Sport

Punct final la Wimbledon, pentru Halep

Ziarul de Vrancea
3 iul 2014 468 vizualizări
Simona a pierdut semifinala cu Eugénie Bouchard, care s-a calificat în premieră într-o finală de Grand Slam

Simona Halep a ratat, ieri, calificarea în finala turneului de la Wimbledon, cedand în două seturi întalnirea cu canadianca Eugénie Bouchard, scor 6-7, 1-6. Simona  a început mai bine ca în partida precedentă, cu Sabine Liscki, şi a reuşit break-ul în game-ul al treilea al meciului, dar canadianca a replicat imediat şi a caştigat şi ea pe serviciul romancei. La mingea de rebreak a adversarei, Halep a făcut o entorsă, după ce a alunecat şi piciorul stang i s-a blocat în teren. Ea a fost nevoită să ceară time out medical, pentru a i se aplica un bandaj la încheietura gleznei, apoi a revenit pe teren. Afectată de dureri, jucătoarea din Constanţa a încercat să scurteze durata schimburilor de mingi. În replică, Bouchard a ales să o plimbe pe romancă pe toată lăţimea terenului. Halep a rezistat ritmului, ajutată fiind şi de lipsa de precizie a loviturilor adversarei (15 greşeli în set). Uşor, uşor, rigiditatea în mişcare a jucătoarei romane a scăzut. Cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul, astfel că s-a ajuns în tie-break. La scorul de 3-2 pentru Halep, unei spectatoare din tribune i s-a făcut rău şi arbitrul Kader Mouni a oprit meciul şi cerut asistenţa organziatorilor. Partida a fost reluată după cateva minute. Halep a condus cu 4-2, Bouchard a întors scorul la 6-4 în favoarea ei şi apoi a închis setul cu 7-5 în tie-break, după 60 de minute.  Şi setul al doilea a început cu două game-utrii în care ambele sportive şi-au caştigat serviciul. însă jocul canadiencei a crescut în precizie, astfel că ea a obţinut break-ul la 1-1, apoi a dus scorul la 3-1. Ezitantă la serviciu în continuare, Simona Halep a cedat încă un break, iar Bouchard a ajuns la scorul de 5-1. Jucătoarea născută la Montreal a ratat trei mingi de meci pe serviciul romancei, a mai irosit încă două pe propriul serviciu, dar a fructificat-o pe a şasea, şi a caştigat setul, cu 6-2, şi meciul după o oră şi 34 de minute.
În finală, prima de Grand Slam din cariera ei, Eugénie Bouchard va juca, sambătă, împotriva sportivei cehe Petra Kvitova, locul 6 WTA, care a învins-o cu 7-6, 6-1 (79 de minute) pe compatrioata sa, Lucie Safarova (23).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.