Sport

Situaţie critică la Şahtar

Ziarul de Vrancea
21 iul 2014 684 vizualizări
Antrenorul Mircea Lucescu şi patronul patronul Rinat Ahmetov sunt convinşi că cei şase fugari vor reveni la echipă * Lucescu consideră că această plecare este "opera" impresarilor

Antrenorul echipei Şahtar Doneţk, Mircea Lucescu, ieri, într-un interviu acordat ziarului Segodnia, că jucătorii care au plecat de la echipă de teama situaţiei tensionate au refuzat să revină în Ucraina la sfaturile impresarilor, informează shakhtar.com. "Nu a fost dorinţa jucătorilor, ci munca agenţilor. Cu cateva ore înaintea meciului cu Olympique Lyon a apărut Kia (n.r. - impresarul britanic de origine iraniană Kia Zhoorabkhian). şi după meci, la două noaptea, i-a luat pe jucători. Pe cei foarte talentaţi: Teixeira, Douglas, Fred. Ceilalţi nu sunt atat de importanţi. A încercat să facă la fel cu Adriano, Ilsinho, Marlos şi Taison. Dar ei au refuzat. Scopul lui este să-i facă pe jucători liberi de contract şi să caştige bani. Asta e greşit. ăsta e alibiul lui. Vrea să se folosească de situaţia din ţară şi să ia jucătorii liberi. Dar ei au contracte. Ferreyra are un alt impresar. Dar şi el încearcă să profite de situaţie. Deşi am spus-o: ne vom antrena şi juca la Harkov şi ne vom întoarce la Doneţk cand lucrurile vor deveni mai bune", a spus Lucescu.
Mircea Lucescu îl acuză pe Kia Zhoorabkhian de acţiuni de tip mafiot. "Vom vedea dacă jucătorii vor reveni. Noi am avut deja o problemă asemănătoare cu Ilsinho după ce am caştigat Cupa UEFA. După ce a plecat de la Şahtar el a jucat pentru nişte amatori în a patra divizie braziliană. Apoi, TAS a decis că el este dator clubului cu patru milioane de euro. După aceea, el şi-a cerut scuze şi a spus că şi-ar dori să revină, iar acum este un jucător foarte bun. Acest Kia este un mafiot. El va face la fel şi cu Bernard", a completat Lucescu.
Întrebat cum va evolua Şahtarîn Supercupa Ucrainei contra echipei Dinamo Kiev, Lucescu a răspuns: "Este o situaţie foarte neplăcută, pentru că totul s-a întamplat în ultimul moment. După meciul cu Lyon, jucătorii dădeau interviuri şi spuneau că totul este OK, că se vor întoarce în ţară şi vor munci. Dar apoi, la hotel, s-a întamplat altceva. Acest agent este membru al Mafiei. şi el şi Junior Mendoza. Ar trebui să ne adresăm FIFA şi UEFA".
Patronul clubului Şahtar Doneţk, Rinat Ahmetov, a confirmat că şase fotbalişti nu au revenit în Ucraina cu echipa pregătită de Mircea Lucescu, însă a precizat că speră ca aceştia se vor răzgandi şi se vor prezenta la lot, el menţionand că jucătorii nu au de ce să se teamă. Ahmetov a mai menţionat pentru agenţia R-Sport, citată de site-ul oficial al grupării ucrainene, că în ceea ce îl priveşte pe Mircea Lucescu nu a avut nicio problemă.
"Este adevărat, şase jucători nu au venit - Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Facundo Ferreyra şi Ismaily. Nu exclud varianta ca aceşti jucători să revină la echipă rapid, unii dintre ei chiar luni. Jucătorii au contracte pe care trebuie să le respecte. Cred că dacă nu vin, ei vor fi primii care vor avea de pierdut. Fiecare are o clauză de reziliere, de zeci de milioane de euro. Dacă vrea cineva să reducă suma cu un milion, o astfel de decizie este dreptul nostru. Sper că logica şi sufletul vor fi mai puternice decat o înţelegere greşită a situaţiei şi că jucătorii nu se vor lăsa pradă tentaţiei şi fricii. Mai ales pentru că nu au de ce să se teamă. Suntem pregătiţi să le garantăm siguranţa. Nu ne vom asuma riscuri şi oricum nu vom duce fotbaliştii în locuri periculoase", a spus Rinat Ahmetov.
El a precizat că şi-ar dori foarte mult ca echipa să joace în Doneţk, dar acest lucru nu este posibil deocamdată. şi că are o relaţie foarte bună cu Mircea Lucescu. "Mircea Lucescu? Nu a existat nicio problemă. Avem o relaţie foarte bună. Este în locul său şi a făcut multe pentru ca Şahtar să facă un pas înainte. Sunt sigur că va face mult bine echipei", a spus patronul clubului ucrainean.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.