Sport

Examen în Asia Centrală

Ziarul de Vrancea
29 iul 2014 429 vizualizări
Astăzi, de la ora 18:00, FK Aktobe - Steaua Bucureşti, în prima manşă a turului III preliminar al Ligii Campionilor, partidă transmisă în direct de DigiSport 1

Campioana Romaniei, Steaua, trece printr-o aventură inedită. Echipa bucureşteană va deveni prima din Romania care va întălni într-o competiţie europeană o formaţie din Kazahstan, după o călătorie cu avionul obositoare, ba chiar cu emoţii, mai ales prin spaţiul aerian ucrainean. Pentru că, fotbalistic, Kazahstanul este membru UEFA, aparţine Europei, dar geografic este în Asia Centrală. Steaua joacă astăzi în îndepărtatul Aktobe, în faţa unei formaţii care a reuşit o calificare onorantă (pentru ea) în faţa echipei georgiene Dinamo Tbilisi.
La început de sezon, toată lumea este de acord că Steaua rămane o formaţie încă redutabilă pe plan naţional, însă jocul ei este departe de ceea ce a arătat în mandatul precedent al lui Laurenţiu Reghcampf. Nu noul antrenor, Costel Gîlcă, debutant pe prima scenă romanească, este de vină, ci starea lotului, serios slăbit din ordinul patronului care a înlocuit în topul dorinţelor performanţa cu banii. Calificarea în turul III s-a obţinut anevoios în faţa norvegienilor din Drammen, iar testele de acasă cu Rapid sunt total needificatoare. Înainte de meciul din Kazahstan, apărarea suferă cel mai tare: Gardoş este în continuare "pe bară" şi nici Varela nu este cert pentru Aktobe, din cauza unei răceli puternice. Soluţia ar fi fie o improvizaţie, fie aruncarea unui "manz" în luptă, riscantă în ambele variante.
Cert este că confruntările steliştilor cu Aktobe se anunţă mai dificile decat cele cu norvegienii. Echipa care conduce campionatul Kazahstanului, antrenată de Vladimir Gazzaev,  are o apărare solidă şi pe partea ofensivă trei jucători brazilieni (dintre care unul, Pizzelli este naturalizat pentru Armenia) şi un vart puternic din Ucraina, Antonov. Formaţia kazahă a realizat un rezultat nesatisfăcător în ultima etapă de campionat, 1-1, cu o formaţie codaşă, Irtîş Pavlodar, dar numai pentru că şi-a odihnit caţiva titulari.
În fine, să nu uităm că meciul de astăzi are importanţă mare, nu numai pentru Steaua, ci şi pentru Romania, care are şanse mari de a-şi mări numărul de echipe în Cupele Europene, lucru valabil şi pentru cele trei echipe care vor evolua, maine, în Liga Europa.
Formaţiile probabilă
Aktobe: Sidelnikov - Kapadze, Arzumanian, Muldarov, Mineiro - Korobkin, Ţarikaev, Hairulin - Neco, Antonov, Pizzelli. Antrenor: Vladimir Gazzaev.
Steaua: Arlauskis -Rîpă, Varela, Szukala, Latovlevici - Prepeliţă, Filip - Popa, Sînmărtean, Tănase - Chipciu. Antrenor: Constantin Gîlcă
Arbitru: Husseyin Gocek (Turcia)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.