Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Viorel Moldovan, selecţioner la tineret

Ziarul de Vrancea
3 iul 2014 514 vizualizări
Fostul tehnician al echipei Rapid, Viorel Moldovan, este noul antrenor al selecţionatei de tineret a Romaniei, el urmand să preia postul lăsat liber la 18 iunie de Bogdan Stelea plecat la Viitorul Constanţa, informează site-ul Federaţiei Romane de Fotbal.

Antrenorul Viorel Moldovan i-a anunţat pe jucători la finalul antrenamentul de ieri de la Mogoşoaia că nu va continua la Rapid. Contractul tehnicianului cu FC Rapid a expirat la 30 iunie, însă a fost prezent la reunirea lotului de marţi, cand a condus primul antrenament al echipei. Atunci a afirmat că va accepta prelungirea contractului numai în situaţia în care conducerea va achita toate restanţele salariale către jucători şi către ceilalţi angajaţi, iar clubul va avea un buget echilibrat pentru sezonul următor. Tehnicianul Viorel Moldovan a condus formaţia Rapid din 18 septembrie 2013 cand a semnat un contract valabil un sezon. El a obţinut cu formaţia giuleşteană promovarea în Liga I, clasandu-se la finalul ediţiei 2013-2014 a Ligii a II-a pe locul secund al clasamentului Seriei I.

A patra schimbare, în prelungiri?

Consiliul FIFA al antrenorilor va propune, pentru viitoarea ediţie a Cupei Mondiale, Rusia-2018, ca echipelor naţionale să le fie permis să efectueze o a patra modificare, în cazul în care partidele vor ajunge în prelungiri. Francezul Gerard Houllier, membru în Grupul de Studiu Tehnic al FIFA, a declarat că introducerea celei de-a patra modificări va fi discutată la următoarele întalniri. În prezent, sunt permise trei modificări, inclusiv pentru prelungirile partidelor. Houllier susţine că introducerea unei schimbări suplimentare ar duce la mai puţine probleme musculare pentru jucători. El a afirmat că ideea i se pare bună, însă numai în prelungiri. Fostul antrenor francez a precizat că în cazul în care un jucător se accidentează în prelungiri, atunci acesta ar putea fi schimbat.

Pandurii a transferat un elveţian

Mijlocaşul ofensiv elveţian Gezim Shalaj a semnat un contract pe un an, cu opţiune de prelungire pentru încă două sezoane, cu gruparea Pandurii Targu Jiu, a anunţat site-ul oficial al clubului gorjean. Shalaj, în varstă de de 23 de ani, a evoluat ultima oară pentru FC Lugano, echipă din liga secundă elveţiană ce a reuşit să învingă Steaua, în urmă cu o săptămană, într-un meci amical, cu scorul de 5-2.  În acea partidă, Shalaj a evoluat timp de 45 de minute şi a oferit două pase de gol. Mijlocaşul a ajuns deja în cantonamentul de la Sibiu al echipei antrenate de Petre Grigoraş.  În cariera sa, Shalaj a mai jucat la FC Lucerna, SC Dudingen şi SC Kriens. La FC Lugano, el a jucat 50 de meciuri, a marcat cinci goluri şi a dat 12 pase de gol.

Mihai Costea a luat drumul Poloniei

Atacantul echipei Steaua, Mihai Costea, în varstă de 26 de ani, va juca sub formă de împrumut în sezonul viitor la caştigătoarea Cupei Poloniei din acest an, WKS Zawisza Bydgoszcz. "Romanul de 26 de ani era considerat un mare talent în prima ligă. Altfel Steaua nu ar fi dat din greşeală 1,3 milioane de euro pe jucător, iar patronul Gigi Becali nu l-ar fi luat de la Universitatea Craiova. După primul sezon petrecut la Steaua, Costea s-a descurcat bine, înscriind şapte goluri, dand şase pase decisive în cele 22 de meciuri jucate. în al doilea an la Steaua, el a avut un sezon de coşmar. Antrenorul nu l-a mai vrut, a jucat în doar două meciuri şi în cele din urmă a ajuns în echipa de rezerve. Acum, el vrea să o ia de la început şi vrea să aibă performanţe la echipa noastră", a notat wkszawisza.pl. Zawisza Bydgoszcz este un club fondat în 1946, iar anul trecut a promovat în prima ligă poloneză, la finalul căruia a caştigat primul trofeu din istorie, Cupa Poloniei, echipa urmand să joace în Liga Europa..

Toni Kroos, la Real Madrid

Deţinătoarea Ligii Campionilor, Real Madrid, îl va achiziţiona pe jucătorul german al echipei Bayern München, Toni Kroos, în schimbul a 25 de milioane de euro, transferul urmand să fie perfectat după terminarea Cupei Mondiale, informează marca.com. Potrivit sursei citate, cele două cluburi au început negocierile în cursul zilei de luni, iar miercuri au ajuns la un acord pentru internaţionalul german, care participă în această perioadă la Cupa Mondială din Brazilia. Jucătorul de 24 de ani ar urma să semneze un contract pentru următoarele cinci sezoane. De curand, Bayern München i-a propus lui Kroos prelungirea contractului scadent vara viitoare, însă mijlocaşul a refuzat oferta.

Li Na, părăsită de antrenor

Jucătoarea chineză de tenis Li Na a rămas fără antrenor după ce argentinianul Carlos Rodriguez a renunţat la colaborarea cu sportiva clasată pe locul 2 WTA. "Eu am fost cel care a renunţat. Trebuie să mă întorc la academia de tenis de la Beijing, cu care am contract pană în 2016. Am discutat cu ea în seara înfrangerii suferite, la Wimbledon, în faţa jucătoarei Zahlavova. Nu se aştepta, a plans... A fost un moment foarte dur. Dar  a înţeles pană la urmă", a declarat fostul antrenor al lui Justine Henin. Deşi sportiva din China a fost eliminată în primul tur la Roland Garros şi în turul trei la Wimbledon, colaborarea cu Carlos Rodriguez, începută în 2012, a fost un fructuoasă, Na Li urcand de pe locul 11 pe locul 2 WTA. în această perioadă, ea a caştigat patru titluri, la Cincinnati în 2012, Shenzhen în 2013 şi 2014, precum şi Australian Open în 2014.

FC Barcelona este apropae de a obţine transferul atacantului urguayan Luis Suarez de la FC Liverpool pentru suma de 88 de milioane de euro, a scris presa engleză. Oficialii clubului spaniol şi cei ai grupării engleze au avut deja, miercuri, o rundă de negocieri în acest sens, considerată fructuasă de ambele părţi. Primii oferă 70 de milioane de lire sterline pentru jucătorul de 27 de ani, în timp ce conducătorii FC Liverpool cer 80 de milioane de lire sterline (aproximativ 100 de milioane de euro).În această afacere, FC Barcelona ar putea să-l includă şi pe atacantul chilian Alexis Sanchez, pentru a plăti o sumă mai mică de bani.Suarez este sub contract cu Liverpool pană în 2018 şi are un salariu de 200.000 de lire sterline (250.000 de euro) pe săptămană.

Atacantul uruguayan, care l-a muşcat de umăr pe fundaşul italian Giorgio Chiellini la un meci de la Cupa Mondială, a fost suspendat nouă meciuri de FIFA şi a primit o interdicţie de patru luni pentru orice activitate legată de fotbal. Suarez nu va avea acces pe stadioane în perioada suspendării şi va trebui să achite o amendă de 100.000 de franci elveţieni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.