Sport

Petru Alexandru Luncanu a caştigat trofeul "Vrancea Trophy"

Dan Chiriac
6 iul 2014 1564 vizualizări
In finala de azi s-au întalnit Petru Alexandru Luncanu - Omar Giacalone 6-4, 6-1.Considerat de mulţi a fi adevărata finală, meciul din semifinale, dintre romanii Antonescu şi Luncanu, a durat aproape trei ore.Ediţia a IX-a a „Vrancea Trophy - Trofeul Consiliului Judeţean Vrancea”, derulată între 28 iunie şi 6 iulie, s-a încheiat duminică după amiaza

Petru Alexandru Luncanu a câştigat proba de simplu a „Vrancea Trophy – Trofeul Consiliului Judeţean Vrancea”, disputată duminică, de la ora 13,00, pe terenul 1 al Complexului Milcovul Sud din Focşani. Luncanu şi-a dorit să dubleze succesul din proba de dublu şi să obţină cecul oferit învingătorului. Giacallone spera la randul său să plece de la Focşani cu marele trofeu. A rezultat un meci spectaculos, caştigat în cele din urmă de Luncanu, cu scorul de 6-3, 6-1. Primul set a avut o desfăşurare cu un anume suspans: după 2-2, cu servicii câştigate de fiecare dintre cei doi competitori. În cele din urmă Giacalone a rupt ritmul şi a făcut break. Imediat, însă, Luncanu a câştigat pe serviciul italianului iar până la finalul setului a mai luat un break şi a încheiat cu 6-4, printr-un joc în crescendo ca valoare. Setul al doilea a adus în teren un Luncanu mai bătăios, mai inspirat în soluţiile tactice şi tehnice alese şi mai exact în lovituri şi scorul a ajuns repede la 4-0. Gaicalone şi-a câştigat apoi serviciul şi s-a făcut 4-1, apoi, 5-1. Ultimul game, cu Luncanu la serviciu, a fost cel mai lung al meciului, tenismenul italian încercând cu ultimele resurse să râmână în joc. Numeroşii spectatori prezenţi în tribune au asistat la mai multe schimburi de avantaj, au aplaudat cu generozitate eforturile jucătorilor iar în final victoria lui Petru Alexandru Luncanu, care a găsit lovitura decisivă! Game, set şi meci: 6-4, 6-1! "Pentru Luncanu Focşaniul este un tărâm al succesului pentru că aici a câştigat, vineri, titlul probei de dublu a ediţiei a IX-a a „Vrancea Trophy – Trofeul Consiliului Judeţean Vrancea”, iar în urmă cu trei ani, titlul la simplu! Omar Giacalone a fost un finalist de bună calitate, a dat adversarului său din finală o replică apreciată de spectatori şi a avut o prestaţie generală care îi face pe cunoscători domeniului să-l aştepte cu interes în ediţiile viitoare ale „Vrancea Trophy – Trofeul Consiliului Judeţean Vrancea”.", se arată într-o notă de presă trimisă de jurnalistul Petrică Butuc în numele organizatorilor.

Doi romani în semifinală


Cel mai spectaculos meci a avut loc sambătă şi a opus doi jucători din Romania. Petru Luncanu şi Vasile Antonescu au oferit publicului spectator un meci de „toţi banii”, cu schimburi lungi de mingi, dar şi mingi scurte sau veniri la fileu. Cele aproape 180 de minute de joc au ţinut cu sufletul la gură spectatorii prezenţi în tribune. Startul partidei a însemnat patru game-uri decise doar la avantaje. A fost nevoie de aproape 40 de minute pentru ca Vasile Antonescu să se distanţeze la 3-1. Break-ul reuşit l-a ajutat pe acesta să caştige primul set cu 6-4. Petru Luncanu a demonstrat însă, la fel ca şi în partida cu Dragoş Dima, din sferturile de finală, că are forţa de a reveni. Caştigător în proba de dublu, Luncanu a caştigat setul doi cu 6-4. Setul decisiv nu a avut însă istoric. Antonescu a cedat, iar adversarul său s-a impus cu 6-0. Mulţi au considerat că acest meci a fost „adevărata” finală de la Vrancea Trophy. Prima semifinală a turneului focşăneran a opus doi italieni, Omar Giacallone - cap de serie nr.  4,  şi Ferdinando Bonucelli. Favoritul meciului s-a impus lejer în primul set, 6-0. Giacallone a ajuns în finală după ce a caştigat şi în actul secund cu 6-3.


Luncanu şi Carpen, învingători la dublu


„Vrancea Trophy – Trofeul Consiliului Judeţean Vrancea” şi-a epuizat partidele din proba de dublu vineri, când a avut loc finala disputată de perechile Vlad Victor Cornea - Petru Alexandru Luncanu şi Alexandru Daniel Carpen-Maxim Dubarenco. Meciul a avut un prim set foarte strâns, în care dublurile şi-au câştigat fiecare serviciul până la 6-6 iar în tie-break, Cornea şi Luncanu au încheiat conturile cu 8-6. A fost un set cu tenis spectaculos, cei patru jucători onorând finala competiţiei! Setul al doilea a fost fără istoric, Carpen şi Dubarenco reuşind să câştige un singur game. Pentru victoria în finală, Victor Cornea - Petru Alexandru Luncanu au primit din partea organizatorilor un cec în valoare de 620 de dolari oferiţi de Consiliul Judeţean Vrancea. Finaliştii Alexandru Daniel Carpen-Maxim Dubarenco au primit, la rândul lor, un cec de 320 de dolari americani.

 

Tenismeni din patru continente


Festivitatea de premiere a avut loc ieri, imediat după meciul dintre Lunganu şi Giacalone, cu participarea lui Dragoş Bârlădeanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, instituţia care a oferit premiile de 10.000 de dolari ale turneului. Câştigătorul de la simplu, Petru Alexandru Luncanu, a primit un cec în valoare de 1.440 de dolari iar finalistul Omar Giacalone un cec în valoare de 848 dolari. „Vrancea Trophy – Trofeul Consiliului Judeţean Vrancea”, ediţia a IX-a s-a încheiat! Rămâne o impresie generală excelentă – evocată de oaspeţi, jucători şi arbitri, ca şi de focşănenii care au urmărit, vreme de zece zile, la ei acasă, tenismeni din patru continente, veniţi la turneul futures de la Focşani pentru a-şi găsi, eventual consolida, drumul spre marea performanţă. Au fost zece zile de frumos spectacol sportiv, agreat de spectatori ca o promisiune pentru ediţia a X-a a „Vrancea Trophy – Trofeul Consiliului Judeţean Vrancea”! ", au concluzionat organizatorii. (Dan CHIRIAC, C. MARIN)

Rezultate sferturi

Luncanu – Dima 5-6, 6-1, 6-1
Dubarenco-Antonescu 6-4, 2-6,2-6
Mensurado-Giacalone 2-6,1-6
Cammarata-Bonucelli 6-4,7-5

Rezultatele semifinale:
Cammarata – Giacalone 3-6, 0-6
Luncanu – Antonescu 4-6, 6-4, 6-0

Finala:
Luncanu – Giacalone 6-3, 6-1

Finala de dublu:

Cornea/Luncanu – Carpen/Dubarenco 7-6, 6-1


Vreme de zece zile, focşănenii au putut urmări la ei acasă tenismeni din patru continente, veniţi la turneul futures de la Focşani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.