Sport

Ţara laptelui şi a mierii

Ziarul de Vrancea
9 iul 2014 844 vizualizări
După cum spune noul director pentru dezvoltare al FRF, Zoltan Kovacs, Romania va urma modelul belgian la care a lucrat şi va obţine în 12 ani performanţe notabile

Directorul pentru dezvoltare sportivă din cadrul Federaţiei Romane de Fotbal, Zoltan Kovac, a declarat că în 12 ani fotbalul romanesc va avea performanţe notabile, precizand că jucători de nivel internaţional vor apărea în următorii cinci ani, informează  site-ul oficial al FRF. "Anul acesta trebuie să evaluez potenţialul fotbaliştilor din Romania, dar eu cred că în 12 ani vom vedea performanţe notabile, iar cu o muncă de calitate în cinci ani vom avea jucători de nivel internaţional. La fel ca şi în Belgia, cluburile din Romania vor avea jucători de valoare, şefii cluburilor vor fi încantaţi de caştiguri, va exista stabilitate financiară, iar echipa naţională va fi prezentă la turneele finale. Toată lumea, inclusiv la cluburi, trebuie să înţealeagă că acest pas, o nouă strategie, este necesară şi că va fi în folosul tuturor. Nu aş vrea să pară că dau lecţii, dar vorbesc din experienţă", a afirmat Kovac, convins de eficienţa proiectului federaţiei belgiene la care a lucrat mai mulţi ani . "La începutul anilor 2000, ne-am dat seama că, fără o educaţie şi o formare a tinerilor fotbalişti, nu există un viitor. în acel moment nu credeam că vom avea atat de mare succes, speram, desigur, dar nu credeam. Acum sunt satisfăcute şi cluburile, care cresc jucători de mare valoare pe care îi pot vinde pe bani mulţi, iar echipa naţională are rezultate pozitive", a dăugat actualul oficial al FRF.
Zoltan Kovac nu este surprins de parcursul Belgiei la Cupa Mondială, selecţionată eliminată în sferturile de finală de Argentina, scor 1-0. "Belgia are jucători încă foarte tineri, s-a văzut în sferturi că mulţi încă nu au experienţa necesară pentru un meci atat de mare. Dar peste patru ani, la următorul Mondial, mă aştept să depăşească performanţa de acum. Există încă şi mai mulţi tineri belgieni în fotbalul european, foarte talentaţi, care nu au prins lotul şi care vin tare din urmă. La următorul turneu final, Belgia va avea o arie de selecţie impresionantă. Echipa naţională a Belgiei pe care aţi văzut-o la Cupa Mondială este rezultatul a 14 ani de muncă", a menţionat Zoltan Kovac.
Directorul pentru dezvoltare sportivă al FRF a fost "profesorul şi secundul" actualului selecţioner al Belgiei, Marc Wilmots, despre care a spus că la 17 ani  deja avea calităţi de lider. "A beneficiat de munca a patru antrenori de la naţionalele de juniori, dar el a reuşit să formeze un grup puternic care, s-a văzut şi la CM, se poate bate de la egal la egal cu orice mare putere", a precizat Kovac.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.