Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Viitor promiţător în handbalul feminin

Ziarul de Vrancea
30 iul 2014 630 vizualizări
Echipa naţională de handbal feminin under 18 a Romaniei s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial din Macedonia, după ce a învins, miercuri, cu scorul de 36-22 (22-12), reprezentativa Olandei, în sferturile de finală ale competiţiei, informează site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale.

Marcatoarele Romaniei au fost Bianca Maria Bazaliu - 12 goluri, Cristina Laslo - 9, Alexandra Dindiligan - 3, Lorena Ostase - 3, Andreea Taivan - 2, Oana Maria Buca - 2, Dana Abed-Kader - 2, Alina Ilie - 2 şi Iulia Maria Andrei - 1, în timp ce de la olandeze s-a remarcat Annika Noordink, cu cinci reuşite.  În semifinale, echipa Romaniei va întălni Muntenegru, care a învins cu 25-24 (11-10) Brazilia.   La ediţia din 2012, medalia de aur a fost caştigată de Danemarca, urmată pe podium de Rusia şi Norvegia. Echipa Romaniei s-a clasat atunci pe locul patru, după ce a pierdut finala mică.
Investigaţie privind drepturile de televizare
Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie asupra modului în care Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a vandut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competiţiei Liga I. Potrivit sursei citate, "investigaţia a fost declanşată în urma unei plangeri". "Investigaţia nu vizează modalitatea în care compania Intel Sky Broadcast LTD valorifică aceste drepturi de televizare, ci comportamentul membrilor LPF", spune Consiliul Concurenţei. Totodată, Consiliul Concurenţei reaminteşte că a derulat o investigaţie în urma vanzării de LPF a drepturilor de difuzare pentru perioada 2008-2011 către consorţiul format din SC TV Antena 1 SA şi SC RCS&RDS SA. "Investigaţia s-a finalizat în 2011, prin acceptarea unor angajamente asumate de LPF", se spune în comunicat. Potrivit aceluiaşi comunicat, Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea de informaţii şi opinii referitoare la această investigaţie de la agenţii economici terţi, inclusiv concurenţi şi clienţi ai părţilor implicate.

Braşovul a renunţat la contestaţie

Gruparea FC Braşov a renunţat la contestarea dreptului de joc al portarului echipei Petrolul Ploieşti, Peterson Peçanha, astfel încat rezultatul meciului direct din prima etapă rămane cel înregistrat pe teren, scor 0-1. Surse federale au declarat pentru MEDIAFAX, că braşovenii au decis să nu mai conteste dreptul de joc al lui Peçanha, deoarece existau şanse mici de reuşită, avand în vedere că plangerea a fost depusă la pauza meciului şi nu înainte, aşa cum prevede regulamentul. După înfrangerea cu Petrolul Ploieşti, scor 0-1, conducerea FC Braşov a anunţat că a contestat dreptul de joc al portarului echipei prahovene, Peterson Pecanha. Preşedintele Constantin Zotta susţinea că FC Braşov trebuie să caştige meciul la masa verde deoarece Peçanha era în stare de suspendare la momentul jocului. El a afirmat că partidele din Cupa Ligii-Adeplast, competiţie nou înfiinţată de LPF, nu sunt luate în calcul în executarea suspendărilor.

Scolari antrenează pe Gremio

Fostul selecţioner al Braziliei, Luiz Felipe Scolari, va antrena formaţia Gremio Porto Alegre sezonul viitor, a anunţat, clubul brazilian pe Twitter. Scolari a mai antrenat Gremio în 1987 şi apoi între 1993 şi 1996. El a caştigat cu Gremio Copa Libertadores în 1995 şi campionatul Braziliei în 1996.  Antrenorul de 65 de ani a fost înlocuit de Carlos Dunga la naţionala Braziliei, după eşecul de la Cupa Mondială, unde brazilienii s-au clasat pe locul patru.

Pleacă şi Sabella

Selecţionerul naţionalei Argentinei, Alejandro Sabella, nu îşi va prelungi contractul scadent în luna septembrie, a anunţat,ier i, presa locală. Cotidianul La Naciona a scris că preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA), Julio Grondona, nu îi va propune prelungirea înţelegerii. Purtătorul de cuvant al AFA a refuzat să comenteze informaţiile şi a precizat că selecţionerul Alejandro Sabella va susţine o conferinţă de presă la baza de pregătire de la Ezeiza, în apropiere de Buenos Aires. Cu două zile înainte de finala Cupei Mondiale din Brazilia, impresarul lui Sabella a spus că acesta nu va continua la prima reprezentativă a Argentinei. Conform presei argentiniene, pe lista înlocuitorilor lui Sabella se află Gerardo Martino (fost la FC Barcelona), José Pekerman (selecţionerul Columbiei), Diego Simeone (Atletico Madrid) şi Ramon Diaz (fost la River Plate). Alejandro Sabella, în varstă de 59 de ani, a fost numit în funcţia de selecţioner al Argentinei în 2011, în locul lui Sergio Batista.

Rapid a adus şapte jucători noi

Antrenorul FC Rapid, Ionel Ganea, a folosit şapte jucători noi în amicalul pe care echipa giuleşteană l-a disputat, marţi seară, pe Stadionul Giuleşti, cu formaţia din Liga a IV-a, CSM Olteniţa. Eduard Nicola (fundaş dreapta, ultima oară la ACS Poli Timişoara), Ioan Mera (fundaş central, ultima oară la ACS Poli Timişoara), Emil Dică (mijlocaş revenit în lotul echipei Rapid), Sebastian Cojocnean (mijlocaş, ultima oară la Gaz Metan Mediaş), Paulinho Pestana (mijlocaş, ultima oră la Pandurii Targu Jiu), Adrian Pătulea (atacant, ultima oară la FC Vaslui) şi Iulian Roşu (atacant, ultima oară la FC Clinceni) au fost introduşi în teren de Ionel Ganea în partida de verificare caştigată de Rapid cu scorul de 6-0.
Golurile formaţiei giuleştene au fost marcate de Selagea, Pătulea, Paulinho şi Roşu (trei). La partidă a asistat şi noul acţionar majoritar al clubului Rapid, Valerii Moraru. Acesta a negociat în ultimele două zile cu cei şapte fotbalişti, legitimarea acestora urmand să fie stabilită împreună cu antrenorul Ionel Ganea.

Mladen, împrumutat de Roma

Fundaşul echipei AS Roma, Sebastian Mladen, a fost împrumutat pentru un sezon la formaţia Sudtirol, a anunţat  site-ul oficial al clubului din liga a treia italiană. Sebastian Mladen, născut la 11 decembrie 1991, a fost achiziţionat de AS Roma în 2008 de la şcoala de Fotbal Gheorghe Popescu şi a jucat pentru echipa de tineret a clubului italian. Mladen a fost împrumutat în sezonul 2011-2012 la CS Targovişte, în 2012-2013 la FC Viitorul, iar în sezonul trecut a jucat la Olhanense, formaţie retrogradată în liga a doua portugheză.

Roma a bătut Realul

Echipa italiană AS Roma, fără romanii Bogdan Lobonţ şi Mihai Bălaşa, a învins, marţi, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia spaniolă Real Madrid, într-un meci amical disputat la Dallas. Unicul gol al întalnirii a fost marcat de Totti, în minutul 58. Într-un alt meci de pregătire, echipa engleză Manchester United a învins, la Washington, cu scorul de 5-3 la loviturile de departajare, formaţia italiană Internazionale Milano, la care atacantul George Puşcaş a fost rezervă. Pentru englezi au transformat loviturile de departajare Young, Hernandez, Cleverley, Kagawa şi Fletcher, în timp ce pentru italieni au marcat Guarin, M'Vila şi Taider, iar Andreolli a ratat.

ecord la serviciu

Jucătoarea germană de tenis Sabile Lisicki, locul 29 WTA, a stabilit un recor de viteză la serviciu în circuitul feminin, 211 kilometri pe oră, în meciul pierdut, marţi, în faţa sportivei sarbe Ana Ivanovic, scor 6-7, 1-6, în primul tur al turneului de la Stanford, informează L'Equipe. Jucătoarea germană, supranumită şi "Boom Boom Lisicki", a reuşit acest record la scorul de 5-5 şi 40-30 în primul set al meciului cu Ivanovici. Vechiul record îi aparţinea americancei Venus Williams, care a servit cu 207 kilometri pe oră la US Open, în 2007.

Trézéguet a ajuns în India

Atacantul francez David Trézéguet va evolua în campionatul Indiei, la formaţia FC Pune City, a anunţat liga indiană (ISL). Trézéguet, în varstă de 36 de ani, va juca în campionatul Indiei alături de Robert Pirès, 40 de ani, revenit în activitate după trei ani. Numele echipei la care va juca Pirès nu a fost anunţat, însă, conform presei, ar putea fi vorba de Bombay. Trézéguet a evoluat în ultimele două sezoane în Argentina, la River Plate şi Newell's Old Boys.  Antrenorul echipei FC Pune City va fi italianul Franco Colomba, fost la Napoli şi Parma.  În campionatul indian participă opt cluburi, fiecare dispunand de un "jucător de marcă", iar debutul sezonului va avea loc în octombrie.

Perisic trece la cuţit

Mijlocaşul ofensiv croat al echipei VfL Wolfsburg, Ivan Perisic, şi-a fracturat umărul stang în timp meciului amical cu Bayern München şi va fi indisponibil pentru mai multe luni. Internaţionalul croat de 25 de ani va fi supus unei intervenţii chirurgicale, după ce radiografiile au relevat necesitatea operaţiei. Perisic va rata astfel atat debutul din Bundesliga, cat şi primul meci din faza grupelor Ligii Europa, care va avea loc la 18 septembrie, unde VfL Wolfsburg este calificată direct. Gruparea germană mai are probleme medicale în lot, Felipe Lopes, Patrich Ochs şi Christian Trasch umand să stea mai mult timp pe margine. De asemenea, Perisic va rata şi meciul Croaţiei din debutul preliminariilor pentru Euro-2016, contra Maltei, care va avea loc la 9 septembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.