Sport

Simona Halep a mai făcut o victimă

Ziarul de Vrancea
2 iul 2014 526 vizualizări
Jucătoarea romană s-a calificat în semifinalele turneului de Wimbledon * după ce a fost condusă cu 1-4 de germana Sabine Lisicki a caştigat toate game-urile pană la final şi s-a impus cu 6-4, 6-0 * în semifinale, urmează un meci al tinerei generaţii cu canadianca Eugénie Bouchard

Jucătoarea romană Simona Halep, locul 3 WTA, a realizat o nouă premieră, calificăndu-se în semifinalele turneului de la Wimbledon,  după ce a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-0, îm 57 de minute, pe sportiva germană Sabine Lisicki (19 WTA), devenind prima romancă ajunsă în această fază la cel mai prestigios turneu din lume.  Ieri, pe terenul central, Simona Halep şi-a dominat clar adversara, cu excepţia începutului de meci. Cu un serviciu puternic şi cu retururi precise, Lisicki s-a distanţat la 3-0, după un break în game-ul al doilea. Ea a încercat să scurteze punctele, lovind cu forţă mingea, pentru a nu-i permite romancei să-şi facă jocul variat. Odată cu scăderea intensităţii evoluţiei germanei şi înmulţirea greşelilor neforţate, Simona  a reuşit să facă break la a doua ocazia ivită, la 2-4, apoi a repetat performanţa la 4-4. Romanca şi-a adju decat setul după cinci jocuri caştigate la rand, în 34 de minute. Setul al doilea s-a disputat pe ritmul dictat de Simona Halep. Erorile comise de Lisicki au continuat, în timp ce Halep a jucat din ce în ce mai bine şi a mai înregistrat un 6-0, după cel din meciul cu Zarina Dias, din optimi. De la scorul de 4-1, sportiva germană nu şi-a mai adjudecat niciun game. Jucătoarea din Constanţa se află la numai un meci de locul 2 WTA. O calificare în finală o va "urca" pe Simona în poziţia a doua mondială, după americanca Serena Williams.
În semifinale, Simona o va întalni pe favorita numărul 13, canadianca Eugénie Bouchard, care s-a impus la fel de clar în faţa germanei Angelique Kerber (7WTA), cu 6-3, 6-4, în 72 de minute. Canadianca de 20 de ani a atins faza semifinalelor la toate turneele de Grand Slam desfăşurate în 2014, Australian Open, French Open şi Wimbledon. Halep şi Bouchard s-au mai întalnit o singură dată, în acest an, în optimile de finală la Indian Wells, cand romanca s-a impus cu 6-2, 1-6, 6-4. În cealaltă semifinală, se vor întalni două jucătoare din Cehia: Petra Kvitova (6WTA) - are a trecut în ultimul meci al sferturilor, cu 6-1, 7-5, pe o altă cehoaică, Barbora Zahlavova (23) - şi Lucie Safarova (23). 
În sferturile de finală ale turneului masculin, deţinătorul trofeului, Andy Murray, a fost eliminat (scor, 1-6, 6-7, 2-6) de către bulgarul Grigor Dimitrov (13 ATP).

Semifinalistele înaintea marelui meci
Simona Halep: "Nu a fost chiar uşor. A fost un meci bun, în care am început mai lent. Am fost condusă cu 4-1, după care am revenit şi am jucat cel mai bun tenis. A fost incredibil să joc pe Arena Centrală, m-am bucurat de fiecare moment acolo. Sunt fericită că am putut caştiga în două seturi, pentru că trebuie să fiu gata pentru meciul de maine. Şi la Roland Garros am fost jucătoarea cel mai bine clasată rămasă în competiţie, dar acum am mai multă experienţă, nu mai am atata presiune şi dau totul pe teren pentru că iubesc tenisul".
Eugénie Bouchard:  "Va fi o partidă grea cu Halep, am văzut că joacă foarte bine. Sunt mulţumită că joc în semifinale, dar de data asta ar fi bine să merg mai departe. Noi suntem noua generaţie şi ne aşteaptă multe în tenisul feminin".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.