Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Sabrerii, doar pe locul VII la mondiale

Ziarul de Vrancea
21 iul 2014 511 vizualizări
Echipa masculină de sabie a Romaniei, formată din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu şi Ciprian Gălăţanu, a fost învinsă de campioana olimpică en-titre, Coreea de Sud, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de scrimă de la Kazan, scor 41-45. În runda anterioară, sabrerii romani trecuseră de Mexic, scor 45-26. În meciurile pentru locurile 5-8, Romania a cedat partida cu Italia, scor 34-45, dar a învins Franţa cu 45-32 şi s-a clasat pe locul VII.

Poloiştii au prins ultimul tren

Echipa naţională de polo a Romaniei a învins, luni, reprezentativa Rusiei, cu scorul de 11-8, în ultimul meci din grupa A, calificandu-se în sferturile de finală ale Campionatului European de la Budapesta. Rezultatele obţinute de echipa Romaniei în grupa A sunt următoarele: 11-6 cu Georia, 4-9 cu Italia, 8-13 cu Muntenegru, 9-10 cu Grecia şi 11-8 cu Rusia. Astfel, Romania încheie grupa cu 6 puncte, pe locul 4, obţinand calificarea în sferturile competiţiei. Deţinătoarea titlului european este Serbia, echipa Romaniei clasandu-se pe locul 8 la ediţia din 2012, de la Eindhoven.

Debut bun la Europene

Jucătoarea Ioana Ducu, cap de serie numărul 10, s-a calificat, ieri, în turul trei la Campionatele Europene de tenis la juniori, care se dispută la Klosters-Serneus din regiunea Davos (Elveţia). Ioana a intrat direct în turul II, în care a învins-o pe Anastasia Rentouli (Grecia), scor 6-4, 6-1. În turul trei, Ducu o va întalni pe sportiva bulgară Vivian Zlatanova. La Campionatele Europene mai participă Loredana Roşca, iar în concursul masculin, Bogdan Apostol şi Nicu Frunză.

Arbitri romani în Europa League

Arbitrii Sebastian Colţescu şi Marius Avram vor conduce la centru meciuri din manşa secundă a turului doi preliminar al Ligii Europa, a anunţat  site-ul oficial al UEFA. Sebastian Colţescu va arbitra meciul retur dintre echipa poloneză Lech Poznan şi formaţia estonă JK Nomme Kalju (în tur 0-1), care se va disputa joi, de la ora 20.00. Colţescu va fi ajutat de asistenţii Sebastian Gheorghe şi Radu Ghinguleac, în timp ce arbitru de rezervă a fost desemnat George Găman. Marius Avram va conduce întalnirea retur dintre echipa croată Hajduk Split şi formaţia irlandeză FC Dundalk (în tur 2-0), care va avea loc joi, de la ora 21.15. Avram va fi ajutat de asistenţii Miklos Nagy şi Valentin Avram, iar Adrian Comănescu a fost desemnat arbitru de rezervă.

Grupele Mondialului de handbal

Componenţa grupelor la Campionatul Mondial de handbal masculin din 2015, de la Doha, a fost decisă la tragerea la sorţi de duminică seara, naţionala Romaniei ratand prezenţa la turneul final de anul viitor. Potrivit tragerii la sorţi, componenţa grupelor este următoarea: Spania, Belarus, Qatar, Slovenia, Chile, Brazilia (grupa A), Croaţia, Bosnia-Herţegovina, Macedonia, Austria, Iran, Tunisia (B), Franţa, Suedia, Algeria, Cehia, Emiratele Arabe, Egipt (C) şi Danemarca, Polonia, Rusia, Argentina, Bahrain, Germania (D).  Turnel final al Campionatului Mondial din 2015 va avea loc în Qatar, între 15 ianuarie şi 1 februarie, toate meciurile urmand a se disputa la Doha.


Două milioane pentru Valbuena

Internaţionalul francez Mathieu Valbuena a fost transferat de Olympique Marseille la gruparea rusă Dinamo Moscova, în schimbul sumei de 7 milioane de euro, a anunţat agenţia Itar-Tass Fotbalistul în varstă de 29 de ani a fost achiziţionat în 2006 cu 80.000 de euro de Olympique Marseille, de la gruparea Libourne-Saint-Seurin. În februarie, Valbuena şi-a prelungit contractul cu Marseille cu două sezoane, pană în 2017.

Refuzat de doctori

Clubul Qatar Sports Club a renunţat să îl achiziţioneze pe internaţionalul din Honduras Wilson Palacios, după ce acesta a efectuat vizita medicală şi rezultatul testelor a fost nesatisfăcător, informează cotidianul L'Equipe. Palacios este legitimat la gruparea Stoke City, cu care are contract pană în 2015. Wilson Palacios a participat cu naţionala ţării sale la Cupa Mondială din Brazilia.

Chelfăneală de la suporteri

Fundaşul echipei Flamengo, Andre Santos, a fost agresat de un grup de suporteri, duminică, după înfrangerea cu scorul de 0-4 înregistrată într-un meci din deplasare cu Internacional Porto Alegre, în campionatul Braziliei, informează L'Equipe. Santos a fost lovit în figură şi a primit mai multe lovituri cu picioarele, în momentul în care părăsea vestiarul de la stadionul din Porto Alegre. El s-a refugiat apoi într-un microbuz. Fundaşul este ţinta criticilor dure ale fanilor, după rezultatele dezamăgitoare înregistrate de Flamengo, echipă aflată pe ultimul loc în clasamentul campionatului brazilian, cu doar şapte puncte obţinute în 11 meciuri. Andre Santos este legitimat la Flamengo din 2013.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.