Sport

Prima etapă, primul scandal

Ziarul de Vrancea
28 iul 2014 441 vizualizări
FC Braşov a contestat dreptul de joc al portarului de la Petrolul, Peterson Peçanha, în partida de duminică.De vină sunt oficialii FRF, care au uitat să treacă în regulament Cupa Ligii în competiţiile oficiale

Preşedintele clubului FC Braşov, Constantin Zotta, a declarat, ieri, după înfrangerea din meciul cu Petrolul Ploieşti, scor 0-1, că a contestat dreptul de joc al portarului prahovenilor, Peterson Peçanha. "Am contestat dreptul de joc al lui Peçanha.. Dar nici nu era necesar să contestăm pentru că organele competente se sesizează din oficiu. Articolul 42 spune că etapele de suspendare se marchează începand cu prima etapă din campionat şi Cupa Romaniei, nu din Cupa Ligii", a spus Zotta la DolceSport. Pe de altă parte, directorul sportiv al Petrolului Ploieti, Cristi Vlad, a afirmat că nu se va întampla nimic după contestaţia depusă de braşoveni. "Peterson Peçanha  a primit roşu cu Steaua şi şi-ai-a ispăşit suspendarea cu Corona Braşov şi în Cupa Ligii. Nu ştiu în ce bază s-a contestat dreptul lui Peçanha.. Cupa Ligii este una oficială organizată de LPF. Sunt convins că nu se va întampla nimic, nu văd care ar fi problema", a precizat Vlad la DolceSport.
Echipa Petrolul Ploieşti a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia FC Braşov, într-un meci din prima etapă a sezonului 2014-2015 a Ligii I. Unicul gol al întalnirii a fost marcat de Teixeira, în minutul 38, care a înscris cu un şut plasat de la 16 metri, după ce a făcut o cursă de 50 de metri cu mingea la picior.
Liga Profesionistă de Fotbal a solicitat, ieri, FRF clarificări privind modul de aplicare al articolului 41 din Regulamentul Disciplinar după contestaţia Braşovului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse LPF. "Liga nu se poate autosesiza decat în cazul în care se încalcă regulile jocului. Iar aici nu este vorba despre aşa ceva, ci despre aplicarea acestui articol din Regulamentul Disciplinar. LPF a solicitat federaţiei clarificări privind aplicarea articolului 41, care se referă modul în care se execută suspendările primite ca urmare a eliminărilor. într-adevăr, Cupa Ligii nu este menţionată în articolul respectiv, dar nici Supercupa Romaniei nu este, iar asta nu înseamnă că nu e competiţie oficială", au afirmat sursele citate. Articolul 41 (Executarea suspendărilor) din Regulamentul Disciplinar prevede următoarele: "Suspendarea persoanelor fizice, jucători sau oficiali (alta decat cea pentru cartonaşe galbene) se execută începand cu primul joc oficial, desfăşurat după luarea hotărarii, respectiv, după eliminarea din teren, în calcul intrand atat etapele de campionat, cat şi cele din cadrul Cupei Romaniei".
Cu alte cuvinte, oficialii FRF au uitat să introducă în Regulamentul Disciplinar, Cupa Ligii, omisiune de care a profitat nu numai Petrolul, ci şi Astra Giurgiu, care a procedat la fel în cazul lui Alibec.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.