Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Fotbalul bate NBA în SUA

Ziarul de Vrancea
2 iul 2014 477 vizualizări
Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a declarat, marţi, că este impresionat de succesul pe care îl are Cupa Mondială în Statele Unite ale Americii, ţară care vrea să organizeze ediţia din 2026.

"Ceea ce am văzut că se întamplă pe timpul Cupei Mondiale în SUA este incredibil. Este o nebunie de necrezut, iar televiziunile fac recorduri de audienţă. S-au depăşit chiar audienţele din NBA. Acest lucru demonstrează că fotbalul devine un sport important în SUA. Vom continua să colabărom cu federaţia americană şi poate SUA va organiza Cupa Mondială din 2026", a spus Valcke la postul brazilian de televiziune SporTV.Peste 15 milioane de americani au urmărit meciul pierdut în faţa Germaniei, scor 0-1, în ultima etapă a grupei G de la Cupa Mondială, iar aproximativ 18,2 milioane au vizionat partida încheiată la egalitate cu Portugalia, scor 2-2. Conform postului ESPN, meciul cu Portugalia a fost cea mai vizionată partidă de fotbal din istoria Statelor Unite ale Americii.

Petiţie pentru Halilhodzic

O petiţie pentru menţinerea tehnicianului bosniac Vahid Halilhodzici în funcţia de selecţioner al naţionalei Algeriei a fost postată pe reţele de socializare, după ce formaţia africană a ajuns pană în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Această petiţie lansată pe Facebook a adunat pană miercuri dimineaţă peste 80.000 de aprecieri. Două dintre cele mai importante publicaţii din Algeria, El-Khabar şi En-Nahar (cu tiraje de peste 800.000 de exemplare zilnic) au titrat că "poporul îşi doreşte menţinerea lui Halilhodzic". Conform presei locale, contractul lui Vahid Halilhodzic a expirat marţi, iar Federaţia Algeriană de Fotbal nu i-a făcut o propunere de prelungire a înţelegerii. Un post de radio algerian a anunţat miercuri că succesorul lui Halilhodzic va fi francezul Christian Gourcuff, care va semna contractul săptămana viitoare.

Golgeterul din Columbia

Atacantul columbian James Rodriguez este golgheterul Cupei Mondiale, cu cinci reuşite, după meciurile din faza grupelor şi a optimilor, el fiind urmat de Lionel Messi (Argentina), Thomas Müller (Germania) şi Neymar (Brazilia), cu cate patru goluri. Trei goluri au înscris pană acum, francezul Karim Benzema, olandezii Arjen Robben şi Robin van Persie, precum şi ecuadorianul Enner Valencia.

Poliţia braziliană are de lucru

Poliţia braziliană a folosit grenade cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru a dispersa aproximativ 300 de persoane adunate în centrul oraşului Sao Paulo care cereau eliberarea unor manifestanţi arestaţi la mitingurile precedente. Conform presei locale, şase persoane au fost arestate în cursul manifestaţiei, dar cel puţin două au fost eliberate. Manifestaţiile împotriva organizării Cupei Mondiale au loc de mai mult timp pe tot teritoriul brazilian. De la începutul turneului final, din 12 iunie, au fost organizate mai multe manifestaţii, dar de fiecare dată nu s-au adunat mai mult de cateva sute de persoane. Conform observatorilor locali, pasiunea pentru fotbal i-a oprit pe mulţi dintre brazilieni să participe la proteste.

Serena a abandonat din cauza unui virus

Numărul 1 mondial, Serena Williams, în lacrimi, a abandonat în meciul de dublu disputat, marţi, alături de sora sa Venus, la Wimbledon, "din cauza unui virus", a anunţat WTA. Deja eliminate la la simplu, surorile Williams jucau în turul doi la dublu cu germanca Kristina Barrois şi elveţianca Stephanie Voegele. Însă, Serena, în lacrimi, a cerut intervenţia medicului la încălzire. Meciul a început cu 15 minute întarziere, dar problemele numărului 1 mondial s-a accentuat. După a patra dublă greşeală la primul serviciu, Serena a fost dusă de Venus la scaun, iar apoi cele două au abandonat, la scorul de 3-0 pentru adversare.

.................


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.