Sport

Pulsul a crescut în final

Ziarul de Vrancea
2 iul 2014 450 vizualizări
Argentina - Elveţia 1-0 (0-0; 0-0), la Sao Paulo * portarul elveţian a fost aproape să egaleze din foarfecă

Argentina: 1. Romero – 4. Zabaleta, 17. Fernandez, 2. Garay, 16. Rojo (min. 105^1 – 23. Basanta) – 5. Gago (min. 106 – 6. Biglia), 14. Mascherano, 7. Di Maria – 22. Lavezzi (min. 74 – 18. Palacio), 10. Messi, 9. Higuain. Antrenor: Alejandro Sabella.
Elveţia: 1. Benaglio – 2. Lichtsteiner, 22. Schär, 20. Djourou, 13. R. Rodriguez – 11. Behrami, 8. Inler – 10. Xhaka (min. 65 – 16. Gelson), 23. Shaqiri, 18. Mehmedi (min 113 – 15. Dzemaili) – 19. Drmic (min. 82 – 9. Seferovic). Antrenor: Otmar Hitzfeld.
Cartonaşe galbene: Rojo (’90), Di Maria (‘120), Garay (‘120 ^4) / Xhaka (’36), Fernandes (’73).
Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia).

1-0, min.118: Di Maria, cu un şut de la 14 metri, lateral dreapta, la colţul lung, după o pasţă a lui Messi.

Aproape jumătate de oră, plictisul a fost rege la Sao Paulo, Romero şi Benaglio neavand nimic, dar absolut nimic de făcut! Partida a început brusc, în minutul 28: Shaqiri a creat o fază pe dreapta, i-a pasat lui Xhaka, şutul acestuia, de la 11 metri, fiind respins de portar, care a anihilat apoi şi încercarea lui Lichtsteiner, de la 25 de metri. Cu o construcţie lentă, previzibilă, cu un Messi care alerga cat un copil de mingi, Argentina nu a fost periculoasă cu adevărat nici după acel minut, faptul că singurul moment ceva mai important a fost o ratare a unei lovituri de cap (Garay, în minutul 30) spunand multe. De aceea, Elveţia a fost nemuţumită de rezultatul pauzei, mai ales că Drmic a scăpat singur cu portarul în minutul 39, finalizarea însemnand însă o simplă pasă la portar.
Europenii au început mai bine şi actul secund, însă Argentina s-a trezit în minutul 59, cand a preluat total controlul, semnalul fiind dat de încercarea lui Rojo. Apoi, Benaglio a parat “capul” lui Higuain (’62) şi şutul lui Messi (’78), care trimisese peste poartă în minutul 67, astfel că s-a ajuns în prelungiri. Care au aparţinut tot sud-americanilor,  cateva lovituri de cap şi un şut extrem de periculos trimis de Di Maria (‘109) colorand un meci care s-a aprins cu adevărat în final, cand s-a jucat la puls 200. Al unsprezecelea şut (!) expediat de Di Maria a găsit ţinta, portarul Benaglio a fost la un pas de a reuşi o “foarfecă” memorabilă, Dzemaili a trimis cu capul de la 4 metri în bară (!), mingea, care a ricoşat tot în elveţian, trecand apoi pe langă poartă, Di Maria a şutat de la 45 de metri pe langă poarta goală, iar Shaqiri a trimis în zid dintr-o lovitură liberă de la 17 metri! Aşadar, calificare muncită într-o partidă plină de dramatism pentru Argentina, în faţa unei trupe elveţiene care are ce regreta. (Ovidiu MINEA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.