Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:S-a respins apelul uruguayenilor

Ziarul de Vrancea
10 iul 2014 378 vizualizări
Comisia de Apel a FIFA a respins, ieri, apelul depus de Federaţia Uruguayană de Fotbal la suspendarea primită de atacantul Luis Suarez şi a decis să păstreze sancţiunea dictată de Comisia de Disciplină, informează site-ul oficial al forului mondial.

Federaţia Uruguayană va putea să facă un nou apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Comisia de Disciplină a FIFA l-a suspendat pe Suarez pentru nouă meciuri, atacantul primind şi o interdicţie de patru luni din orice activitate legată de fotbal, după ce l-a muşcat de umăr pe fundaşul italian Giorgio Chiellini la un meci din grupa D de la Cupa Mondială. Suarez nu va avea acces în stadioane în perioada suspendării şi va trebui să achite o amendă de 100.000 de franci elveţieni.

Mandzukic, patru ani la Atletico

Atacantul croat al echipei Bayern München, Mario Mandzukic, a semnat, ieri, un contract pe patru sezoane cu formaţia Atletico Madrid. "Cunosc foarte bine clubul Atletico Madrid, are jucători buni şi un mare antrenor. Sunt extrem de fericit să joc aici. Am văzut multe partide ale echipei în sezonul trecut şi îmi place jocul. Cred că pot face lucruri mari la această echipă", a declarat Mandzukic. Pentru achiziţionarea internaţionalului croat, considerat înlocuitorul atacantului Diego Costa, care va pleca la Chelsea Londra, campioana Spaniei va plăti la 22 de milioane de euro

Fotbalul nigerian, în stare de suspendare

FIFA a anunţat, miercuri, că suspendat federaţia de fotbal din Nigeria (NFF), din cauza ingerinţei guvernamentale. "Deocamdată, nicio echipă nigeriană nu poate avea relaţii pe plan sportiv internaţional. Astfel, Nigeria nu va putea participa la Cupa Mondială feminină under-20 (5-24 august), dacă suspendarea nu este ridicată pană la 15 iulie", a anunţat FIFA. Articolele 13 şi 17 din statutul FIFA impun federaţiilor membre să se administreze independent, fără influenţă din afară.  Decizia vine după ce NFF a făcut obiectul unei acţiuni în justiţie, care îi împiedică pe preşedintele federaţiei şi pe membrii Comitetului Executiv să conducă fotbalul nigerian. "Autorităţile au desemnat apoi o persoană care a decis să convoace adunarea generală extraordinară la 5 iulie. Aceasta a a reprezentat o încălcare a statutului NFF. Suspendarea va fi ridicată după ce acţiunile în justiţie vor fi retrase şi conducerea NFF va putea lucra fără vreo altă ingerinţă", a anunţat FIFA.

A mai demisionat un selecţioner

Selecţionerul sud-coreean Hong Myung-bo şi-a anunţat demisia, joi, după ce echipa sa a fost eliminată în grupe la Cupa Mondială, în urma a două înfrangeri şi o remiză. "Părăsesc această funcţie. Cand am plecat la Cupa Mondială, am spus că vom aduce speranţă poporului, însă am adus doar dezamăgire. Regret acest lucru", a declarat Hong Myung-bo. Decizia lui Hong vine la o săptămană după ce federaţia a anunţat că-l va menţine în funcţie pană la Cupa Asiei din 2015. Însă selecţionerul şi jucătorii au fost criticaţi de fani şi presă. La revenirea la Seul, fanii i-au aşteptat cu un banner pe care scria: "Fotbalul coreean este mort". Fanii au aruncat în direcţia jucătorilor cu bomboane, insulta supremă în Coreea de Sud. Hong, 45 de ani, a devenit idol în Coreea de Sud, după ce a condus echipa, în calitate de căpitan, în semifinalele CM-2002. El a preluat echipa în iunie 2013 după demisia lui Choi Kang-hee

Sergiu Suciu, împrumutat la Crotone

Clubul Crotone, din liga a doua italiană, a anunţat, pe site-ul oficial, că l-a împrumutat pentru un sezon pe fotbalistul Sergiu Suciu de la gruparea Torino. "Mijlocaşul roman care are şi cetăţenie italiană vine la Crotone sub formă de împrumut pană la 30 iunie 2015", se arată pe site-ul clubului italian. Suciu, în varstă de 24 de ani, este un jucător format la Torino. El a jucat în ultimii ani sub formă de împrumut la Legnano, Gubbio şi Juve Stabia. Crotone s-a clasat pe locul VI în sezonul 2013/2014 al ligii secunde italiene.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.