Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Rapid - Steaua, în Giuleşti

Ziarul de Vrancea
17 iul 2014 533 vizualizări
Partida Rapid- Steaua, programată sambătă, de la ora 21.00, în optimile de finală ale Cupei Ligii-Adeplast, se va disputa pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, informează site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal

Pentru a putea primi acceptul Jandarmeriei Romane de a disputa acest meci pe arena proprie, conducerea clubului giuleştean va pune în vanzare doar 3.000 de bilete. Echipa Rapid a învins, miercuri, cu scorul de 1-0, pe teren propriu, formaţia CSU Craiova, în turul preliminar al Cupei Ligii-Adeplast, calificandu-se în optimile de finală ale competiţiei unde va întalni Steaua.
 

Au urcat un loc uitandu-se la Cupa Mondială
 

Echipa naţională a Romaniei a urcat o poziţie şi se află pe locul 28, cu 733 de puncte, în clasamentul FIFA Coca-Cola, dat publicităţii joi, informează site-ul oficial al forului mondial. Adversarele Romaniei din preliminariile Campionatului European din 2016 ocupă următoarele poziţii: Grecia - 13 (1.091 de puncte), Ungaria - 38 (642 de puncte), Finlanda - 55 (508 de puncte), Irlanda de Nord - 89 (356 de puncte) şi Insulele Feroe - 184 (61 de puncte). Caştigătoarea Cupei Mondiale, selecţionata Germaniei, a urcat pe prima poziţie în această ierarhie, urmată de Argentina şi Olanda. Fosta deţinătoare a titlului mondial, Spania, a coborat şapte locuri pană pe poziţia a opta, după eliminarea din faza grupelor la CM 2014.

Real a dat 25 de milioane pentru Kroos

Mijlocaşul echipei Bayern München Toni Kroos, campion mondial cu reprezentativa Germaniei, a semnat un contract pe şase sezoane cu caştigătoarea Ligii Campionilor, Real Madrid, a anunţat, joi, clubul spaniol. Kroos, 24 de ani, s-a distins la ultima ediţie a Cupei Mondiale prin faptul că a marcat două goluri în două minute în meciul cu ţara gazdă, Brazilia, din semifinale, caştigat de Germania cu scorul de 7-1. Toni Kroos, "unul dintre cei mai importanţi jucători ai momentului", a subliniat gruparea spaniolă, soseşte la Madrid după ce a disputat 200 de meciuri oficiale pentru Bayern şi 51 pentru Germania. Kroos s-a format ca fotbalist la Hansa Rostock, apoi a trecut la Bayern. El a debutat în Bundesliga la 17 ani, în septembrie 2007, apărand culorile bavarezilor. Bayern i-a propus lui Kroos prelungirea contractului scadent vara viitoare, însă mijlocaşul a refuzat oferta. Potrivit presei spaniole, Real Madrid va plăti pentru internaţionalul german circa 25 de milioane de euro.

Grigore a înscris la debut

Fotbalistul Dragoş Grigore a înscris unicul gol al partidei amicale caştigate de echipa FC Toulouse, scor 1-0, la Saint-Gaudens, în faţa formaţiei Ajaccio, prima jucată de roman la gruparea franceză, informează site-ul oficial al clubului din Toulouse. Grigore, achiziţionat de FC Toulouse luna trecută, a marcat în minutul 33 al amicalului cu Ajaccio, cu o lovitură cu capul. El a fost integralist. Cel de-al doilea roman de la Toulouse, Mihai Roman, a jucat în repriza a doua. Acesta a fost al treilea meci amical jucat de Toulouse de la reluarea pregătirilor în vederea noului sezon. Potrivit ladepeche.fr, Grigore nu a putut evolua în primele două partide din cauza unor dureri lombare.

Dorinel l-a transferat pe Marquinhos

Mijlocaşul brazilian Marquinhos, în varstă de 22 de ani, care în ultimul sezon a evoluat la Oţelul Galaţi, a semnat un contract pe doi ani cu gruparea FC Qabala (Azerbaidjan), pregătită de Dorinel Munteanu. La FC Qabala, Marquinhos va fi coechipier, printre alţii, cu Andrei Cristea şi Adrian Ropotan. Marquinhos este al şaptelea transfer al verii efectuat de Dorinel Munteanu la gruparea azeră, după Ruslan Amirjanov, Andrei Cristea (ex-FC Braşov), Adrian Ropotan (ex-Dinamo), Ruslan Abişov, Javid Huseinov şi Pavol Farkas (ex-FC Vaslui). "Sunt încantat că am semnat cu FC Qabala. Am adunat mai multe informaţii despre noua mea echipă. Faptul că echipa este pregătită de Dorinel Munteanu a reprezentat un factor important în alegerea mea. Prima ligă azeră este dificilă şi ştiu la ce să mă aştept, dar sunt încrezător. Cred că voi ajuta echipa să-şi atingă obiectivele", a declarat Marquinhos.

Chricheş nu pleacă în America

Fundaşul echipei Tottenham Hotspur, Vlad Chiricheş, ratează turneul de pregătire din Statele Unite ale Americii şi Canada, din cauza unor probleme în zona lombară, informează site-ul oficial al grupării engleze. Vlad Chiricheş s-a plans de dureri în zona lombară şi urmează să facă analize pentru a se determina amploarea problemei. De asemenea, mijlocaşul brazilian Sandro a rămas şi el la Londra din cauza unui virus. În primăvară, Chiricheş a fost indisponibil timp de nouă săptămani tot din cauza unor probleme la spate.

Bogaţii de la Real Madrid

Clubul de fotbal Real Madrid, deţinătorul Ligii Campionilor, rămane, pentru al doilea an consecutiv, cea mai valoroasă grupare sportivă din lume, fiind evaluată la 3,44 de miliarde de dolari (2,54 de miliarde de euro), potrivit unei estimări anuale realizată de către revista Forbes, citată de BBC. Primele trei poziţii sunt ocupate de cluburi de fotbal. Pentru prima oară, FC Barcelona a depăşit pe Manchester United în clasament, fiind evaluat la 3,2 miliarde de dolari, faţă de 2,6 miliarde de dolari, anul trecut. Gruparea Manchester United ocupă locul al treilea cu 2,81 de miliarde de dolari, faţă de 3,17 miliarde de dolari, în 2013. Pe locul patru al clasamentului este echipa din Major League Baseball, New York Yankees, cu o valoare de piaţă de 2,5 miliarde de dolari, în timp ce pe poziţia a cincea se află echipa de fotbal american, Dallas Cowboys (2,3 miliarde de dolari). Dintre primele 50 de echipe ca valoare din lume, formaţiile de fotbal american ocupă 30 de poziţii. Valoarea medie a primelor 50 de cluburi din lume este de 1,34 de miliarde de dolari (990,6 milioane de euro), în creştere cu opt la sută faţă de anul trecut.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.