Sport

Vin cehii peste noi!

Ziarul de Vrancea
18 iul 2014 737 vizualizări
Dacă echipele romaneşti se califică în turul următor al Cupelor Europene pot întalni adversari din Georgia, Kazahstan, Cehia, Slovacia, Belarus sau Finlanda ( Viktoria Plzen şi Slovan Liberec ne pot fi adversari în Liga Europa, în timp ce Dinamo Tbilisi are antrenor ceh

În urma tragerii la sorţi desfăşurate ieri la Nyon s-a stabilit că învingătoarea dublei dintre Steaua Bucureşti şi formaţia norvegiană Strñømsgodset Drammen va întalni, în turul III preliminar caştigătoarea duelului dintre Dinamo Tbilisi (Georgia) şi formaţia kazahă FK Aktobe, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.  În primul meci, disputat în Norvegia, Steaua a caştigat cu 1-0 prin golul marcat de Gabriel Iancu. Anul trecut, Steaua a depăşit pe Dinamo Tbilisi după 2-0 în depasare şi 1-1 la Bucureşti, în turul III preliminar. Echipa georgiană era antrenată atunci de Dusan Uhrin jr, dar acum el a fost înlocuit cu un alt antrenor ceh, Michal Bilek, fost internaţional şi fost selecţioner al naţionalei ţării  sale la Euro 2013. De asemenea, din lotul echipei gruzine nu mai face parte romanul Dorin Goga. Însă nu este deloc sigur că Dinamo Tbilisi va obţine calificarea, întrucat în manşa tur disputată în Georgia, kazahii au caştigat cu 1-0 prin golul marcat în min. 51 de brazilianul Danilo Montecino.  Echipa din Aktobe (Aktiubinsk, în perioada sovietică) este antrenată de Vladimir Gazzaev, fiul lui Valeri Gazzaev, fost jucător şi antrenor de renume la Dinamo Moscova.
Totodată s-au stabilit şi prezumtivele adversare ale echipelor romaneşti în turul III al Ligii Europa. Astra Giurgiu, care este direct calificată în această fază, va întalni învingătoarea partidei dintre slovacii de la MFK Kosice şi cehii de la Slovan Liberec. Primul meci, disputat la Kosice, s-a încheiat cu victoria oaspeţilor cu 1-0, printr-un gol marcat din penalty, în min. 83, de către Marek Jarolim. Echipa antrenată de Samuel Slovak este alcătuită în întregime din jucători cehi, dintre care se remarcă internaţionalii Frydech, Jarolim şi Rajnoch. Ne reamintim că Slovan a fost eliminată cu caţiva ani în urmă de Dinamo Bucureşti, într-o dublă de pomină, încheiată cu o serie lungă de lovituri de departajare. Mai puţin cunoscută este formaţia slovacă, dar are un nume celebru pe banca tehnică: celebrul internaţional ceh, Radomir Latal.
În urma victoriei obţinute joi seara, la Ploieşti, cu 2-0, în faţa albanezilor de la Flamurtari Vlorë, ploieştenii au mari speranţe de a accede în turul III preliminar al Ligii Europa, unde ar putea întălni o altă echipă cehă, Viktoria Plzen, calificată direct. Echipa "berarilor" îl are ca antrenor pe nimeni altul decăt... Dusan Uhrin junior, fost la FC Timişoara, CFR Cluj şi Dinamo Tbilisi. Viktoria este una dintre cele mai bune echipe ale Cehiei, în care evoluează destui internaţionali cehi şi slovaci, printre ultimii notandu-l pe fostul jucător al Timişoarei, Marian Cisovsky.
În sfărşit, CFR Cluj, dacă va trece de sarbii de la FK Jagodina (în ciuda scorului alb pe teren propriu), se pot confrunta în aceeaşi fază cu Dinamo Minsk sau MyPä Anjalakoski (Finlanda). În partida tur disputată la Minsk, belaruşii au caştigat cu 3-0, goluri marcate de Udojie ('24), Stasevici ('61 - penalty) şi Nikolic ('86)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.