Sport

Bătălie europeană pe Maracana

Ziarul de Vrancea
3 iul 2014 545 vizualizări
Franţa - Germania şi Brazilia-Columbia în sferturile de finală ale Cupei Mondiale

Pauza de două zile în întrecerile Cupei Mondiale de fotbal se curmă astăzi cu primele două meciuri din cadrul sferturilor de finale. Ambele partide sunt foarte echilibrate dar se distinge prin tradiţie derbiul european Franţa - Germania. În decursul istoriei Cupei Mondiale, cele două ţări vecine s-au întalnit de trei ori, şi de două ori au caştigat germanii. Prima dată, la Cupa Mondială din 1958, caştigată de Brazilia, în Suedia, Franţa şi Germania au jucat finala mică. Se întalnea cea mai bună generaţie a fotbalului francez de pană atunci, cu Fontaine, Kopa, Piantoni şi cu campioana mondială. Germanii au intrat pe teren deziluzionaţi de eliminarea în semifinale în faţa gazdelor, o înfrangere la care - spuneau ei - a contribuit un arbitru maghiar, care s-ar fi răzbunat, în felul său, pe deznodămantul finalei anterioare din 1954. Francezii pierduseră semifinala cu o Brazilie strălucitoare. Astfel s-a consumat un meci încheiat cu un neverosimil rezultat de 6-3 pentru Franţa, meci în care Just Fontaine a înscris 13 goluri, record neegalat într-o ediţie. În 1982, la Sevilla, s-a disputat o semifinală de vis. 1-1 după timpul regulamentar, apoi în prelungiri francezii au condus cu 3-1, dar nemţii, cu Rummenigge introdus pe post de armă secretă, au reuşit să egaleze şi, la loviturile de departajare, ca de obicei, au avut caştig de cauza. Peste patru ani, în Mexic, a venit ora revanşei, numai că a fost un altfel de meci. Germanii au înscris foarte repede, printr-un şut surprinzător al lui Andy Brehme şi apoi au "
betonat careul" apărand acest rezultat. Francezii au atacat tot timpul şi, cum se întamplă deseori în fotbal, în ultimele minute, Rudi Völler a marcat pe contraatac şi scorul a fost de 2-0. În competiţia din Brazilia, ambele echipe au părut în formă bună, cu excepţia evoluţiilor din optimi. Atat Franţa, cat şi Germania, au apărări foarte bune, însă forţa ofensivă a germanilor, cu Thomas Müller şi Götze, pare a fi superioară.
Brazilia - Columbia este o premieră la Cupa Mondială, însă suporterii "cariocas" au motive să se teamă, din moment ce brazilienii s-au canonit cu Mexic şi Chile, care nu s-au arătat superioare Columbiei. Brazilienilor le-a venit inima la loc cand au aflat că Neymar este apt de joc, pentru că tot jocul lor se bazeaza pe asul Barcelonei. Singurul absent din lotul lui Scolari este mijlocaşul Luiz Gustavo. Columbia este echipa degajată, fără presiune şi poate produce marea surpriză a campionatului.
Reamintim, celelalte două partide din sferturi se dispută sambătă: Argentina - Belgia şi Olanda - Costa Rica.


Franţa - Germania, ora 19:00, la Rio de Janeiro
Franţa: Lloris - Débuchy, Varane, Koscielny, Evra - Pogba, Cabaye, Matuidi - Valbuena, Griezmann, Benzema. Selecţioner:  Didier Deschamps.
Germania: Neuer - Boateng, Martesäcker, Hummels, Höwedes - Schweinsteiger, Kroos - Özil, Müller, Götze. Selecţioner: Joachim Löw.
Arbitru: Nestor Pitana (Argentina).

Brazilia - Columbia, ora 23:00, la Fortaleza
Brazilia: J.Cesar - D. Alves, T.Silva, D.Luiz, Marcelo - Ramires, Fernandinho- Hulk, Oscar, Neymar - Fred. Selecţioner: Luiz Felipe Scolari,
Columbia: Ospina -Zuñiga,  Zapata, Yepes, Armero - Cuadrado, Aguilar, Sanchez, Rodriguez - Guttierez, Martinez. Antrenor: José Pekerman.
Arbitru: Carlos Velasco (Spania).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.