Sport

Numai Pancu nu ajunge

Ziarul de Vrancea
27 iul 2014 596 vizualizări
Neexperimentata echipă a Rapidului a suferit a doua înfrangere în faţa Stelei, în prima etapă a Ligii I * supriza etapei: scor de forfait realizat de Gaz Metan la Botoşani

Concordia Chiajna - Astra Giurgiu 0-2 (0-2). Fatai ('11), Budescu ('13). Spre disperarea antrenorului Marius Şumudică, Concordia a fost învinsă prin două goluri de mare calitate, ceea ce nu se prea poate traduce prin erori grave ale defensivei. La centrarea de pe dreapta a lui Enache, Fatai a înscris cu călcaiul de la marginea careului mic, iar golul al doilea a fost marcat direct din corner de către Budescu. După acel KO în două minute, Concordia a atacat degeaba, a cerut un penalty, dar Astra s-a dovedit net superioară.
* CSU Craiova  - Pandurii Targu Jiu 1-1 (0-0).Curelea ('86) / Shalaj ('74). Arma secretă a lui Grigoraş, francezul Shalaj, a făcut varză cu praz din apărarea Craiovei, dribland doi fundaşi şi portarul. Însă CSU, dezorientată un timp după accidentarea lui Pleşan, a avut tăria să egaleze prin golgeterul de altădată, Curelea.
* ASA Targu Mureş -"U" Cluj 0-0. "Şepcile roşii" s-au bucurat în final pentru primul punct obţinut în deplasare, însă bucuria clujenilor nu a fost atat de justificată, pentru că Adrian Falub n-a reuşit să facă o echipă competitivă din colecţia de vedete adusă pe masa mureşeană. Inclusiv "bibeloul de porţelan", Ianis Zicu, trimis în teren în ultimele zece minute. Remiza este echitabilă, însă dacă insistau mai mult, clujenii puteau pleca cu toate cele trei puncte.
* Rapid - Steaua 1-3 (1-1). Pancu ('23) / Keşeru ('28), Popa ('66), Chipciu ('72). Dinamizată în cuget şi simţiri de "efectul Moraru", în vestiar de furiosul Ionel Ganea şi în teren de inepuizabilul Daniel Pancu, Rapid a ţinut bine piept unei "Stele" incomplete care s-a jucat cu ratările (campion, Adrian Popa). Astfel s-a făcut că giuleştenii au deschis scorul, după o acţiune nefinalizată a lui Ciolacu, cand Pancu a recuperat, l-a "vrăjit" pe Arlauskis şi a înscris în poarta goală. Egalarea l-a găsit pe risipitorul Adi Popa în postură de pasator pentru Keşeru şi fazele de careu au alternat. Introducerea lui Chipciu a fost obligatorie pentru Costel Galcă, iar acesta l-a pus pe Popa într-o postură din care nu putea rata. După acest gol, fragila echipă din Giuleşti s-a frant ca o nuia, iar Chipciu a lămurit definitiv lucrurile.
 * FC Botoşani - Gaz Metan Mediaş 0-3 (0-1). Todea ('2), Tahar ('55 - penalty), Figliomeni ('87). Puţini se aşteptau la un asemenea scor pentru Gaz Metan. Scorul este puţin exagerat, fiindcă "găzarii" au înscris extrem de repede primul gol la o centrare precisă a italianului Romeo pentru "capul" bine plasat al lui Todea. În general, gazdele au atacat mai mult, au avut şi o bară la activ (Fülöp), dar n-au nimerit poarta. La începutul reprizei secunde, s-a acordat prea uşor penalty pentru oaspeţi la un presupus henţ în careu al camerunezului Ngadeu (care a primit al doilea cartonaş galben), iar în final scorul de forfait a fost stabilit de italianul Figliomeni, la un şut pe jos care l-a surprins pe Lazar.
Aseară s-au mai disputat partidele CFR Cluj - Gaz Metan Mediaş şi FC Braşov - Petrolul, iar astăzi se joacă meciurile: CSMS Iaşi - FC Viitorul (ora 18:30, Look TV) şi Dinamo - Oţelul Galaţi ( 21:00, Look TV Plus).
Etapa viitoare (1-3 august): Ceahlăul - ASA Targu Mureş, FC Viitorul - Rapid (vineri), Oţelul Galaţi - Concordia Chiajna, Steaua - CSU Craiova (sambătă), Petrolul - FC Botoşani, Astra Giurgiu - FC Braşov, Pandurii Targu Jiu - CFR Cluj (duminică), Gaz Metan Mediaş - CSMS Iaşi, "U" Cluj - Dinamo (luni).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.