Sport

Cea mai mare bombă din istoria Cupei Mondiale Brazilia - Germania 1-7!!!!!

Ziarul de Vrancea
9 iul 2014 561 vizualizări
La Belo Horizonte, durerea s-a îmbrăcat în verde-auriu * germanii au călcat în picioare o echipă de la care s-a aşteptat prea mult Brazilia: Julio Cesar - Maicon, David Luiz, Dante, Marcelo - Fernandinho ('46 - Paulinho), Luiz Gustavo - Hulk ('46- Ramires), Oscar, Bernard - Fred ('69 - Willian). Selecţioner: Luiz Felipe Scolari.

Germania: Neuer - Lahm, Boateng, Hummels ('46 - Hummels), Höwedes - Schweinsteiger, Khedira ('76 - Draxler) - Özil, Kroos, T.Müller - Klose ('58 - Schürrle) Selecţioner: Joachim Löw.
Arbitru: Marco Rodriguez (Mexic)
Cartonaşe galbene: Dante

0-1, min. 11: Özil execută un corner de pe partea dreaptă, Thomas Müller, lăsat liber, reia din voleu printre doi apărători brazilieni, portarul Julio Cesar, mascat de aceştia, neputand interveni la un şut relativ uşor.
0-2, min. 23: Müller pasează cu călcaiul pentru Klose, care devine cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale;
0-3, min. 24: dintr-un corner executat de pe dreapta de Lahm mingea trece pe langă Müller şi Klose şi ajunge la Kroos, care înscrie din marginea careului;
0-4, min. 26: Kroos, un doi cu Khedira
0-5, min. 29: Khedira, dintr-o combinaţie cu Özil
0-6, min. 69: Schürrle, printre megaliţii din apărarea braziliană, din centrarea lui lui Lahm.
0-7, min.79: Schürrle, şut în diagonală de la 8 metri, peste portar
1-7, min. 90: Oscar, lansat de William, rămane singur cu Neuer şi îl execută cu un şut pe jos.

Încurajată de un public la limita de incandescenţă echipa Braziliei a pornit vijelios cea mai importantă partidă de pană acum de la această Cupă Mondială. Primul atac, primul corner, primul şut la poartă (Marcelo) au aparţinut gazdelor. Nemţii nu s-au arătat îngrijoraţi de şarjele celor doi fundaşi laterali, de demarcările lui Oscar, fiindcă ştiau că, acolo la finalizare, e o gaură mare cat Amazonia. Şi brazilienii nu-şi pot permite să-şi arunce fundaşii în atac împotriva Germaniei. Pe nesimţite, încep să apară incursiunile germane. Müller a scăpat spre poartă şi a fost blocat în ultimă instanţă de Marcelo; Khedira s-a trezit în faţa porţii şi a şutat în Tony Kroos! Apoi, tot pe nesimţite, germanii au pus stăpanire pe joc. Una dintre cele mai bune defensive de la acest campionat, seamănă cu o adunătură de puşti înfumuraţi de la vreo şcoală profesională din Albania. Din minutele 23-24 începem să ne amintim de faimosul Germania - Argentina de la Mondialul vuvuzelelor, cand "Mannschaft" a dat patru boabe echipei de vedete a pseudo-antrenorului Maradona. Ce Maradona? Echipa lui Felipäo a depăşit toate recordurile negative ale unei echipe cu pretenţie. Ce "Maracana 1950". Atunci, în falsa finală cu Uruguay, brazilienii au dominat cu autoritate, au condus cu 1-0 şi au luat două goluri pe un final în care celestinii au realizat că se poate. La Belo Horizonte, însă Brazilia, marea favorită, a fost făcută KO în mai puţin de şase minute. Şase minute care au ucis, într-un fel, mult aşteptata semifinală, totul semănand a "confruntare" între călău şi victima însangerată.
Toată lumea umblă la statistici: s-a pomenit de cea mai aspră înfrangere a Braziliei din istorie (un 0-6 cu Uruguay din 1920!). Sau cel mai greu eşec al unei echipe gazdă: 1-4 Mexic - Italia în 1970, 0-3 Africa de Sud - Uruguay 0-3. Nici pe departe de ceea ce s-a întamplat la Belo Horizonte.
După pauză, Scolari face schimbări: alea pe care le ştie şi le si-la-bi-seş-te şi noaptea: intră  Ramires, intră Paulinho şi "cariocaş" încearcă să mai îndulcească eşecul. Dar, Ramires trage în portar, iar Neuer (al naibii neamţ!) s-a supărat şi a mai parat două şuturi. În 45 de minute Brazilia n-a reuşit decat un singur şut SPRE poartă, în timp ce germanii au tras zece, dintre care nouă pe poartă şi cinci goluri. În primele minute de după pauză, brazilienii au tras patru şuturi pe poartă, de fapt PE PORTAR. Şi acelea în condiţiile în care germanii păreau puţin preocupaţi de ofensivă. Au încercat mai rar, Müller a tras peste poartă, a înscris şi Schürrle (egaland şi apoi depăşind anti-recordul brazilian din 1920) şi totul s-a sfarşit în ole-urile fanilor brazilieni la jocul de pase al nemţilor. Plus reuşita lui Oscar care cu greu poate fi numit gol de onoare. Cat despre cel mai detestat om al Braziliei la această oră, Luiz Felipe Scolari, nu are decăt să mediteze la drumul de la extazul din 2002 şi agonia din 2012.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.