Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Elena Ruse, în semifinale la Wimbledon

Ziarul de Vrancea
4 iul 2014 560 vizualizări
Jucătoarea Elena Gabriela Ruse s-a calificat, ierii, în semifinalele probei de junioare din cadrul turneului de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului.

Ruse a învins-o în sferturile de finală, cu scorul de 6-4, 6-3, după o oră şi 12 minute de joc, pe sportiva chineză Xu Shilin. , cap de serie numărul 10. În penultimul act al probei de junioare, romanca o va întalni pe jucătoarea slovacă Kristina Schmiedlova, a opta favorită. Elena Gabriela Ruse, în varstă de 16 ani, a început tenisul la varsta de patru ani şi jumătate la CS Dinamo. Din 2012 este antrenată de o echipă formată din Dan Manciu, Adrian Crucian, Apostu Artemon şi Adrian Gavrilă. În 2013, Ruse a caştigat titlul naţional la categoria de varstă sub 16 ani, iar la dublu a devenit campioană naţională la sub 18 ani. De asemenea, la categoria de varstă sub 18 ani, Ruse a obţinut locul trei în proba de simplu.
    
"Hagi o să se răzgandească"

Directorul tehnic al FRF, Anghel Iordănescu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că Gheorghe Hagi va reveni la meciurile echipei naţionale, chiar dacă a anunţat că nu va mai asista din tribune la aceste întalniri atat timp cat cumnatul său Gheorghe Popescu se află la închisoare. "Eu sunt convins că Gheorghe Hagi, mai devreme sau mai tarziu, se va întoarce alături de echipa naţională. Iubeşte prea mult fotbalul, iubeşte prea mult tricoul echipei naţionale", a spus Iordănescu. Fostul internaţional Gheorghe Hagi a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că atat timp cat cumnatul său, Gheorghe Popescu, condamnat în Dosarul Transferurilor, se va afla la închisoare, el nu va asista la meciurile organizate de FRF.

Massone se întalneşte cu jucătorii Rapidului

Massone Fostul manager sportiv al FC Rapid, Renzo Rossi, a declarat, ierii, pentru MEDIAFAX, că discuţiile pentru preluarea grupării giuleştene de către omul de afaceri italian Angelo Massone sunt foarte avansate, fiind posibil ca documentele să fie semnate astăzi. "Angelo Massone s-a întalnit în mai multe randuri cu domnul Zamfir şi cu doamna Cristina Andronache (n.r. - administrator judiciar). Discuţiile de preluare a clubului sunt foarte avansate. Este posibil ca documentele să se semneze chiar astăzi. Mai sunt unele mici detalii de pus la punct. Angelo Massone pleacă în cursul acestei zile în Italia, dar dacă nu se semnează astăzi oricum dansul se întoarce la Bucureşti săptămana viitoare", a spus Rossi. Renzo Rossi a precizat că Angelo Massone va face cunoştinţă astăzi cu jucătorii din lotul echipei Rapid.   

Petrolul se aşteaptă la o deplasare în Albania

Echipa albaneză KS Flamurtari a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 3-2 (1-2), formaţia georgiană FC Sioni Bolnisi, în prima manşă a turului întai preliminar al Ligii Europa. Golurile învingătorilor au fost marcate de Veliu ('20), Kuqi ('74) şi Lika  ('90^3), în timp ce pentru gazde a înscris Isiani, în minutele  27 şi 30. Partida retur se va disputa săptămana viitoare. Formaţia Petrolul Ploieşti va întalni învingătoarea dublei manşe dintre FC Sioni Bolnisi (Georgia) şi KS Flamurtari (Albania), în turul doi preliminar al Ligii Europa. Echipa ploieşteană va disputa prima manşă în data de 17 iulie, pe teren propriu, şi returul la 24 iulie, în deplasare.

Grupă grea pentru Autobergamo

Campioana Romaniei la fotbal în sală, Autobergamo Deva, şi-a aflat adversarii pe care îi va înfrunta în Grupa de Elită a UEFA Futsal Cup ediţia 2014-2015, competiţia Europeană de futsal rezervată campioanelor naţionale din Europa, Debutantă într-o competiţie continentală, Autobergamo Deva a fost repartizată la tragerea la sorţi într-o grupă din care mai fac parte echipele Lokomotiv Harkov (Ukraina), ŢSK Dina Moscova (Rusia) şi una din campioanele din Malta - Balzan FC – sau Danemarca - København Futsal – care vor juca meci de baraj.  Grupa de Elită se va disputa în perioada 30 septembrie – 5 octombrie la Moscova. Caştigătoarea grupei se va califica în turneul Final Four din aprilie 2015. Înfiinţată în anul 2013, FC Autobergamo Deva a caştigat titlul de campioană naţională încă din primul sezon în Liga 1, statut care îi dă dreptul să reprezinte Romania în UEFA Futsal Cup.

Descalificare în CAF

Reprezentativa Guineei Ecuatoriale a fost descalificată, joi, de Confederaţia Africană de Fotal (CAF), din preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni (CAN) 2015, deoarece a aliniat un jucător care nu era eligibil. "Naţionala Mauritaniei s-a calificat în următorul tur preliminar al CAN 2015 şi echipa Guineei Ecuatoriale este considerată eliminată", se arată într-un comunicat al CAF. Mauritania, care a întalnit Guineea Ecuatorială în data de 17 mai, la Nouakchott, în prima manşă a turului 1 preliminar, şi-a manifestat reticenţa cu privire la mai mulţi jucători din Guineea Ecuatorială. Printre jucătorii respectivi se numără şi Thierry Fidieu Tazemeta, de origine cameruneză, dar care este şi cetăţean al Guineei Ecuatoriale. Potrivit CAF, trecerea sa de la echipa Camerunului la selecţionata Guineei Ecuatoriale nu a fost conformă cu regulamentele FIFA. Federaţia din Guineea Ecuatorială ar fi trebuit să trimită la Comisia FIFA pentru statutul jucătorilor o solicitare în scris şi motivată pentru a obţine trecerea fotbalistului la altă selecţionată, ceea ce nu s-a întamplat.

Antrenor nou la Valencia

Fostul portar portughez Nuno Espirito Santo este noul antrenor al echipei Valencia, contractul său fiind valabil pană la 30 iunie 2015, cu posibilitate de prelungire cu un sezon, în funcţie de performanţel. Nuno, în varstă de 40 de ani, a antrenat în ultimele două sezoane echipa Rio Ave. El îi succede la Valencia argentinianului Antonio Pizzi, demis marţi, după doar şase luni de colaborare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.