Sport

Un meci la cravaşă

Ziarul de Vrancea
2 iul 2014 479 vizualizări
Belgia -SUA 2-1 (0-0, 0-0) la Salvador * Romelu Lukaku a fost arma letală din prelungiri a "diavolilor roşii" care s-au calificat în optimi

Belgia: Courtois - Alderweireld,  van Buyten, Kompany, Vertonghen - Fellaini, Witsel - Mertens ('60 - Mirallas), De Bruyne, Hazard ('111 - Chadli) - Origi ('91 - Lukaku). Selecţioner: Marc Wilmots.
SUA: Howard - Johnson ('31 - Yedlin), Gonzales, Besler - Cameron - Zusi ('70 - Wondolowski), Jones, Bradley, Bedoya (105^1 - Green) - Dempsey. Selecţioner: Jürgen Klinsmann.
Arbitru: Djamel  Haimoudi (Algeria).
Cartonaşe galbene: Kompany / Cameron

1-0, min. 92: noul intrat Lukaku interceptează un balon la 30 metri, centrează în careu, fundaşii americani se balbaie, De Bruyne preia şi de la 10 metri trimite mingea la colţul lung;
2-0, min. 105: contraatac al belgienilor, purtat de De Bruyne pe stanga, Lukaku trece pe langă Gonzales şi şutează sănătos, sub bară de la 10 m.
2-1, min. 107: pasă filtrantă a lui Bradley, Green înscrie fără preluare de la 11 metri.

Dezmăgirile oferite de mult-aşteptatele partide ale granzilor francezi, germani şi argentinieni, au fost compensate de această partidă, Belgia - SUA, care, chiar dacă oferea ceva promisiuni, nu se înscria printre capetele de afiş ale Cupei Mondiale. Chiar din primul minut s-a înregistrat prima ocazie de poartă, Origi scăpat spre poartă, a tras, dar Tim Howard a respins în corner. Belgienii au fost mai iuţi, dar şi mai experimentaţi, nu ca varstă ci ca densitate de jocuri tari. Chiar dacă yankeii s-au străduit să ţină de minge, în momentul în care Mertens şi Hazard scăpau pe benzi era jale. Americanii au avut prima ocazie în minutul 20, un şut bine plasat al lui Dempsey, rezolvat de Courtois, dar imediat a venit o replică strălucitoare a lui De Bruyne, care a driblat doi fundaşi şi a tras de puţin pe langă poartă. Americanii, fără a se blinda,  s-au descurcat mai bine în apărare şi singurul lucru anormal în această primă repriză este că nu s-a înscris.
Imediat după pauză, o centrare bună a lui De Bruyne l-a găsit pe Mertens, care a încercat să trimită o minge cu capul peste Howard, dar portarul american s-a întins şi a respins în corner. A fost semnalul unei ofensive continue a "diavolilor roşii" desfăşurate pe partea stangă cu "maşina de centrat" Vertonghen. Howard a rezolvat cu succes finalizările lui Origi, De Bruyne, Mertens şi Vertonghen însuşi, iar americanii au prins curaj, însă fără a avea mari şanse de finalizare, în afară de două şuturi periculoase ale lui Dempsey. Lansat de proaspătul Mirallas, Origi a şutat în Howard dintr-o poziţie bună. Tot Mirallas a şutat prost în min. 76, singur cu portarul în faţă, uşor laterali. Nici Hazard n-a avut mare şansă în faţa excelentului Howard, nici înaltul fundaş van Buytem ('82) şi pană în ultimele minute ale timpului suplimentar asediul "diavolilor" asupra fortăreţei lui Howard a fost ucigător. Culmea ironiei, în secundele finale, Wondolowski a avut victoria în picior, dar o execuţie defectuoasă şi o semnalare eronată de la tuşă, au trimis meciul în "extra-time".
Introducerea lui Lukaku a fost scanteia lui Wilmots în prelungiri: două "assist-uri", spre De Bruyne şi Vertonghen, dintre care numai una s-a soldat cu golul meritat, pentru că fundaşul stanga s-a balbait în careu. Şi pentru că Lukaku merita şi un gol, De Bruyne i-a returnat serviciul spre liniştea belgienilor. Dar meciul nu s-a încheiat: în actul doi al prelungirilor, rezerva Green a redus handicapul şi Jones a ratat o imensă ocazie de egalare. În replică, numai formidabilul Howard a putut să-l stopeze pe formidabilul Lukaku în drumul spre al treilea gol. Courtois a intervenit şi el magistral în faţa lui Dempsey. Americanii au căutat egalarea pană în final şi chiar au avut cateva şanse bune.



CAS
Programul sferturilor de finală
Vineri: Franţa - Germania (ora 19:00, Rio de Janeiro); Brazilia - Columbia (ora 23:00, Fortaleza)
Sambătă: Argentina - Belgia (ora 19:00, Brasilia), Olanda - Costa Rica (ora 23:00, Salvador)
Semifinalele vor avea loc în zilele 8 şi 9 iulie, de la ora 23:00: Brazilia (Columbia) - Franţa (Germania), la Belo Horizonte, respectiv, Argentina (Belgia) - Olanda (Costa Rica) la Sao Paulo. Finala mică se va disputa pe 12 iulie (23:00), la Brasilia, iar marea finală, pe 13 iulie (22:00), la Rio de Janeiro,



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.