Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Frunză, în optimi la Europene

Ziarul de Vrancea
23 iul 2014 638 vizualizări
Jucătorul de tenis Nicolae Frunză, cap de serie numărul 14, s-a calificat, ieri, în optimile de finală ale Campionatelor Europene de juniori care se dispută în localitatea elveţiană Klosters-Serneus din regiunea Davos

Frunză l-a învins, în turul trei, cu scorul de 7-6, 7-5, pe ucraineanul Vadim Ursu. În optimile de finală, Nicolae Frunză îl va întalni pe francezul Quentin Halys, al doilea favorit al competiţiei, care a trecut, cu scorul de 7-6, 6-4, de grecul Elefthrios Theodorou. În proba feminină. Ioana Ducu, cap de serie numărul 10, a fost învinsă, în turul trei, cu scorul de 2-6, 2-6, de Vivian Zlatanova (Bulgaria).

Şahtar a caştigat Supercupa Ucrainei

Campioana Şahtar Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, a caştigat Supercupa Ucrainei, după ce a învins, ieri, cu scorul de 2-0, caştigătoarea Cupei Ucrainei, Dinamo Kiev.. Golurile au fost marcate de Gladki ('75) şi Marlos ('90^3). Şahtar  Doneţk a caştigat pentru a şasea oară în istorie Supercupa Ucrainei, după cele cucerite în 2005, 2008, 2010, 2012, 2013 şi 2014. În total, sub conducerea lui Lucescu, Şahtar a cucerit al 20-lea trofeu.  După cucerirea trofeului, fotbaliştii de la Şahtar au primit şi o veste proastă. Mircea Lucescu i-a anunţat că echipa îşi va disputa meciurile de pe teren propriu din noul sezon la Lvov, oraş aflat la aproximativ 1.000 de kilometri distanţă de Doneţk. "Vom juca meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Lvov. Am fost primiţi bine aici. Ne vom antrena şi vom sta la Kiev, iar meciurile vor avea loc pe Arena Lvov. Aici va fi casa noastră. Jucătorilor le place oraşul, iar atmosfera este bună", a spus Lucescu. Întrebat cand va reveni campioana Ucrainei pe Donbass Arena din Doneţk, tehnicianul roman a răspuns: "Nu ştim încă".

Mergea, eliminat la Gstaad

Perechea Florin Mergea/Marin Draganja (Romania/Croaţia), cap de serie numărul 2, a ratat, ieri, calificarea în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Gstaad (Elveţia), dotat cu premii în valoare totală de 485.760 de euro. Mergea şi Draganja au fost învinşi, în runda inaugurală, cu scorul de 5-7, 5-7, după o oră şi 16 minute, de cuplul Dominik Meffert/Philipp Oswald (Germania/Austria).

Spadasinele - doar pe locul V

Echipa feminină de spadă a Romaniei, formată din Ana Maria Branză, Simona Gherman, Simona Pop şi rezerva Ana Maria Constantin, a terminat pe locul cinci la Campionatului Mondial de scrimă de la Kazan, informează site-ul oficial al competiţiei. Romania a fost învinsă, în sferturile de finală, cu scorul de 32-41, de reprezentativa Italiei, după ce în optimile de finală trecuse de Germania, cu scorul de 25-16.  În primul meci de clasament, Romania a învins China, cu scorul de 43-42, iar în partida decisivă pentru locul cinci a trecut de Statele Unite ale Americii, cu scorul de 45-40. Echipa Romaniei a fost formată din Ana Maria Branză, Simona Gherman, Simona Pop şi rezerva Ana Maria Constantin.

Echipa ideală a Cupei Mondiale

Patru jucători germani, Manuel Neuer, Mats Hummels, Toni Kroos şi Thomas Müller, au fost incluşi în echipa ideală a Cupei Mondiale din Brazilia, iar selecţionerul Joachim Löw a fost desemnat cel mai bun tehnician de la competiţia din Brazilia. Pe langă cei patru germani, din echipa ideală a Cupei Mondiale mai fac parte patru brazilieni, doi argentinieni şi un columbian.  Echipa ideală a Cupei Mondiale este următoarea: Manuel Neuer (Germania) - David Luiz (Brazilia), Thiago Silva (Brazilia), Mats Hummels (Germania), Marcelo (Brazilia) - Angel Di Maria (Argentina), James Rodriguez (Columbia), Toni Kroos (Germania) - Lionel Messi (Argentina), Thomas Müller (Germania), Neymar (Brazilia). Germania a caştigat pentru a patra oară în istorie Cupa Mondială, după ce a învins, în finală, cu scorul de 1-0 după prelungiri, reprezentativa Argentinei.

Ivanovski, definitiv la CFR Cluj

Atacantul macedonean Mirko Ivanovski a fost transferat de fosta campioană a Romaniei, CFR Cluj, de la deţinătoarea Cupei, Astra Giurgiu, informează site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal. Potrivit sursei citate, Ivanovski a fost cedat definitiv de Astra la CFR. Ivanovski, în varstă de 24 de ani, a mai jucat la Makedonija Skopje, Slavia Praga, Arka Gdynia. El era la Astra Giurgiu din 2012. Pentru echipa naţională, Ivanovski a evoluat în 21 de partide, reuşind să înscrie un gol.

Formula 1 în Mexic

Oraşul Ciudad de Mexico va găzdui o etapă din Campionatul Mondial de Formula 1 din 2015, la 23 de ani distanţă de la ultimul Grand Prix disputat în Mexic, a anunţat, ieri, presa locală. Conform publicaţiei Reforma, Bernie Ecclestone, administratorul drepturilor comerciale ale F1, "a semnat un contract pe cinci ani cu drept de prelungire pe încă cinci sezoane cu oficialităţile mexicane". Sursa citată notează că etapa mexicană de F1 va avea loc în octombrie sau noiembrie pe circuitul Hermanos Rodriguez din Ciudad de Mexico, care a găzduit şi ultimul Mare Premiu desfăşurat în Mexic în 1992. Primarul oraşului Ciudad de Mexico, Miguel Angel Mancera, un susţinător al acestui proiect, va susţine o conferinţă de presă miercuri în care se va oficializa găzduirea unei etape de Formula 1.Capitala Mexicului s-a aflat în calendarul iniţial al FIA pentru Campionatul Mondial de Formula 1 din 2014, dar a fost exclusă în cele din urmă.

Qabala i-a înregimentat pe Benga şi Yazalde

Formaţia azeră FK Qabala, pregătită de Dorinel Munteanu, a anunţat, marţi, pe site-ul oficial, transferurile jucătorilor Yazalde, care a evoluat la Astra Giurgiu în sezonul trecut, şi Alexandru Benga, de la Botev Plovdiv. Ambii jucători au semnat contracte valabile pe un sezon. Yazalde a fost împrumutat de la Sporting Braga.Alexandru Benga a evoluat în prima ligă din Romania la FC Braşov, Petrolul Ploieşti, Oţelul Galaţi, iar în sezonul trecut a jucat la formaţia bulgară Botev Plovdiv. Dorinel Munteanu a transferat în această vară alţi şapte jucători. Marquinhos (ex-Oţelul Galaţi), Ruslan Amirjanov, Andrei Cristea (ex-FC Braşov), Adrian Ropotan (ex-Dinamo), Ruslan Abişov, Javid Huseinov şi Pavol Farkas (ex-FC Vaslui).

Insulte rasiste

Oficialii grupării engleze Manchester City au întrerupt meciul pe care echipa a doua a clubului îl disputa, marţi, la Novigrad, împotriva formaţiei croate NK Rijeka, din cauza insultelor rasiste, informează Gazzetta dello Sport. Conform sursei citate, mijlocaşul francez de origine maliană de la Manchester City, Seko Fofana (19 ani), a fost insultat de un adversar în finalul primei reprize. în acel moment, oficialii clubului englez au retras jucătorii de pe teren. Incidentul va fi anchetat de organizatorii meciului şi de Federaţia Croată de Fotbal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.