Sport

Au mai scăpat odată

Ziarul de Vrancea
6 iul 2014 616 vizualizări
1-0, min. 8: Di Maria pasează spre careu, mingea ricoşează dintr-un apărător la Higuain, care şutează fără preluare, de la marginea interioară a careului mare. Argentina –Belgia 1-0 (1-0), la Brasilia. Un gol marcat devreme al lui Higuain a rezolvat problema alb-albaştrilor Argentina: Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Basanta - ¸ Biglia, Mascherano – Lavezzi (’70 – Palacio), Messi, Di Maria (’33 – Perez) – Higuain (’81 – Gago). Selecţioner: Alejandro Sabella Belgia: Courtois - Alderweireld, van Buyten, Kompany, Vertonghen - Fellaini, Witsel – Mirallas (’59 – Mertens), De Bruyne, Hazard (’77 – Chadli) – Origi (’59 – Lukaku). Selecţioner: Marc Wilmots Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia). Cartonaşe galbene: Biglia / Hazard, Alderweireld,

Al treilea sfert de finală al Cupei Mondiale a fost menit să demonstreze că Belgia, una dintre cei mai promiţători “tigrişori” din fotbalul mondial inter-ţări (“les diables rouges”) mai au de trudit mult pană la performanţă. Şi că Argentina asta de la “Brazil 2014” este periculoasă, ba chiar redutabilă şi cu Messi în carje, chiar dacă noul “Mesia” a cam caştigat de unul singur toate meciurile de pană acum. Leo şi-a arătat muşchii încă din min. 2, cand a dat o pasă “marcă înregistrată” spre Di Maria, nefructificată de motorul Realului. Însă jocul nu i-a mers în partida de pe stadionul care poartă numele lui “Mané” Garrincha. Pe langă faptul că a avut cateva situaţii excelente de lovituri libere oferite de coechipierii săi, ratate, Messi s-a trezit în ultimul minut cu o minge la picior, singur cu portarul, dar balba sa a amplificat zvonurile privitoare la “complexul Courtois”. Golul argentinian din minutul 9, care a spart ghinionul lui Higuain (golgeterul Argentinei la ediţia precedentă) a fost exact ceea ce a trebuit pentru a transforma meciul de la Brasilia într-un fel de Germania – Franţa, “remake” al semifinalei din 1986.
Belgia? O echipă îmbolnăvită de suficienţă după zenitul din meciul cu SUA. Marc Wilmots a pus la bătaie tot arsenalul disponibil, dar Mertens n-a fost cel din meciul cu Algeria, Origi n-a copiat partida cu Rusia, Lukaku n-a mai jucat rolul de armă secretă, iar superstarul Hazard ar fi trebuit să îmbrace echipamentul Chelsea, ca să-şi justifice notorietatea. Inepuizabilul De Bruyne s-a chinuit, a centrat, a dat cu capul, a torpilat... Inutil, pentru că “Brazil 2014” a avut vedete de operetă, antrenori de operetă, în niciun caz portari de operetă. Argentinianul Romero a demonstrat acest lucru. Cel mai important lucru al acestei partide, după golul decisiv al lui “Pipita”, a fost pierderea lui Di Maria, al doilea atu al antrenorului Sabella, după Messi. Argentina va întalni “portocala” în semifinale şi va trebui să se bazeze aproape exclusiv pe Leo, mai ales că în materie de bancă tehnică, Marc Wilmots promite, dar mai are de învăţat de la van Gaal!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.