Sport

Mirel Rădoi explică de ce s-a retras de la naţională

Ziarul de Vrancea
17 iul 2014 575 vizualizări
Fostul internaţional Mirel Rădoi a declarat, ieri, că s-a retras de la echipa naţională din cauza angajaţilor FRF, care primeau prime şi diurne mai mari decat jucătorii, iar aceştia mergeau în deplasări doar pentru a juca table.

"Nu poţi să vii cu prime de calificare pentru Euro 2008, în care Neşu a jucat două meciuri şi a luat 15.000 de euro şi sunt oameni în FRF pe care nici nu îi vedeam în deplasări şi au luat prima întreagă de 120.000 de euro. Pentru mine, Chivu, Contra, Raţ, Marica, Lobonţ, care caştigam bani mulţi, nu ne uitam la banii ăia. Dar erau jucători care evoluau în Romania şi nu caştigau atat. Eu am încercat să vorbesc. Cu timpul, şi Chivu va spune aceste lucruri, chiar dacă acum nu le spune, pentru ca este un tip mai galant. Nici el nu a plecat doar din punct de vedere fotbalistic. Nu erau lucruri în regulă acolo. Hai să ne uităm la primele şi diurnele pe care le aveau. Ei aveau 500 de euro diurna pe zi. De ce? Ca să joace table? Vedeam jucători cărora chiar le păsa cat era diurna. Pentru noi, care jucam afară, nu era nicio problemă, dar pentru ei contau acei bani", a spus Rădoi.
Mirel Rădoi a afirmat că nu putea accepta în postura de al doilea căpitan al naţionalei să stea la poze pentru reclame, iar angajaţii federaţiei să încaseze comisioanele. Mirel Rădoi lasă de înţeles că jucătorii echipei naţionale îşi plăteau singuri biletele de avion la meciurile din deplasare ale primei reprezentative. "Sper ca Răzvan Burleanu să schimbe aceste lucruri. Nu îi puteţi cere unui jucător care evoluează în Romania să îşi plătească singur biletul, 1.000 de euro, dacă jucam un meci la Paris, de exemplu. Pentru mine nu era o problemă, dar pentru cei care caştigau 3-5.000 de euro lunar, lor li se puteau deconta", a explicat Rădoi.
Fostul internaţional a explicat că şi-ar dori să vadă din nou echipa naţională la un turneu final. "Au trecut prea mulţi ani de cand nu am mai fost la naţională şi nu mă mai gandesc cu aceeaşi plăcere. Mi-aş dori însă să văd naţionala la un turneu final, asta este cel mai important. Altceva. I-am zis lui Răzvan Lucescu: «Răzvan, daca tu îmi spui că nu eşti mulţumit, eu acum mă întorc frumos în Arabia şi îmi văd de viaţa mea, de echipa mea. Ai rapoartele mele, vezi cate mingi am jucat, am pierdut şi caţi kilometri am parcurs». Nu se poate spune despre mine că vin la naţională doar ca să mă aflu în treaba", a subliniat Rădoi.
Mirel Rădoi s-a retras de la echipa naţională în 2010, după ce a evoluat în 67 de meciuri şi a marcat două goluri. El a semnat, marţi, un contract pe doi ani Al Ahli Dubai, unde va fi antrenat de Cosmin Olăroiu. În varstă de 33 de ani, Rădoi a mai evoluat în cariera lui la Extensiv Craiova, Steaua, Al Hilal şi Al Ain.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.