agent de turism, a activat ca arbitru FIFA din 1998 pană în 2009. După retragerea din activitate, Vassaras a activat în cadrul UEFA, ca instructor responsabil pentru arbitrajul romanesc. Alexandru Deaconu a ocupat funcţia de preşedinte al CCA din luna august a anului 2012.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.