Sport

Götze über Messi

Ziarul de Vrancea
14 iul 2014 501 vizualizări
Germania a caştigat Cupa Mondială la fotbal învingand cu 1-0 (0-0, 0-0) Argentina, prin golul marcat de rezerva Mario Götze, în min. 113

Germania: Neuer - Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes - Krämer ('31 - Schürrle), Schweinsteiger - Kroos, T. Müller, Özil ('120 - Mertesäcker)  - Klose ('88 - Götze).  Selecţioner: Joachim Löw
Argentina: Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo - Biglia, Mascherano - Perez ('86 - Gago), Messi, Lavezzi ('46 - Agüero) - Higuain ('78 - Palacio). Selecţioner: Alejandro Sabellla.
Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia).
Cartonaşe galbene: Schweinsteiger, Höwedes /Mascherano, Agüero
1-0, min. 113: cursă a lui Schûrrle pe partea stangă, centrare pentru Götze, care reia la colţul lung dintre stoperii argentinieni.
Disputa latino-germanică din finala Cupei Mondiale a început, cum era de aşteptat, sub semnul echilibrului, numai că impresia creată era că latinii sunt îmbrăcaţi în alb, iar teutonii în albastru!. Chiar dacă nemţii au început să construiască liniştiţi, fără grabă, argentinienii se apărau impecabil şi executau presingul fără greşeală. În schimb, germanii s-au arătat cel puţin în două faze de la începutul partidei, vulnerabili în defensivă. Fundaşul stanga Höwedes a fost neatent în min. 3 şi a pierdut în faţa lui Higuain, care a sprintat pe partea dreaptă şi a centrat paralel cu poarta, bafta nemţilor fiind aceea că nu s-a aflat nici un argentinian pe acolo. În min. 21, a comis-o şi omul meciului istoric cu Brazilia, Kroos, care a trimis o pasă neglijentă înapoi, interceptată de Higuain, care a scăpat singur cu Neuer şi a trimis pe langă. Apoi, în min. 30, apărarea germană a fost surprinsă din nou, Lavezzi a centrat în careu, dar golul lui Higuain a fost anulat corect pentru ofsaid. Problemele apărării germane par a-şi avea necazul în mijlocaşii defensivi: Joachim Löw a primit o grea lovitură la încălzirea dinaintea partidei, cand Khedira a făcut întindere şi a rămas pe dinafară. Înlocuitorul său, foarte tanărul Krämer, n-a jucat rău, însă, la un contact dur cu Garay s-a accidentat grav, a strans din dinţi un sfert de oră şi a cerut schimbarea. Unii cu contraatacul, alţii cu posesia, s-a stins o repriză în care a lipsit sclipirea decisivă. Messi a sclipit în două faze, dar n-a fost cu folos. În finalul reprizei, au sclipit nemţii. Özil a recepţionat o centrare la marginea careului, a pasat lateral lui Schürrle care a şutat sănătos, dar Romero a intervenit salvator; o altă centrare venită de la Müller, l-a găsit pe Klose în contratimp, iar apoi Höwedes a reluat în bară, în condiţiile în care Müller era în ofsaid.
Scenariul s-a schimbat în primele minute de după odihnă. Sabella l-a introdus pe "Kun" Agüero şi "blanco-celestes" s-au năpustit spre poartă şi, dacă Higuain a fost surprins din nou în ofsaid, pasa lui Enzo Perez l-a găsit perfect în careu pe Messi, superstarul Barcelonei a ţintit colţul lung, dar a nimerit alături. Sprintul sud-american n-a durat mult, iar nemţii s-au mulţumit cu posesia şi panda, astfel că ocaziile derulate pană în finalul timpului regulamentar au fost puţine şi neesenţiale. Schimbările efectuate au demonstrat, de altfel, intenţiile celor doi tehnicieni: ducerea meciului la şuturi din punctul cu var pentru Sabella, golul izbăvitor pentru Löw.
Însă începutul prelungirilor arată două echipe căutand poarta cu disperare, probabil profitand şi de uzura defensivelor: lovitura de cap a lui Schürrle l-a supus pe Romero unei intervenţii salutare, iar în minutul următor, Palacio a fost oprit la disperare de Boateng în cusa sa solitară spre poartă. Tot Palacio, în min. 97, a ajuns în faţa lui Neuer, dar a trimis un fel de lob peste poartă, consemnand cea mai mare ratare a finalei. Cei care au atacat mai mult în această perioadă, germanii, şi-au văzut răsplătite eforturile prin golul lui Mario Götze. Iar "furia argentina" de cateva minute n-a avut efect. Ultima şansă de "Balon de Aur" a lui Messi (lovitură liberă de la 20 de metri) a fost irosită. "Die Mannschaft" a cucerit Cupa Mondială pentru a patra oară după 1954, 1974, 1990. Primul trofeu cucerit de o echipă europeana pe pămant american.
Clasamentul Cupei Mondiale: 1. Germania; 2. Argentina; 3. Olanda; 4. Brazilia. Golgeterul ediţiei este James Rodriguez (Columbia) cu şase goluri înscrise.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.